Van holle ogen tot amandelvormige ogen en een speciale techniek voor het mannen oog. + de wenkbrauw!

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

De ooglidcorrectie is werkelijk de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingreep in ons land. In dit video interview gaan Monique en chirurg Frank Niessen met elkaar in gesprek over de do’s & dont’s.

Want werkelijk, soms heb je helemaal geen ooglidcorrectie nodig, maar een wenkbrauwlift. En wat dacht je van mannen die door een verkeerde anatomische kijk van de arts een vrouwelijk ooglid krijgen? Ook vragen mensen steeds jonger om een correctie. Je ooglid hoeft echt niet meer van ouderdom op je schoenen te hangen, om er iets aan te laten doen. Je kunt het voor zijn…

Niet wachten tot ze op je schoenen hangen

Zoals gezegd wachten mensen tegenwoordig niet meer tot dat ze werkelijk niet meer uit hun ogen kunnen kijken omdat de oogleden zo ver gezakt zijn. Dat geeft namelijk echt problemen. Je ogen vangen minder licht op, je ziet daadwerkelijk minder. Het is heel vermoeiend voor de spiertjes om de ogen proberen open te houden. Je bent ’s avonds veel sneller moet en er kan huidschimmel in de plooien van verslapte oogleden optreden.

Een lekkere frisse look laat je eerder maken

Mensen willen er anno 2023 gewoon lekker fris uitzien, en dat begint al met een kwieke oogopslag. Vandaar ooglidcorrecties nu ook jonger uitgevoerd worden. Gewoon om die ouderdomsverschijnselen voor te zijn.

Is het de wenkbrauw of het ooglid, of beide?

Toch is het belangrijk dat een arts goed kijkt of het wel om de (lichte) verzakking van het bovenooglid gaat, of dat eigenlijk de wenkbrauw aan het zakken is. Pikant detail is dat bij de ene mens de wenkbrauw op het bot vast zit, en de bij de ander niet. Is dat niet zo, dan kan de wenkbrauw sneller zakken en zakt het ooglid ook mee. Ook zit de wenkbrauw bij vrouwen net boven het bot, en bij mannen echt op het bot.

Trek jij je wenkbrauwen steeds op?

Je ziet het ook doordat je je wenkbrauwen omhoog gaat trekken om je ogen meer open te houden. Hierdoor krijg je ook voorhoofdsrimpels.

In deze film geeft Frank nauwkeurige details over de ooglid- en wenkbrauwcorrectie. Veronderstel je alleen het ooglid laat doet, terwijl de wenkbrauw ook gedaan moest worden? Dan loop je het risico dat de wenkbrauw nog verder zakt, en is het effect van je ooglidcorrectie sneller weg.

Ook geeft hij interessante details over correctie van de onderoogleden en hoe je daar wallen kunt weghalen. Dat kan met een correctie, maar ook door voorzichtig meer volume te geven met lichaamseigen vet.

Te holle ogen voorkomen

En hoe voorkom je holle ogen na verloop van tijd na een ooglidcorrectie, en dat er kleine littekenbolletjes in de arcadeboog ontstaan?

Hot & happening: de ponytail lift

Mooi is ook de uitleg over de ponytail lift waarbij het voorhoofd gelift wordt, inclusief de wenkbrauw en het oog. Je kunt dan eventueel zo’n mooi amandelvormig oog krijgen. Dat is nu echt een trend. Echter moet je oogvorm en de stand van de wenkbrauw zich daar wel voor lenen. Ook dat legt hij goed uit.

Voorkom een te vrouwelijk oog bij de man

Tot slot geeft hij zinvol advies voor een ooglidcorrectie bij de man. Om de mannelijke uitstraling te behouden, moet een arts naar zijn idee niet een te perfect boogje van het bovenooglid maken. Dat oogt te vrouwelijk. Hij legt uit hoe hij het doet. Een opsteker!

Frank Niessen in gesprek met BeautyJournaal’s Monique over de ooglidcorrectie

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord. 

Lees ook:

Lees ook