Van steentjes op het gezicht tot knalroze blush en bold lips!

04:25 - 02:39
luistertijd 04:25 - leestijd 02:39

Onlangs kon je op BeautyJournaal al lezen over de TikTok beauty trends van 2023. Voor dit artikel hebben we ook Instagram onder de loep genomen en daar zien we toch echt wat andere trends opduiken. Is iedereen op Tik Tok skin-obsessed, op Insta rules the make-up. We delen het met je! 

Edelsteentjes everywhere

Sparkles en shimmers in overvloed! Spelen met textuur, sparkle en steentjes is een belangrijke trend die in opkomst is en die zowel op Instagram als op de rode loper te zien zal blijven. 

Kleine edelsteentjes zijn een mooie manier om een subtiele sprankeling aan elke look toe te voegen. Ze belichamen een uniek gevoel van individualiteit en zorgen ervoor dat je in elke omgeving extra opvalt. Gebruik ze zoals je wilt; rond je ogen, als verfraaide sproetjes of om je lippen te contouren voor een spetterend effect. Als alternatief kun je het combineren met een gedurfde zwarte eyeliner.  

Blush

Blush is een lange tijd weggeweest, maar is het is weer helemaal hot and happening op het moment. Een vleugje kleur met blush is de perfecte manier om weer wat kleur aan je huid toe te voegen waardoor je een zachte finish krijgt.

De virale Maybelline Fit Me Blush is ideaal voor het creëren van een gedurfde, maar zachte finish. De meest felle kleuren worden gebruikt, waarvan knalroze het meest populair is. We zien de DIOR Backstage Rosy Glow Blush in 001 Pink supervaak voorbijkomen. Ondanks het felle pigment staat hij prachtig bij iedere huid. 

Corals

We zien in 2023 een sterke heropleving van koraal- en watermeloentinten. De roze en transparante rode tinten van vorig jaar worden vervangen door iets meer onverwachte tinten van koraal en watermeloen. Ze komen in alle texturen, van vinyl glanzend, satijn en matte tot stains voor op de lippen. 

Omdat deze tinten opvallen, concentreer je de tinten het beste op de lippen of de ogen en houd je de rest van het gezicht enigszins neutraal of gebruik je een lichte blush uit dezelfde kleurfamilie. 

Met het Morphe 9E Pretty in Peach Palette maak je een mooie koraalkleurige ooglook. Gebruik vervolgens de MAC Satin Lipstick in de kleur Sushi Kiss voor een prachtige finishing touch. 

Neon regenbogen

Niet direct voor dagelijks gebruik, maar wel erg artistiek: neon regenbogen. Stap in de futuristische fantasie met levendige neonflitsen die iedereen zal opvallen. 

Nu, meer dan ooit, neigen mensen naar dingen die hen een goed gevoel geven, waaronder neon, energie en de geest. Deze trend speelt in op elektrische vibes en is de ultieme manier om een belangrijk statement te maken terwijl je plezier hebt en je creativiteit uit.

Je kunt deze neon look gemakkelijk bereiken met water-activated eyeliners, zoals bijvoorbeeld die van Suva. Het Suva UV Taffies Hydra FX Palette bevat vijf pastel neon kleuren die je mooi met elkaar kunt combineren. De pastelkleuren lichten ook nog eens op onder UV-licht en kunnen gemengd worden voor nieuwe kleuren. 

Bold lips

De altijd klassieke gedurfde lip zal in 2023 nog meer aanwezig zijn dan nu het geval is. Op Instagram zien we zo’n gedurfde lip vaker gecombineerd met een natuurlijke look. Weinig foundation, geen oogschaduw, maar wel een opvallende lip.

Alles draait in 2023 om een vleugje kleur, of je nu voor een opvallende bordeaux of plum paars gaat. De lippen mogen best in de schijnwerpers staan! 

Kies bijvoorbeeld voor MAC Queen of Drag Matte Lipstick in de kleur Diva, een prachtige donkerrode kleur die lang op de lippen blijft zitten. Neig je meer naar paars? Kijk dan eens naar de e.l.f. Glossy Lip Stain in de kleur Berry Queen, dit is een langhoudende lip stain met een subtiel glosseffect in een prachtige donkerpaarse tint. 

Welke trend ga jij in 2023 uitproberen? Of ben je zelf nog een andere leuk trend tegengekomen? Wij zijn benieuwd!

beautyjournaal shop

Lees ook