Waarom heeft de een ze meer dan de ander? Lees het advies + slimme producttips.

01:41 - 01:00
luistertijd 01:41 - leestijd 01:00
Ilse giesselink

Onlangs kregen we op BeautyJournaal een nieuwe lezersvraag binnen dit in het teken staat van babyhaartjes. Met behulp van Wella haarexpert Ilse Giesselink beantwoorden wij onderstaande lezersvraag:

Wat kan ik tegen mijn springerige babyhaartjes doen? Een crème werkt maar even en maakt mijn haar vettig. Haarlak maakt mijn haar dan juist weer heel hard. Wat is de ultieme tip hiervoor?

Het antwoord van expert Ilse

Deze korte haartjes kunnen wijzen op afgebroken of nieuw haar. Mijn eerste tip zou zijn: zorg dat je haar niet afbreekt tijdens het borstelen, föhnen of stylen. Gebruik herstellende en haarversterkende producten, zoals Wella Professionals Fusion shampoo, conditioner en masker. Gebruik ook altijd styling producten die het haar beschermen tegen de hitte van styling tools.

Als het echt babyhaartjes betreft, dan houd je deze altijd, gelukkig. Mijn tip hiervoor is: zorg dat als het haar nog vochtig is en de plukjes niet overeind staan, je het haar met goede versteviging naar beneden föhnt. Gebruik hiervoor de Wella Professionals EIMI Natural Volume Mousse of EIMI Sugar Lift. Spray de laatste plukjes af met een fixerende haarspray zoal de EIMI Super Set and you’re good to go!

TIP Hairstick olie! Onze lezeressen bevelen ook speciale hairsticks op basis van olie aan, in een soort mascara tube. We hebben er hier een aantal voor je opgezocht!

Lees ook:

Lees ook