En ze pakt er gelijk een paar andere producten uit haar collectie bij!

08:53 - 05:20
luistertijd 08:53 - leestijd 05:20

Na make-up lanceerde Trinny London begin 2022 haar skincare lijn met als eerste producten reinigers en exfolianten. Later volgden serums en moisturizers. Haar laatste serum is Plump Up, een serum met peptides en hyaluronzuur. Monique was enthousiast over de cleansers, Dian testte de AHA exfoliant en de Energise Me Moisturiser en ik test vandaag het nieuw serum, Plump Up. Om een goed beeld te geven van de producten, vul ik mijn test aan met twee producten uit mijn eigen collectie: Overnight Clarity en Tiptoe In.

Over Trinny London

Als een celebrity een skincare collectie uitbrengt, ben ik sceptisch. Vaak verbinden ze om commerciële redenen hun naam aan het product, zonder te weten wat erin zit en wat een product doet. Bij Trinny London is dat niet het geval. Met behulp van diverse investeerders heeft ze zelf haar bedrijf opgezet. Het is ook Trinny Woodall zelf die de producten grootmaakt. En dat vraagt nogal wat. Ze is elke dag online op Instagram en Facebook met styling tips, make-up en haar skincare lijn. Ze laat haar wetenschapper aan het woord die de ingrediënten uitlegt. Ze schroomt niet om in haar ondergoed te filmen. Dat getuigt van lef. In 3 jaar tijd, midden in de corona pandemie, is haar merk uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Een hele prestatie.

De verpakking

Natuurlijk gaat het mij om de inhoud, maar in dit geval begin ik met de verpakking. Een lust voor het oog. Ik vind de flesjes prachtig vormgegeven, mooie kleurkeuze. Niet te fel, maar wel sprekend. Zo’n rijtje naast elkaar misstaat niet in je badkamer of op je toilettafel. Alle flesjes zijn navulbaar. Ook dat heeft ze slim aangepakt. De navulling heeft namelijk geen pomp. De pomp hoort bij de normale verpakking waardoor je die altijd eerst moet aanschaffen. Je hebt dus niks aan alleen de navulling. Het nadeel hiervan is dat je de pomp moet uitspoelen voordat je hem opnieuw gebruikt. Als je hem niet goed droogt en er waterdruppels achterblijven kunnen deze het oxidatie proces van bijvoorbeeld vitamine C of A versnellen.

Tiptoe In, een PHA exfoliant

PHA staat voor poly-hydroxy acid. Dit is een milde exfoliant, voor beginners kun je zeggen. Maar ik merk dat ik als ervaren gebruiker steeds vaker teruggrijp naar milde exfolianten zoals amandelzuur of melkzuur. De PHA’s gebruikt in Tiptoe In zijn gluconolactone en lactobionic acid. Verder bevat exfoliant glycerine en trehalose voor hydratatie en verzachting, en lactococcus ferment lysate dat de stratum corneum (buitenste laag van de huid) zou verdikken. Hoewel transparantie tegenwoordig een must is, mis ik de gebruikte percentages en de PH graad.

Gebruik

Tiptoe In heeft een gel structuur, het is net niet helemaal transparant. De aanbevolen 2 pompjes zijn ruim genoeg voor gezicht, hals en decolleté. De exfoliant irriteert niet. Mijn huid voelt zacht, glad en gehydrateerd. 

Het serum is een klein beetje plakkerig, precies sticky genoeg om vervolgens mijn serum lekker uit te smeren. Ik vind het een fijn product, een blijvertje. 

Plump Up

Het nieuwste serum in de collectie, met 3 peptides en hyaluronzuur.

Hexapeptide-9 stimuleert de aanmaak van collageen en kan daardoor het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes verminderen.

Oligopeptide-1 is een zogenaamd EGF, epidermaal groei factor. Het stimuleert de celdeling. NB het stimuleert niet celmutatie!

Renaissance, een peptide complex bestaande uit 4 peptides: Oligopeptide-78, Palmitoyl Decapeptide-21, Decapeptide-22, Zinc Palmitoyl Nonapeptide-14. Het is een vrij nieuw peptide complex waar nog niet veel onderzoek over bekend is, alleen het onderzoek door de fabrikant zelf. Volgens de fabrikant heeft dit complex het vermogen van de huid om te vernieuwen en te verdichten. Het zou tevens littekens minimaliseren. Ik vind geen informatie over de concentraties waarmee de fabrikant getest heeft; ook niet over de concentratie in Plump Up serum.

Het gebruik

2 pompjes zijn erg veel voor gezicht en hals, anderhalf is voldoende. In een flesje zit 30 ml en als je dit serum ’s ochtends en ’s avonds gebruikt, is het snel op. Ik doe er zo’n 6 weken mee. 

Ik gebruik Plump Up zoals aanbevolen na Tiptoe In en voor mijn retinol serum. Het is een doorzichtig gelachtig serum. Een beetje plakkerig waardoor ik zuinig kan zijn met mijn retinol serum.

Van links naar rechts: een pompje van Tiptoe In – Plump Up – Overnight Clarity

Ik word elke ochtend wakker met een mooi gehydrateerd huid. Mijn gezicht ziet er vol en stralend uit waardoor de fijne lijntjes op mijn voorhoofd minder zichtbaar lijken. Ik krijg complimenten op mijn werk dat ik er goed uitzie. 

Overnight Clarity, een retinoïde serum

Overnight Clarity bevat 0,15% retinal volgens de informatie van het PR-bureau. Op de website van Trinny London hebben de percentages gestaan maar die zijn later weggehaald. Vreemd. 

Naast retinal bevat dit serum niacinamide, een sterke combinatie. Vanwege deze combinatie wordt Overnight Clarity aanbevolen voor de huid met onregelmatigheden en fijne lijntjes. Ik heb zelden onregelmatigheden, toch heeft dit serum mijn voorkeur boven Overnight Sensation. De combinatie van retinal en niacinamide werkt namelijk ook goed tegen pigmentvlekjes en een onregelmatige teint. 

Het gebruik

Het serum is felgeel, de kleur van Trinny London. Nee, het is niet gekleurd 😊. Retinal heeft een gele kleur. Ik heb aan één pompje genoeg als ik het na Plump Up gebruik. Als ik het direct na de exfoliant aanbreng, is één pompje net niet genoeg voor gezicht, hals en decolleté. Het pompje doseert wel heel zuinig. Ik gebruik Overnight Clarity nu zo’n 10 weken en het is nog niet op. 

0,15% retinal is een hoge dosering. Ter vergelijking: Medik8 Crystal retinal 10 bevat 0,1% retinal. Crystal retinal 20 met 0,2% is alleen via de Medik8 salons verkrijgbaar.

Ik heb geen gevoelige huid en heb geen irritatie gekregen van Overnight Clarity. Nou is het risico op irritatie bij retinal lager dan bij retinol, maar als je een gevoelige huid hebt, begin dan voorzichtig en bouw op!

Huidvriendelijk

Met steeds meer aandacht voor huid irriterende of hormoon verstorende ingrediënten, vraag ik me af hoe huidvriendelijk de producten van Trinny London zijn. Ik gebruik hiervoor de Clean Beauty app.

Twee producten komen er schoon uit. Overnight Clarity bevat Benzyl alcohol. Benzyl alcohol wordt o.a. gebruikt als conserveringsmiddel en geeft bij normaal gebruik geen problemen maar je kunt er allergisch voor zijn. In dat geval kun je dus beter voor een ander product kiezen.

Het resultaat

Over het totale resultaat van deze 3 producten ben ik heel tevreden. Mijn huid ziet er goed gehydrateerd uit en heeft een mooie glow. Als ik Plump Up niet gebruik heeft mijn huid iets minder die gehydrateerde glow. 

Als ik geen beauty nerd zou zijn die altijd nieuwsgierig is naar nieuwe producten, zou ik de hele lijn van Trinny London kunnen gebruiken. Ook de Bounce Back moisturizer (in deze test niet meegenomen) vind ik erg prettig, voedend genoeg en niet te vet. 

Ik vind de producten wel wat prijzig, maar je kunt ze niet vergelijken met The Inkey List of The Ordinary. De PHA exfoliant bevat 2 soorten PHA en tevens verschillende verzachtende ingrediënten. Plump Up bevat hyaluronzuur en de nieuwste peptides. Er is misschien nog niet veel onderzoek naar gedaan, maar je hebt pioniers nodig. Overnight Clarity bevat naast retinal en niacinamide een innovatieve vorm van azelaïsch zuur gebonden aan glycine, en een prebioticum Chlorella vulgaris extract. Voor goed samengestelde en innovatieve producten betaal je een prijs.

Kortom

Trinny London heeft mooi geformuleerde producten die lekker aanvoelen. Ze maakt gebruik van een combinatie van bewezen ingrediënten en de nieuwste innovatieve ingrediënten. De verpakking ziet er leuk uit en is tevens recyclebaar. Ik begon kritisch aan deze test maar ik ben helemaal om. 

Lees ook:

Lees ook