Hoe een stofje uit de plantenwereld zoveel voor de huid kan betekenen....

06:16 - 03:45
luistertijd 06:16 - leestijd 03:45

Heb je al eens van extremozymen gehoord? Ze beschermen de vitale structuur van planten en helpen hen te overleven (en te floreren) in extreme omstandigheden. Deze super-enzymen kunnen ook onze huid beschermen. IS Clinical verwerkte ze in een aantal geavanceerde huidverzorgingsproducten. In dit artikel vertelt Dr. Charlene DeHaven je er alles over.

Hoe doen planten dat toch?

In de woestijn, hoog in de bergen, in de poolgebieden en diep in de oceaan: overal vind je planten die in deze extreme omstandigheden niet alleen overleven maar zelfs floreren. Ze blijken bestendig te zijn tegen de hitte van de woestijn, de vrieskou op de polen, de steeds wisselende temperaturen in de bergen, en de duisternis, het zout en de waterdruk op de oceaanbodem.


Wat dood lijkt, blijkt springlevend….

Een goed voorbeeld is de poëtisch genaamde Valse Roos van Jericho (Selaginella lepidophylla), een bijzonder opmerkelijke plant die leeft in woestijnen. De plant kan, bij gebrek aan vocht, jaren, decennia zelfs, dood lijken: bruin, dor, verdroogd. Maar hij is niet dood, hij leeft.

Als het eenmaal regent wordt hij in een paar uur tijd weer groen, komt zijn fotosynthese weer op gang en produceert hij weer energie. Deze unieke eigenschappen heeft deze plant te danken aan de extremozymen die hij produceert. Deze super-enzymen vormen een beschermende laag om de vitale structuren van de plant, zoals het DNA, en zorgen er zo voor dat deze geheel intact blijven en weer actief kunnen worden zodra de omstandigheden het toelaten.

Wonderlijke enzymen, en iS Clinical maakte ze biotechnologisch na

Wetenschappers kennen en bestuderen extremozymen al decennia en weten inmiddels zoveel van de technologie die planten gebruiken om ze te creëren dat ze nu in staat zijn om die technologie te imiteren en zo zelf extremozymen te maken. IS Clinical ontdekte dat deze enzymen ook onze huid kan beschermen tegen de soms extreem negatieve invloed van de wereld om ons heen: hitte, kou en vervuiling. Inmiddels heeft IS Clinical een heel arsenaal aan verschillende extremozymen die het merk als ingrediënt gebruikt in verschillende geavanceerde huidverzorgingsproducten.

In welke producten van iS Clinical zitten deze prachtige enzymen en wat doen ze?

GenexC Serum wordt door IS Clinical gezien als de toekomst van huidverzorging. Het bevat extremozymen en een geheel nieuwe technologie. Volgens DeHaven activeert het verouderde en daardoor minder werkzame genen, zodat ze weer zo actief worden als in de jeugd. Daarnaast regenereert het de huid, maakt hem stralender en beschermt extreem goed tegen vrije radicalen. Door regelmatig gebruik van het serum wordt de huid op alle fronten gezonder. Het serum is uiteraard uitgebreid getest op werkzaamheid en veiligheid.

Youth Serum bevat eveneens extremozymen en beschermt de huid uitstekend tegen schade door het milieu: kou, hitte en vervuiling. De huid ziet er na het eerste gebruik direct jonger, gladder en stralender uit en rimpeltjes zijn meteen veel minder zichtbaar. Ook op langere termijn is dit serum effectief: de verouderende huid gaat er bij herhaaldelijk gebruik steeds beter en jeugdiger uitzien. Het serum bevat vele actieve ingrediënten die de huid onder meer stimuleren tot meer aanmaak van collageen. Uiteraard is ook dit serum uitgebreid getest op werkzaamheid en veiligheid.

Reparative Moisture Emulsion bevat naast extremozymen een heleboel andere actieve ingrediënten die de huid regenereren. Het bevat echter, en dat is bijzonder, helemaal geen zuren die de bovenste laag van je huid exfoliëren. Dat is vooral fijn voor mensen met een gevoelige huid, die snel uitslag en rode vlekken krijgen door zuren. Dit product herstelt, verzacht en hydrateert de huid, vermindert kleine rimpeltjes en bevat krachtige antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Uitgebreid getest op effectiviteit en veiligheid.

Youth Lip Elixir is bedoeld voor, de naam zegt het al, de lippen. Het bevat twee geheel nieuwe en zeer effectieve extremozymen en daarnaast nog een heleboel andere fijne ingrediënten. Het hydrateert de lippen zeer grondig, waardoor ze er meteen voller, gladder en beter gedefinieerd uitzien. Met name de cupidoboog wordt weer prominenter, net zoals in de jeugd. Dit product heeft al na één applicatie effect maar bij herhaaldelijk gebruik wordt het resultaat steeds beter. Ook dit product is uitgebreid getest op werkzaamheid en veiligheid.

Youth Body Serum bevat alle goede ingrediënten van Youth Serum, maar is bedoeld voor het hele lichaam. Het hydrateert, verzorgt en beschermt de huid van het hele lichaam tegen de invloed van vrije radicalen. De huid gaat er gezonder, steviger en jeugdiger uitzien. Youth Body Serum is tamelijk uniek: er zijn maar weinig producten voor het hele lichaam die zoveel actieve ingrediënten bevatten. Uiteraard is ook dit product grondig getest.

Extreme Protect SPF 30 beschermt niet alleen tegen de schadelijke invloed van Uv-straling maar ook tegen vrije radicalen. Het hydrateert en verzorgd de huid, maakt kleine rimpeltjes minder zichtbaar en laat de huid er over de hele linie mooier, zachter en gezonder uitzien. Daarnaast helpt het product de huid tegen het ontstaan van huidkanker. Er is ook een variant met SPF 40. Beide varianten zijn grondig getest op werkzaamheid en veiligheid. Ook fijn om te weten: ze zijn er ook in een variant met een tintje!

Lees ook:

Bekijk hier Monique’s Fire & Ice glow facial, de hottest gezichtsbehandeling van iS Clinical:

Lees ook