Andrélon, Carolina Herrera, BasicLab, Christian Dior, Rimmel London, Gallivant

08:37 - 05:10
luistertijd 08:37 - leestijd 05:10

Het BeautyJournaal testpanel heeft 2022 afgesloten met een aantal fijne, favoriete producten. Van haircare, skincare en make-up tot een aantal parfums, laat je lekker inspireren! Wie weet wordt een van deze producten wel je eerste beautyaankoop van 2023? 😉 

Harriet: Andrélon Schuimende Droogshampoo Hydratatie & Volume

Mijn haar was altijd droog en pluizig waardoor ik meer op zoek was naar styling tegen frizz en voor gladheid en glans. Het afgelopen jaar is dat veranderd. Minder droog en pluis (hoera!) maar ook slapper en geen volume. Het zal de veranderende hormoonbalans zijn, mijn haar wordt ook steeds dunner. 

Nu heb ik gelukkig slag en krul van nature, dus als ik het laat opdrogen zit er ook volume in. Maar soms wil ik het glad dragen. Mijn favoriete Dyson styler werkt zo goed dat ik zeker een glad glanzend kapsel kan maken, maar dat ook slap en plat langs mijn hoofd hangt. Niet mooi.

Ik moest op zoek naar een volume product. En waar begin je dan? Volume sprays en droogshampoos. Dat was niet meteen een succes. Volume sprays zitten vaak vol alcohol (uitdrogend) en als ik spray zit de badkamer vloer vol smurrie. Droogshampoo’s geven me jeuk, dof haar en drogen teveel uit. Van een volume mousse krijg ik pluishaar en andere volume producten moet je gebruiken met een fohn en rolborstel. Teveel gedoe.

Nu vond ik een hybride droogshampoo product van good old Andrélon: een combi van de versteviging van een mousse, hydratatie van een conditioner en het volume van een droogshampoo. Het is speciaal voor droog en futloos haar en het werkt heel simpel. 

Ik geef mijn haar eerst meer vorm en wat gladheid met een hete krulborstel (de fijne B.R.U.S.H. die ook op BeautyJournaal besproken is). Het zit dan nog niet bepaald goed, maar met een hand van dit Andrélon product door mijn haar gescruncht: va-voom volume, maar ook definitie en glans zonder pluis. En dit houdt de hele dag! Geen uitgedroogde bos, geen vettigheid, geen jeuk, geen witte waas. Geniaal! 

Beautyliefhebber Dian: Carolina Herrera Very Good Girl

Elk jaar met kerst geef ik mijzelf een cadeau onder de boom. Dit jaar ging ik voor parfum… en écht een hele lekkere. In september van afgelopen jaar kreeg ik van mijn vriend Carolina Herrera Very Good Girl Glam cadeau nadat ik hem op het vliegveld had geroken en verliefd was geworden op de geur. Ik heb zoveel complimenten over dat parfum gekregen, dat ik nieuwsgierig werd naar andere geuren van Carolina Herrera.

In de winkel, tijdens het kerstshoppen, rook ik de Very Good Girl variant. Deze Eau de Parfum heeft een bloemig, fruitige geur en ruikt net zo lekker als de Glam variant. De geur opent met rode bessen en lychee. Daarna word je meegenomen in het hart van rozen. Als laatste zorgen vetiver en vanille voor een verrassende afwerking.

De geuren van Carolina Herrera blijven ontzettend lang zitten, wat ik een groot pluspunt vind. Ik houd ervan om mijzelf gedurende de dag te blijven ruiken en dat lukt bij deze geur zeker. Daarnaast ziet het parfum er toch ook fantastisch uit?! Dit staat zo tof in mijn beautykastje. Ik wil nog veel meer Carolina Herrera geuren ruiken, testen en aan mijn collectie toevoegen. Wat een topmerk! 

Gerti: BasicLab Serum

Het leuke van social media is dat ik over de hele wereld een netwerk heb. Deze maand komt mijn product van de maand uit Polen: BasicLab Serum met vitamine C 15% ascorbic acid, ferulic acid en hyaluronic acid. Een Poolse vriendin stuurde mij dit serum op. Inmiddels heb ik het zelf besteld.

Qua samenstelling lijkt dit serum erg op de gouden standard van Skinceuticals CE ferulic, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. Het bevat 15% vitamine C in de vorm van ascorbic acid, 1% vitamine E en 0,5% ferulinezuur. Het kost iets meer dan 18 euro. 

Het is een mooi serum, dat zuinig in gebruik is. Ik heb niet meer dan 4-5 druppels nodig voor mijn hals en gezicht. Het geeft geen irritatie. Ik gebruik het zonder problemen na een exfoliant. Ascorbic acid is minder stabiel dan andere vormen van vitamine C, maar ik heb nog niet gemerkt dat dit serum snel oxideert. BasicLab adviseert het in de koelkast te bewaren. Dat vind ik te veel gedoe, maar ik bewaar het serum in een vrij koele kamer. BasicLab heeft meerdere interessante serums. Het merk zal zeker nog een keer voorbij komen in 2023.

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Christian Dior Eden-Roc Parfum

Deze maand is mijn favoriet het Limited Edition Parfum Eden-Roc van Christian Dior. Parfum is natuurlijk heel persoonlijk. Zelf hou ik absoluut niet van zware amber en oudh-achtige geuren, maar meer van bloemig, zoet, musk achtige geuren die variëren van zacht tot zwaarder. 

Eden-Roc is een hele zachte, lichte unisex geur. Een verfijnde geur van frisheid, bloemen en een vleugje hout. Een heerlijke geur voor overdag, die gelukkig niet overheersend is. 

Dior zegt zelf:

Sensueel. Eden-Roc is een houtachtige en florale geur, zowel een plantaardige als een minerale compositie, een frisse en stralende herinnering aan de genoegen van de Franse Rivièra. Het zonnige spoor van witte bloemen, de zeenoten en de aromatische akkoorden doen denken aan de stralende schoonheid van deze bezienswaardige kaap aan de Middellandse Zee. Eden-Roc is een geur die de frisheid van de zee combineert met de warmte van de kloppende zonnestralen en de schaduw van dennenbomen.

Uitgever en journalist Monique: Rimmel Lasting Provocalips

Net zo dol als ik ben op Maybelline ColorStay, word ik nu ook heel blij van Rimmel Lasting Provocalips in negen tinten. Wederom lipmake-up die werkelijk niet van je lippen af te krijgen is! En zich ook alleen laat verwijderen met een heel goede cleanser 😉

Is Maybelline gewoon 1 lipapplicator, bij Rimmel komt het in twee delen. De lipgloss zit aan de ene kant van de tube, en de balm aan de andere kant. De balm zorgt ervoor dat je lippen zacht blijven. Dit is natuurlijk ook wel nodig. Een longlasting lipstick heeft de neiging je lippen behoorlijk uit te drogen. 

Breng genoeg lipbalm aan, en herhaal dat gerust nog eens gedurende de uren. 

Ik vind het een topproduct voor nog geen 14 euro. Mijn favoriete kleur is de mooie koraaltint die Orange You Coming heet. 

Corine: Gallivant Istanbul Eau de Parfum

Geur is emotie. Beleving. Herinnering. Niet voor niets kan een parfum jaren later nog steeds mooie herinneringen oproepen aan dierbare personen uit je verleden. De eau de cologne van je grootmoeder, of het wasparfum van haar zondagse jurk. Dergelijke geuren en herinneringen moet je koesteren. Bij mij werkt dat ook zo met bestemmingen. De zilte geur van de oceaan, de kruidige geur van een souk in het Midden Oosten, de dennegeur van het Alpengebergte…

Bij toeval ontdekte ik in december het parfummerk Gallivant. Het Londense merk maakt unisex ‘fragrances for urban explorers’, zo zeggen ze zelf. Oprichter Nick Steward liet (en laat) zich daartoe inspireren door zijn veel reizen, voornamelijk city trips. Denk aan: Tokyo, Los Angeles, Londen en Amsterdam. Mijn favoriet: Istanbul. Wie er geweest is, herkent de geur meteen… een speelse mix van continenten en culturen, eeuwenoude historie in een hippe metropool: East meets West.

Gallivant Istanbul is een amberachtige, houtachtige, kruidige geur. Met geurnoten van bergamot, kardemom en rode tijm. Je vindt in Istanbul een houtachtig, aromatisch hart, met lavendel, Egyptische geranium, patchouli en zoete mirre. De basisnoten van sandelhout, vanille, tonkaboon, amber en musk geven de geur het onmiskenbare zwoele en Oosterse tintje.

beautyjournaal shop

Lees ook