Glans, glad en pluisvrij bij de kapper EN thuis! De generatie ‘plex’ behandeling…

08:20 - 05:00
luistertijd 08:20 - leestijd 05:00

Wat is het toch een cadeautje om onderdeel te mogen zijn van het BeautyJournaal testpanel! Ik kreeg namelijk een heerlijke System Professional Lipid Booster Treatment bij de Wella Studio in Nieuwegein. Wella Educator en Content Creator Jamie van de Kieft heeft mijn haren intens goed verzorgd. Ik vertel je er in dit artikel alles over. 

Mijn Lipid Code

Voordat we ingaan op de nieuwe System Professional Lipid Booster, deel ik eerst graag mijn persoonlijke Lipid Code met je. Deze code vormt mijn productroutine van System Professional. Er wordt spefiek gekeken naar de behoeften van mijn haar, deze code is dus per persoon verschillend.

Mijn haar voorafgaand aan de Lipid Booster Treatment

Ik ben herhaaldelijk geblondeerd, mijn hoofdhuid is droog, de onderkant van mijn haar is gespleten en ik heb meer glans nodig. Doordat het haar en de hoofdhuid verschillende behoeftes heeft, kun je niet alle behoeftes aanpakken met één System Professional lijn. Om aan alle haarwensen en hoofdhuidbehoeftes te voldoen, worden er meerdere producten uit diverse lijnen gecombineerd. 

Ik krijg een alomvattende haarbehandeling met de producten die ik hieronder uitgebreid benoem. Wil je eerst nog even een korte sfeervideo van mijn bezoek aan de Wella Studio bekijken? Dat kan! Ik plaats hem hieronder voor je.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BeautyJournaal Daily (@beautyjournaal_daily)

Repair Shampoo

Jamie geeft aan dat ik over het algemeen repair nodig heb. We starten dan ook met de Repair Shampoo, speciaal voor gevoelig, chemisch behandeld (geblondeerd) haar. Deze shampoo reinigt het haar op een zachte wijze. Ik lig er heerlijk relaxed bij in de wasbak, mijn favoriete moment van een haarbehandeling!

Luxe Oil Emulsie

Na de shampoo wordt de Luxe Oil Emulsie (mousse) aangebracht. Deze maakt het haar zacht en herstelt het keratine in het haar. Het zorgt voor extra glans, is niet verzwarend en geeft opnieuw souplesse aan het haar. 

De mousse is heerlijk luchtig en ruikt, eigenlijk net als alle andere System Professional producten, overheerlijk.

Liquid Hair

Voordat we aan de slag gaan met de ster van de show, de Lipid Booster, brengt Jamie nog de Liquid Hair aan. Dit wordt ook wel het vloeibaar goud genoemd. Het reconstrueert de haarvezel en is een moleculaire behandeling die diep in het haar kan dringen (nog dieper dan een masker, conditioner of andere treatment). 

Dit product blijft tot wel vijf wasbeurten zitten. Het heeft wel een stuk uitgebreidere werkwijze dan elk ander haarproduct dat ik ooit heb gebruikt, dus voor de lazy girls is dit wellicht geen match. Je wast namelijk eerst je haar met shampoo en conditioner. Vervolgens maak je het haar handdoekdroog en verdeel je Liquid Hair in vier grove plukken door het haar, één pipetje per pluk. Dan droog je het vijf minuutjes aan met de föhn om het product te activeren en tot slot spoel je het weer uit.

Ik zal tegen het einde van dit artikel verklappen hoe ik dit product zelf heb ervaren nadat ik hem ook een aantal keer thuis heb gebruikt, maar geloof me: het is echt vloeibaar goud. 

Lipid Booster

Goed, daar zijn we dan.. de Lipid Booster! Dit is de nieuwste versterkende en verzachtende haarbehandeling van System Professional. Je kunt het zien als een Wellaplex behandeling, maar dan kun je deze ook thuis gebruiken.

De Lipid Booster vormt een beschermende barrière rondom de haarvezel om daarmee beschadiging te voorkomen. Het product is langdurig door wetenschappers onderzocht en daarbij is gefocust op lipiden. Na gebruik merk je direct verschil.

In de salon gebruikt Jamie de Lipid Booster+, deze is enkel als salonbehandeling in te zetten. De ‘normale’ Lipid Booster kan wel mee naar huis. Lipid Booster+ is een intensieve leave-in behandeling voor diep herstel van het haar. Volgens onderzoek door het merk maakt deze behandeling het haar maximaal 99% sterker tegen haarbreuk en maximaal 90% gladder. 

Het product voor thuis kun je zien als een ondersteunende behandeling waarmee je het resultaat van de salonbehandeling kunt bijhouden. De Lipid Booster regenereert het haar diep voor maximaal 9x meer bescherming tegen dagelijkse slijtage en haarbreuk.

Beide versies bevatten het LipidCode Complex, PLEX en squaleen.

Gebruikswijze

Het is belangrijk om het product eerst goed te schudden. Vervolgens kun je hem gebruiken op handdoekdroog haar. Voor haar op schouderlengte breng je 10-20 sprays aan op de lengten en punten. Je verdeelt het product goed door het haar. Uitspoelen is niet nodig, je kunt het gewoon föhnen en stylen zoals gewoonlijk. Het advies is om de Lipid Booster een keer per week thuis te gebruiken.

Wow, healthy hair!

Na de complete behandeling voelt mijn haar direct luchtiger en soepeler aan. Het is glad en het lijkt ook een stuk gezonder. Ook de glans is fantastisch. Een echte hair make-over dus! Jamie geeft aan dat ze tevens een verbetering merkt in de elasticiteit van mijn haar. Ik ben onder de indruk.

Met een goed gevulde goodiebag ga ik terug naar huis om zelf de producten nog eens onder de loep te nemen. 

Producten voor thuisgebruik

Ik kreeg de Repair Shampoo, LuxeOil Keratin Conditioning Cream, Liquid Hair en Lipid Booster mee en heb deze routine ruim een maand getest om te kijken of de producten de resultaten van de intensieve salonbehandeling kon onderhouden/bijhouden.

Shampoo en conditioner

De shampoo en conditioner voelen beide erg luxe aan. Parelmoerachtig. Het glijdt lekker door mijn haren en de shampoo schuimt goed, dat vind ik altijd fijn. De conditioner heeft niet een te dikke substantie en voelt ook niet vettig aan, echt perfect dus. Mijn haar ruikt heerlijk na gebruik. 

Liquid Hair

Wat een topproduct is dit! Bij het tussentijds aandrogen merk ik al dat mijn haar direct steiler föhnt dan normaal. Door het pipetje zijn de druppels makkelijk over het haar te verdelen. Ik breng wel wat meer aan dan aanbevolen omdat ik dik en lang haar heb.

Lipid Booster

Ik breng de Lipid Booster aan, wat overigens best gemakkelijk gaat omdat je het in je haar kunt sprayen. Na het föhnen is mijn haar heel glad en ik verbaas me erover hoe glanzend het is. Normaal gebruik ik na het föhnen altijd mijn Dyson gladmakende borstel, maar dat is in dit geval echt niet nodig.

Ik merk wel dat op de plekken waar het product mijn haar net niet heeft geraakt, ik klitten heb tijdens het föhnen. Houd er dus rekening mee dat als je dik en lang haar hebt, je de onderste lagen ook echt goed verzadigd met het product. 

Eindoordeel

Mijn haar heeft nog nooit zo goed, glad, pluisvrij en glanzend gezeten na een douchebeurt. Ik ben zwaar onder de indruk door de combinatie van deze producten, maar ook de Lipid Booster an sich is echt een topper. De Liquid Hair is namelijk best prijzig en met enkel de Lipid Booster bereik je ook al echt een mooi resultaat. 

Mijn haar voelt sterker aan en ik merk dat ik minder snel de neiging heb om mijn haar opnieuw te wassen dan eerst. Ik ben denk ik het meest gelukkig met de glans die het mijn haar geeft, waardoor het ook gezonder oogt. Well done Wella en bedankt Jamie! 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook