Wit haar bevat geen pigment en is moeilijk te kleuren, toch heeft Lieke wel goede tips om het te doen

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

Een lezeres vertelt ons dat ze recent haar witte haar zelf heeft gekleurd met een professionele kleuring: Wella Color Touch 7/89 in een staalgrijze tint.

Het viel haar op dat de kleur snel uit haar haren verdween en ze vraagt zich af hoe dat komt.

Een mooie vraag voor colorexpert Lieke Stout!

‘Als je haar heel wit is betekent dit dat het geen pigment meer bevat. Maar om te beginnen is mijn advies om niet zelf met professionele kleurproducten aan de gang tegang maar dit aan een professional over te laten.

‘Om kleurhoudbaarheid te creëren is het belangrijk om de kleurbehandeling volgens de richtlijnen uit te voeren. De verhouding is 1:2 mengen met 1,9% of 4%. Je laat dit 20 minuten inwerken.

Daarna spoel je het zorgvuldig uit en behandel je het na met één van onze kleur nabehandelingsproducten. Bijvoorbeeld met Invigo Color Brilliance.

‘Hierbij komt ook kijken dat pigment aan pigment hecht en aangezien jouw haar geen pigment meer bevat, verliest het de kleur dus ook sneller.

‘Als je het met Color Touch wilt blijven kleuren, adviseer ik je om in het begin de kleur op de bouwen, dus de behandelingen korter op elkaar te herhalen zodat er wat kleuropstapeling kan ontstaan. Je kunt dan langer plezier hebben van de kleur.

‘Maar een nog betere optie is om True Grey te gebruiken. Dit product is vanuit Wella Professionals speciaal ontwikkeld voor natuurlijk grijs haar. Deze kleuring is opgebouwd uit grijs pigment en zal je grijze haar dus versterken in de grijstoon. Wat je nu ook gedaan hebt met Color Touch.

‘Als je jouw witte haar wat diepte wilt geven zou ik gebruik maken van de Medium nuances binnen True Grey. Je kunt een Wella salon bezoeken en je daar te laten adviseren welke nuances het beste bij jouw gelaat zal staan.’

ua-wella

Lees ook:

 

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Lees ook