KRX, Nivea, HEMA, Lancôme, Rituals, Benefit, Vaseline

12:18 - 07:23
luistertijd 12:18 - leestijd 07:23

Het winterseizoen is volop in gang en ook voor de maand november heeft het BeautyJournaal testpanel weer een aantal fijne, favoriete producten geselecteerd die daarbij passen. In dit artikel delen we deze producten met je!

Uitgever en journalist Monique: KRX The Neck Lift Intensive Firming Cream

Zoals je weet staat collageen momenteel volop in de belangstelling. Collageen om te slikken of te drinken – het draagt bij aan het intact houden van een gezonde darmwand, aan het soepel houden van gewrichten en als het mee zit ook aan het soepel houden van je huid.

Dat laatste is minder eenvoudig en vraagt echt heel goede producten (lees onze Firmness review van Lydia!). Collageenpeptiden worden nu ook weer veel gebruikt in skincare. Het helpt als een uitstekende hydratant voor de huid. Maar er is iets leukers! Collageen crème met vezels! Ja, heus, ragfijne vezeltjes die je uitsmeert over de huid en helpen fijne lijntjes op te vullen.

Ik heb dit nu een tijd gedaan met de uit Zuid-Korea afkomstige KRX crème voor de hals. Mijn halshuid is complex aan het worden, omdat niet alleen de bandjes in de hals verslappen, maar ook mijn halshuid dunner en slapper wordt. Bovendien heb ik anatomisch al geen strakke stevige kaaklijn, eerder terugwijkend. Dus het werkt niet mee!

Ik heb ontdekt dat deze, best plakkerige, en draderige crème echt mijn huidstructuur een fractie meer opgevuld kan maken. Helaas werkt 1 of tweemaals daags smeren ermee over een langere tijd niet voldoende om een supergladde huid weer te krijgen, daarvoor is mijn situatie te complex, maar ik ben het gaan gebruiken als een primer.

Als ik bijvoorbeeld moet filmen of op de foto moet, breng ik altijd even een extra laagje van deze crème aan. Omdat het voor even opvult, en dat is zichtbaar. Ik doe dat dan meerdere keren per dag. Overigens zijn het niet de micro-collageenvezeltjes alleen die hun taak doen, er zitten ook vluchtige siliconen (cyclopentasiloxanen) in die een gladmakend effect hebben, en aardig wat typen peptiden, ter ondersteuning van de eigen collageen aanmaak.

Kortom, een leuk product, dat ook betaalbaar is. Wil je meer, ga dan eens naar een salon voor collageendraad behandeling, waarbij ragfijne draadjes in een rimpel worden geplakt en opgelost, zodat de groefjes opvullen. Ook dit is niet blijvend, maar bij meerdere behandelingen zou je een aantal maanden vooruit kunnen. Dit gebeurt dan vaak in combinatie met microneedling voor nog mooier resultaat. Ik ga dat ook nog eens doen. 😉

Via deze searchoptie vind je meerdere salons in Nederland waar je KRX Neckcream kan kopen.

Bekijk het hier

 

Harriet: NIVEA Hydraterende Reinigingsolie

Ik pakte laatst bij de drogist een aanbieding van Nivea mee, en dat bleek een winner! De Hydraterende Reinigingsolie, een gezichts- en oogreiniger op olie basis. Nivea is altijd erg goed in verpakkingen vind ik. Aantrekkelijk, up-to-date qua design en helder in communicatie. Ook dit weer: een transparant pompflesjes van 150ml in een fris blauw ontwerp.

Eén of twee pompjes olie in je handen, lekker over je gezicht masseren, beetje water erbij – zonder werkt ook – en dan afspoelen. De olie verandert in een melkachtige substantie en wast makkelijk weg.

En geen spoortje vettigheid blijft er achter, dat is met andere oliereinigers wel eens anders. Je huid blijft geheel schoon achter – ook de oog make-up is verdwenen – maar voelt ook heel zacht en gehydrateerd aan. Je gezicht gaat niet trekkerig aanvoelen mocht je er daarna geen crème op doen. Best bijzonder voor een reiniger die zo goed schoonmaakt!

Naast vloeibare paraffine zit er kokosolie in en vitamine E voor de hydratatie. Verder milde reinigers en andere hydraterende stoffen. Tot slot parfum, maar die zit als laatste ingrediënt in het product, mocht je gevoelig zijn voor parfum zal dit geen problemen geven. Zeker omdat je het er weer afwast. Daarnaast is de geur heel mild aanwezig.

Dit product wordt aangeraden voor de normale huid, maar er is ook nog een versie voor de gevoelige huid, met druivenpitolie, in een lila flesje. Ik kies normaal altijd producten voor de gevoelige huid, maar dat is in dit geval helemaal niet nodig!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: HEMA L.A.B Dagcrème

Mijn maandfavoriet is de dagcrème uit de HEMA-huid verzorgingslijn L.A.B Loving Advanced Beauty. De gehele lijn bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, serum en oogcrème. Het zijn luxe producten voor een betaalbare prijs.

Superfood voor de huid

Elk product bevat het ingrediënt BICOALGAE® XT. Bicoalgae® XT. Een soort van superfood voor de huid op basis van microalgen met een hoge concentratie astaxanthin, een antioxidant vele malen krachtiger dan vitamine C. Het is ontstekingsremmend, huidverstevigend en versnelt het celvernieuwingsproces, waardoor rimpels zichtbaar verminderen en de huid meer gaat stralen. Bovendien beschermt Bicoalgae® XT de huid tegen vuildeeltjes en neutraliseert het de schade van blauwe lichtstraling en pakt pigmentvlekken aan.

Het zijn allemaal Clean Beauty producten, vrij van microplastics, siliconen, parabenen en minerale oliën en Vegan.

De dagcrème

Alles hierboven beschreven vind je terug in de dagcrème. Naast de Bicoalgae® XT, is het 2de belangrijke ingrediënt moringa-olie. Dat staat bekend om haar zuiverende werking en bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom is het ontstekingsremmend, helpt het tegen acné en verzacht het rosacea en eczeem. Daarbij is het rijk aan antioxidanten, omega 3,6,9, vitamine A en E. Ook heeft het een anti-aging effect, maakt het de huid zachter en gladder en geeft het je huid een prachtige, gezonde glans. En heeft het een SPF15.

De verpakkingen van de producten zien er chic uit. Ze zijn mooi mat blauw met goudkleurige letters. De crème zit in zwaar glas met een gouden deksel. Het heeft echt de look van een duur product. Daarnaast staat op de verpakkingen de complete ingrediënten lijst en gebruiksaanwijzing.

De crème heeft een lichtroze kleur en een fijne zijdezachte, smeerbare textuur. Het laat zich makkelijk over de huid verdelen. Na gebruik voelt mijn huid prettig gehydrateerd en werkt ze prima als basis voor foundation. Een fijne dagcrème met een hoge kwaliteit en een heel betaalbare prijsverhouding. Gebruik deze dagcrème in combinatie met de L.A.B.-nachtcrème, oogcrème en serum voor een optimaal resultaat. Well done HEMA!

Shop HEMA L.A.B hier online

 

Sabine: Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude Foundation

Deze fijne foundation komt in een makkelijke knijpflacon. Een knijp op de palm van mijn hand en een beautyblender, en de magic happens!

De foundation smeert makkelijk uit. Geeft een prachtige lichte transparante dekking. Eventuele roodheid verdwijnt en pigment ook! Het vormt absoluut geen koek op het gezicht. Het houdt het gezicht licht en luchtig. Dat vind ik enorm prettig. Subtiele make up is mijn devies.

De foundation geeft bijna niet af en het geeft mijn huid een gevoed gevoel. Kortom dit is mijn absolute winnaar voor de maand november!

Shop hier online met korting

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Rituals The Ritual of Yalda

Nu het weer kouder wordt, ruil ik mijn Rituals of Karma Shower Foam en Body Lotion weer in voor de Rituals of Yalda geurlijn. Waar de Karma lijn lekker fris en zomers is, is de Yalda lijn wat zwaardere en fruitiger. Hij ruikt heerlijk naar watermeloen en granaatappel.

Yalda was een limited Edition van de winter 2018. Normaal komen limited editions nooit terug, dus ik baalde al toen mijn foam op was, maar gelukkig kon je vanaf 1 augustus dit jaar weer een set met daarin twee keer de foam en een tube bodylotion bestellen. Dat heb ik dan ook meteen gedaan. Voor zover ik weet zijn ze nog steeds te bestellen.

Shop hier online

 

Corine: Benefit POREfessional Matte Rescue

De afgelopen periode heb ik regelmatig tijdens zakelijke events op een podium gestaan. Daar horen natuurlijk ook die gevreesde podiumlampen bij… lampen die van een klein beetje glans op je gezicht meteen glim maken. Mijn eerste ingeving was om iets meer te poederen dan gebruikelijk, maar toen ik foto’s van mezelf terugzag, wist ik dat die truc onvoldoende was geweest. Een collega adviseerde POREfessional Matte Rescue van Benefit en dat was zonder twijfel de tip van de maand en daarom nu mijn maandfavoriet.

POREfessional Matte Rescue is een matterende primer op waterbasis. Je verwacht bij een matterende primer wellicht een pasteus en stroef product, maar het is juist een frisse en lichtgewicht gel op waterbasis die overtollig talg en glans laat verdwijnen. Met een mooie matte finish. Fijne bonus: het product bevat ingrediënten die een vervagend effect hebben op zichtbare poriën, zoals diamantpoeder, dat bekend staat om zijn blurring effect.

Hoewel ik POREfessional Matte Rescue initieel had aangeschaft voor op het podium, grijp ik er steeds vaker naar voor de momenten dat mijn make-up goed en lang moet blijven zitten.

Tip dus voor de kerstetentjes en nieuwjaarsborrels. Mocht jij een gecombineerde tot vette huid hebben, dan kan je POREfessional Matte Rescue ook overwegen voor dagelijks gebruik. De formule verstopt je poriën niet.

Shop hier online

 

Gerti: Vaseline Original Protection Jelly

Mijn favoriet deze maand is good old Vaseline. Confession, ik pluk regelmatig aan mijn nagelriemen. Ik kan slecht tegen droge velletjes en als je plukt krijg je harde randjes aan je nagelriemen. Kortom, ik beland in een vicieuze cirkel. Sinds een maand smeer ik elke avond mijn nagelriemen royaal in met Vaseline. Vaseline beschermt de huid tegen vochtverlies.

Na een week zag ik al verschil. Na 2 weken waren mijn nagelriemen glad, zonder harde velletjes, geen reden meer om te plukken. Ik moet wel elke nacht smeren, zeker nu het weer zo koud is. Dat is een aanslag op je huid. Ook in tijden van stress is het niet makkelijk van mijn nagelriemen af te blijven. Zo lang ik vaseline gebruik, is er niks aan de hand. 😉

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook