Welk kapsel rock jij dit feestseizoen?

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

Het aftellen is begonnen: nog een kleine maand en dan is het alweer eerste kerstdag. Wie nog een plekje bij de haarsalon wil bemachtigen kan zich alvast laten inspireren, want met de haartrends van deze winter kun je heel veel kanten op.

Een nonchalante bob

Weinig haar tot op de kont deze winter, want dit seizoen gaan we lekker frisse bobjes zien. Een halflang kapsel en vooral de nonchalante bob is één van de opvallendste trends dit najaar.

Beeld: By-bar

Haar in één lengte tot op de schouders of net iets erboven maakt niet alleen jong, het laat je haar bovendien dikker en voller lijken. Dus voor iedereen met fijn haar is dit een geweldige oplossing. Laat je uitgedroogde punten op de vloer van de salon achter en style je nieuwe coupe met een scheiding in het midden. Veel hoef je er niet aan te doen. Het is namelijk de kunst om ‘m nonchalant te dragen, dus met je natuurlijke slag of krul. En ben je het zat, dan steek je de lokken gewoon achter één oor.

Grey blend

Deze haartrend is al even in het straatbeeld, maar staat voor aankomende december vaker dan normaal in de agenda’s van de haarsalons. Naast high-, low- en babylights wordt het peper en zout-kleurige kapsel geblondeerd met een platinablonde kleuring zoals Cool Platinablond 12.59 van Syoss.

Vanaf daar wordt het behandeld met een zilvershampoo, zoals nummer 4 Blonde Enhancer Toning Shampoo van Olaplex, zodat er een grijze, assige gloed ontstaat.

De zilverkleurige haartrend wordt grey blend genoemd en is tevens ideaal wanneer je nog tegen de natuurlijke vergrijzing aan het vechten bent. Thuis is het enkel een kwestie van dofheid voorkomen en de glans erin houden en dat doe je door middel van toners en kleurmaskers met paarse pigmenten, zoals de Purple Toning Mask van John Frieda.

Klassieke haarband

Heb je een kapsel op één lengte, dan wil je als je thuis bent het haar het liefst uit je gezicht dragen. In plaats van een knotje of een haarspeld kun je daar nu volgens de laatste trend een haarband voor gebruiken.

De klassieke haarband met knoop (via Sissy-Boy), gevlochten haarband (Hairhalo Margarita Bonita van Invisibobble) en het diadeem (Invisibobble) zijn namelijk terug van weggeweest. Misschien heb je ze al in de modezaken zien liggen. Van prachtig satijn, velours, leer of denim, versierd met strass of parels of gevlochten: ze zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar.

Beeld: Dior

En behalve dat je er deze winter zelfs mee aan de kerstdis mag verschijnen kun je er ook een pony mee laten verdwijnen.

Opzichtige spelden

Een andere opvallende trend is het gebruik van spelden. Normaal gesproken mogen ze nauwelijks zichtbaar zijn, maar deze winter juist weer wel. Grijp terug in de accessoiresbox en kijk wat je nog aan clip- en schuifspelden (Zenner) hebt liggen, want deze trend is uiterst geschikt voor aankomende feestdagen.

Het gaat vooral om de spelden van bekende modehuizen met opzichtige logo’s en letters, zoals Yves Saint Laurent, Balmain, Chanel of Givenchy. Behalve dat ze lekker mogen opvallen, zijn ze vooral ook praktisch. Clip bijvoorbeeld het haar aan de zijkant boven het oor vast met een clipspeld of gebruik de speld pal boven een lage staart.

Glamourlook

Wie had ooit gedacht dat de gelpot weer moest worden aangeschaft? Gel is namelijk nodig voor de wetlook van deze winter.

Je draagt deze glamourlook wanneer je echt even feestelijk uit wilt pakken en brengt de gel (Showtime Wet Look Activator Gel via Kruidvat) aan over al het gewassen en nog vochtige haar aan de voorkant. Vervolgens kam je al dit haar uit je gezicht. Daarna föhn je het naar achteren, zodat het stevig blijft zitten. Een aanvulling op deze trend is – daar is ‘ie weer – de schuifspeld. Maak een zijscheiding in het nat ogende haar en zet de zijkant vast met een schuifspeld boven het oor. Heb je dik haar, gebruik dan een haarolie (Go With The Glow Hair Oil van The Insiders) in plaats van gel.

Wolf cut 

De wolf cut is een subtiele mix tussen de mullet en de shag. Het is volumineus, maar net wat meer gewaagd en out of the box. Korte laagjes in het haar zorgen voor een ‘wolf-achtig’ effect. Je hebt de look ongetwijfeld al eens bij celebrities zoals Miley Cyrus en Kristen Stewart voorbij zien komen.

Deze look heeft meer volume in de bovenste lagen van het kapsel, waardoor het een volle coupe creëert. Rommelig, maar klassiek. De look is een favoriet onder Gen-Z en wordt steeds meer aangevraagd bij de kapper.

Voor welke look ga jij dit feestseizoen?

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook