Met deze slimme apparatuur met radiofrequentie, softlaser, LED licht en massage kun je veel bereiken!

06:45 - 04:03
luistertijd 06:45 - leestijd 04:03

Aan het begin van de zomer had ik het plan opgevat om weer eens iets aan mijn verslappende halshuid te willen doen. Dit gebied veroudert bij mij helaas veel sneller dan mijn gezichtshuid. Een bijkomend probleem is een stukje anatomie, waardoor het net wat ‘erger’ eruit ziet.

Ik heb een smalle onderkaak die ook verder naar achteren staat en de bandjes vanuit de hals naar de kin zijn bij mij schuiner aangehecht waardoor ik ook van zij aanzicht geen mooie hoek heb. Ik heb al eens van plastisch chirurg Frank Niessen begrepen dat deze bandjes verplaatst kunnen worden om wel die rechtere hoek te krijgen. Bekijk deze video nog maar eens die ik in 2011 maakte over de verslappende halshuid (leuk detail dat Mardge Pascaud er ook in voor komt!).

What to do, met je kippenvelletje

Vaak zie je bij behandelingen van de kaakcontour met hifu-apparatuur dat het een kwestie is van wat overtollig vet weg halen, maar bij mij is daar geen sprake van. Ik heb een spreekwoordelijk kippenvelletje onder de kin. In een heel ver verleden heb ik eens laten zien in een video hoe je met Botox het uithangen van die bandjes als het ware minder zichtbaar kan maken.

In uitstekende handen bij schoonheidsspecialiste Andrea Rojas van Estefania beautysalon in Amsterdam

Ik heb nooit Botox in dat gebied gebruikt, geen laser en ook geen liposuctie. Ik heb gekozen voor verstrakking van de huid met de Wave en de Contour van Pascaud. De Wave is een radiofrequentie apparaat, de Contour is een apparaat waarbij vier methoden in 1 gecombineerd worden: radiofrequentie (multi-polaire RF), softlaser (Infrarood licht IR), led (Infrarood licht IR) en vacussage (vacuüm massage).

Eerst even wat kennis opdoen;-)

Wat is radiofrequentie ?

Sec beschouwd zijn het radiogolven, ook radiofrequente straling genoemd. Het zijn golven in de vorm van elektromagnetische straling met golflengten uiteenlopend van ruwweg duizend kilometer tot een millimeter. Dus in het frequentiegebied van enkele honderden Hz tot enkele honderden GHz, die gebruikt worden in de communicatietechniek om informatie over te brengen van een zender naar een of meer ontvangers.

In vergelijking met medische lichtstralen ( zoals ablatieve lasers of IPL) die aan het oppervlak van de huid werken, hebben radiofrequentiestralen een dieper bereik.

Waterrijke weefsels nemen de energie makkelijk op

Weefsels met een sterk watergehalte, zoals vetcellen, talgklieren en de diepere vochtrijke huidlagen nemen de energie op. Vervolgens zetten die weefsels de energie om in warmte waardoor de temperatuur stijgt. Als gevolg daarvan krimpt de huid en verminderen de talgklieren in omvang. Dit proces is klinisch bewezen en wordt in gang gezet doordat er Heat Shock proteins vrijkomen (HSP 60en 70) die uiteindelijk na diverse omzettingen de FGF1 (Fibroblast Growth Factor) en type 1 collageen vormen.

Met de Pascaud Wave kun je een fijnere huidstructuur bereiken en steviger contouren, de huid krijgt meer volume.

Ik kreeg in totaal zes behandelingen. De eerste twee waren alleen met Wave. Op aanraden van Mardge Pascaud zijn de behandelingen daarna gecombineerd met PascaudContour. De reden was dat de combinatie met rood ledlicht en infrarood licht en massage een nog beter resultaat zou kunnen opleveren.

Natuurlijk verdient de PascaudContour machine ook een goede uitleg:

Het gaat hierbij om radiofrequentie die gecombineerd wordt met vacussage massage dat leidt tot een diepe verhitting van het onderhuidse weefsel. Zo worden de vezelverbindingen van het collageen en het vetweefsel bewerkt om afvalstoffen af te voeren. Ook wordt de bloedsomloop verbeterd.

Afvoer van afvalstoffen en stimulatie van de vetstofwisseling

De softlaser geeft energie aan het weefsel, waardoor de energie in de celkernen ook wordt gestimuleerd. Door het gecombineerde gebruik van de verschillende technieken worden verbindingen sterker, het vetafbraakproces geactiveerd waardoor volume afneemt. Met name dit laatste is belangrijk voor de behandeling van lichaamscontouren. Voor de hals en decollete is er een aangepast programma. Deze huid is toch kwetsbaarder.

Bekijk hier een video impressie van de behandeling – hier is alleen de Wave overigens in zichtbaar:

Geweldige ervaring bij Andrea Rojas van Estefania beautysalon in Amsterdam

Ik kreeg mijn behandelingen bij Andrea Rojas die samen met haar moeder Estefania Beauty Salon in Amsterdam heeft. Werkelijk, dit instituut zit op de meest bijzondere plek van Amsterdam! In een zestiende eeuws pandje aan de Nieuwmarkt. Geweldig!

Andrea is ontzettend bedreven in haar vak, ik kan niet anders zeggen. Ze is heel vakkundig en daar word ik erg blij van.

Ik heb de behandelingen als erg prettig ervaren. Zelfs heerlijk ontspannen. In het begin vond ik het wat eng, en wilde ik de temperatuurinstelling graag wat lager houden om te kijken wat er gebeurde. Ook ben ik er niet zo’n fan van om over mijn lyfmeknopen in mijn hals met hifu apparatuur te gaan. Dus daar werd keurig omheen gewerkt.

Ik kreeg om de week een behandeling en na elke behandeling zag ik natuurlijk meteen resultaat. De huid is vol volume en ziet er prachtig uit. Na zes behandelingen had ik echt het gevoel dat ik door moest gaan, want als je het regelmatig herhaalt, komt je huid natuurlijk in de beste conditie mogelijk.

Na afloop van elke behandeling werd mijn huid behandeld met het voortreffelijke, hooggedoseerde vitamine C serum van Pascaud en het Repair Serum. Dit serum gebruikte ik ook thuis. Het is echt een topserum. Fantastisch na prikkelende behandelingen om de huid te kalmeren en zacht en soepel te houden.

Links is mei 2022, en rechts op de foto is augustus 2022 na zes behandelingen

Ik onderhoud mijn huid momenteel thuis met ledlicht, een combinatie van rood en infrarood licht.

Lees ook:

 

Lees ook