Krijgt Mandy haar pluis onder controle met Kerastase?

07:55 - 04:45
luistertijd 07:55 - leestijd 04:45

Ik mocht de mooie Chroma Absolu lijn van Kerastase testen voor mijn gekleurde en beschadigde haar. Je haar kleuren is een van de meest krachtige manieren om jezelf een ”update” te geven. Vrijheid om te kiezen wie je bent. Ik kleur zelf mijn haar al jaren en vind het fijn als mijn haar er mooi verzorgd uitzit. Maar wat is de schade?

Chroma Absolu dringt door tot in de kern van de haarvezel

Het is extra belangrijk dat je je haar goed verzorgd nadat je je haar hebt geverfd. Chroma Absolu lijn van Kerastase bevat zuren die het haar gehydrateerd en extreem glanzend maken, zo lees ik.

De verpakking en het kleurtje vind ik al erg mooi! Staat chic en elegant in de badkamer. Deze lijn is voornamelijk geschikt voor medium tot dik haar.

Favoriete merk

Kerastase is voor mijn haartype absoluut mijn favoriete merk, alleen deze lijn heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ben benieuwd of het ook voor mijn haar zo’n groot verschil maakt qua haargezondheid en hoe mijn haarkleur erop reageert. Het klinkt allemaal erg veelbelovend dus tijd om te testen! Ik heb de afgelopen tijd een hoop zon, zee en strand gezien, dus mijn haar kan wel wat verzorging gebruiken.

Belangrijkste beloften:

Kerastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect Shampoo

Deze shampoo moet mijn haarkleur beschermen, zodat deze extra lang mooi blijft. Dat komt goed uit want ik ben net vorige week naar de kapper geweest voor mijn uitgroei en highlights.

De shampoo is een gelformule en heb ik aangebracht op mijn natte haar. Hmmm, wat ruikt het heerlijk! Ik masseer het in, er komt een rijke romige schuim. Hiermee is het fijn haren wassen.

Ik was mijn haar niet super vaak, dus daarom herhaal ik deze stap altijd nog een keer. Zo is het extra schoon en krijgt het wat extra verzorging.

De shampoo reinigt en voedt mijn haar goed, ik hoop dat de pluis ook minder wordt met gebruik van deze lijn. De shampoo is overigens vrij van parabenen, siliconen en sulfaten.

In onderstaande video kun je de shampoo in actie zien:

Shop hier online met korting

 

Kerastase Chroma Absolu Chroma Filler Masker

Ik gebruik het masker tussen de shampoo en conditioner door voor extra verzorging. Wat een heerlijk rijk en vol masker is dit! Daardoor heb je ook niet heel veel nodig.

Deze hele lijn heeft dezelfde heerlijke bloemige geur, echt een groot pluspunt!

Ik breng het masker door mijn hele haar aan, behalve bij mijn haargrens. Kam het eventjes door, laat het 10 minuutjes intrekken (heb intussen de mindfullness app van Michael Pilarczyk opstaan, heerlijk relaxed momentje) en spoel het uit met lauwwarm water. Ook dit masker is vrij van siliconen en sulfaten.

In onderstaande video kun je het masker in actie zien:

Shop hier online met korting

 

Kerastase Absolu Fondant Cica Chroma Conditioner

Ook al zo’n heerlijke geur! Het is een luchtige crème en spoelt makkelijk uit. De belofte: het dringt goed door in de haarkern, waardoor poreus haar herstelt, gezond en stralend wordt. Ook zorgt deze conditioner voor langer kleurbehoud.

De conditioner breng ik aan vanaf het midden van mijn haarlengte tot de punten zodat ik volume behoud. Ik vermijd dus de aanzet van mijn haar. Anders wordt het vaak sneller weer vettig, en dat is zonde.

Ik laat het vijf minuten inwerken, doe mijn sunshower aan voor een relax momentje en extra warmte…heerlijke ”me time”! Vervolgens spoel ik het weer uit met lauwwarm water.

Het is jammer dat deze conditioner wel siliconen bevat, en de shampoo en het masker er vrij van zijn.

In onderstaande video kun je de conditioner in actie zien:

Shop hier online met korting

 

Kerastase Chroma Absolu Anti-Frizz Antioxidant Thermic Serum Leave-in

Ik gebruik zes pompjes van dit serum op handdoekdroog haar, dit breng ik aan met mijn handen en verdeel ik door mijn haar. Vervolgens borstel ik mijn haar met een tangle teezer borstel. Met deze teezer kun je nat haar wel borstelen zonder het te beschadigen. Goeie tip!

De belofte is dat deze spray je haar beschermt tegen de warmte van je stylingtools en pluisvorming afremt.

Hierna ga ik verder met mijn routine en gebruik ik de Dyson Airwrap om mijn haar te drogen. Het is nu extra beschermd dankzij dit serum en ik merk dat het inderdaad helpt tegen pluizigheid.

In onderstaande video kun je de spray in actie zien:

Shop hier online met korting

 

Weetje! De flessen zijn voor 45% gemaakt van recycled plastic, dat is echt een pluspunt.

Mijn conclusie

Na het wassen voelt mijn haar heel zacht aan en is het makkelijk doorkambaar. De beloften komen uit! Kerastase is een luxe haarverzorgingsmerk en daar hangt een ander prijskaartje aan. Maar ik vind het de prijs dubbel en dwars waard. Het doet zoveel meer voor mijn haar dan andere producten.

Minder pluis, meer glans, een gezonde look

Mijn haar pluist na het wassen minder, het oogt gezonder en heeft meer glans. Opvallend is dat ik dit niet meteen na de eerste wassessie zag, maar wel na de derde. Het lijkt dus wel of het opbouwt. Ik heb highlights en ik merk geen negatief effect op de kleur. Het is altijd moeilijk om een mooi passende shampoo en conditioner te vinden voor gekleurd haar. Deze set voldoet absoluut aan mijn wensen.

Ik was mijn haar 1 tot 2 keer per week, dus ik doe er vrij lang mee. Dan vind ik het het geld wel waard. Daarnaast ruikt mijn haar de hele dag naar deze producten. Het is een zachtzoete bloemengeur. Echt een heerlijke geur! Alsof ik net van de kapper kom.

Ik vind deze lijn zeker een aanrader, vooral als je ook heel zuinig wilt omgaan met je gekleurde, en met je lange haardos. Ik ben zuinig op mijn haar.

Shop hier online met korting

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook