‘Ik ben me ervan bewust dat ik dingen moet aanpassen in mijn leefstijl. Cherish heeft me geweldig geholpen en me bewust gemaakt. Ik weet nu waar de problemen vandaan komen en hoe ik er mee om moet gaan.’

08:09 - 04:53
luistertijd 08:09 - leestijd 04:53

Vorig jaar zomer ontmoette ik de inmiddels 23-jarige Janissa. Haar moeder kende ik al en die vertelde me over de gezichtshuid conditie van haar dochter. Een ingewikkelde situatie, want ze had zowel acne, als littekens als pigmentvlekken, en dat op een huid van kleur. Janissa had al veel geprobeerd op haar manier, maar het werd er niet beter op. Echter, ze had nog nooit een mooie kuurbehandeling ondergaan bij een huidexpert. 

De huid van Janissa een jaar geleden voordat de behandelingen startten

Ingesleten leefstijl en oude schades in de huid  

Schoonheidsspecialiste Cherish Texel, die met het prachtige Amerikaanse merk Circadia werkt, stond te popelen om met Janissa aan de slag te gaan. Ook Cherish had eens een heel slechte huid, en het lukte haar om daarvan af te komen. Met de juiste behandelingen, producten en een aangepaste leefstijl. De afgelopen negen maanden heeft ze Janissa in haar mooie behandelprotocol meegenomen, en echt…het resultaat is er. 

Janissa weet nu wat ze moet doen  

Janissa’s huid is zo ontzettend opgeknapt. Het kan nog altijd beter, maar die laatste 10% zal de verantwoordelijkheid van Janissa zelf worden. Ze weet nu wat ze moet doen, om haar huid zo mooi te krijgen en te houden.  

Bekijk hier nog eens de video van het eerste consult en huidbehandeling een jaar geleden, toen ze startten:

Een milde start  

Cherish had een heel plan gemaakt om de huid van Janissa echt flink op te knappen met producten van Circadia. De eerste twee behandelingen in oktober 2021 waren mild en gericht op het wennen aan de werkzame stoffen van Circadia. Janissa had nog nooit gezichtsbehandelingen gehad.  

Enzympeeling, zuurstof en antioxidant maskers  

Cherish gebruikte milde peelings met enzymen (Cocoa Enzyme) en maskers als de Groene thee klei en het Marshmallow hydraterend masker, en het Australian Super Berry Antioxidant masker. De enzympeeling werkt ontstekingsremmend, en in combinatie met zuurstof worden meteen bacteriën gedood. Ook wordt roodheid tegen gegaan. De maskers zijn hydraterend en het Super Berry masker werkt ook op pigmentvlekjes.  

Janissa kreeg in december een Mandiclear peeling

De overgang naar pittiger peelings  

Janissa haar huid reageerde goed op de eerste behandelingen en na twee maanden is Cherish begonnen met het serieuzere peelingwerk. In november 2021 kreeg Janissa een melkzuur 45% peeling (hydratatie en vlekken), een zuurstofbehandeling en een mix van van het Marshmallow en Super Berry masker.  

Serieus vervellen  

Haar volgende facial in december 2021 bestond uit een MandeliClear Peeling: 2 lagen van de zuren mix (melkzuur, salicylzuur, resorcinol en mandelic) en 2 lagen van de Vitamin A Accelerator. Dat werd even de tanden op elkaar voor Janissa, want haar gezichtshuid was een weekje serieus aan het schilferen.

De terugval  

Zoals het kan gaan met de behandeling van een levend orgaan zoals de huid, krijg je wel eens een terugval. In Januari kreeg Janissa wat ontstekingen. Volgens Cherish kan dit ook met de feestdagen te maken hebben, wanneer je meer drinkt, laat naar bed gaat en het met de voeding niet zo nauw neemt.    

Een aanpassing van de skinroutine thuis  

Cherish heeft Janissa toen op een ander cleansing regime gezet met andere moisturizers. Van de Lipid Replacing Cleanser naar de Amandola Milk Cleanser (tegen vlekken en de vochtarme huid) en van de Tranquili Cream naar de Daytime Control (een wat dunnere lotion voor de wat vettere huid).  

In januari kreeg ze nog een behandeling met de Raspberry Enzympeeling tegen pigmentvlekjes en een Alpha Beta peeling met 40% melkzuur en 15% salicylzuur voor haar acne. 

Bewust worden van je leefstijl en je huid  

Voor Janissa was het ook een heel bewustzijnsproces. Ze vertelt: ‘Tijdens deze maanden heb ik mijn eetpatroon erg moeten aanpassen. Ik was me er al van bewust dat ik een intolerantie heb voor lactose maar Cherish wees me er ook op dat ik mogelijk een glutenintolerantie heb, gezien mijn huidproblemen. Ze drukte me ook op het hart om meer aan ontspanning te gaan doen en mijn slaappatroon te verbeteren. Ik ben heel erg druk met mijn werk en mijn sociale leven.    

Bottleneck: de vakantie 

‘Rondom kerst, tijdens de tweede lockdown ging het bij mij weer even wat slechter. Mijn huid was weer onrustiger, vanwege het tekort aan slaap. Ik was twee keer op vakantie geweest. Het was lastiger mijn nieuwe routine vast te houden. Hierdoor merkte ik nu ook heel goed wat een impact dat heeft op mijn huidconditie.  

Even een klap erop, met de volprezen HydraFacial 

In februari kreeg Janissa weer een MandeliClear Peeling. Het was nu even doorbijten. Cherish had het gevoel dat de verbetering stilstond. Het pigment werd wel lichter, maar de ontstekinkjes bleven komen. In maart werd er nog ingezet op een enzympeeling in combinatie met zuurstof en het groene thee masker.

In april besloot Cherish de huid van Janissa een flinke prikkel te geven met de beroemde HydraFacial (15% Glysal) en de Circadia Protect Plus Booster. Dit gaf Janissa’s huid uiteindelijk een ongelofelijke stimulans tot verbetering.  

Haar laatste behandeling was in mei met de MandeliClear Peeling, die bestond uit 2 lagen MandeliClear en 1 Laag Vitamine A Accelerator. 

Boven de huid van Janissa in juli 2022, en onder in mei 2022 na 9 Circadia behandelingen

Wow, wat een resultaat! 

Zowel Cherish als Janissa zijn superblij met het resultaat. Cherish vertelt: ‘Haar pigmentvlekken waren erg oud en namen echt hun tijd om te verdwijnen. Ik ben blij dat het met wat geduld en tijd toch is gelukt. Het beste wat Janissa nu kan doen is consistent zijn met haar routine en maandelijks een behandeling ondergaan.  

Nu wordt het opletten….. 

Een Microneedling kuur kan ook net wat dieper gaan en haar pigment mooi opklaren. Voeding en lifestyle zijn voor haar (en voor velen) een trigger. Dus als zij merkt dat ze meer ontstekingen krijgt, weet ze eigenlijk al dat ze even een stapje terug moet nemen: op tijd moet slapen en even dat snackje aan de kant zetten. 

‘Het heeft me geweldig bewust gemaakt…’

Janissa had nooit verwacht dat ze zo ver zou komen, vertelt ze ons. ‘Ik heb af en toe nog terugvallen maar als ik het nu vergelijk met vorig jaar zomer is mijn huid echt drastisch opgeknapt. Ik ben me ervan bewust dat ik dingen moet aanpassen in mijn leefstijl. Cherish heeft me geweldig geholpen en me bewust gemaakt. Ik weet nu waar de problemen vandaan komen en hoe ik er mee om moet gaan. Ik wil ook van de oudste pigmentproblemen nog af komen. Het is een heel mooi traject geweest.  

Ontzettend bedankt Cherish en Monique!

Tot slot geven we nog even aan welke routine Janissa thuis gebruikte: 

Ochtend routine: Lipid Replacing Cleanser, Tranquili Cream en later Daytime Control, en SPF 

Avond routine: Lipid Replacing Cleanser (later aangepast naar de Amandola Milk Cleanser), Salicylzuur cleanser 2x per week i.p.v. de Lipid Replacing Cleanser, White Veil Brightener nachtcrème en 2x per week Nighttime Repair i.p.v. de nachtcrème. 

Lees ook:

 

Lees ook