Een onafhankelijk instituut heeft de bescherming van deze producten tegen blauw licht onderzocht en positief bevonden

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

Blauw licht is overal

Blauw licht. Het is pas sinds een jaar of vijf een onderwerp van discussie in de cosmetische chemie. Het wordt High Energy Visible Light genoemd. Het heeft een golflengte tussen de 400 en 600 nanometer. Blauw licht zit in zonlicht maar ook in alle moderne communicatie apparatuur met schermen en zelfs in LED lampen die je huiskamer verlichten.

Therapeutische eigenschappen

Blauw licht heeft therapeutische eigenschappen. Het is ’s ochtends vroeg aanwezig in het daglicht en helpt je wakkerder te worden. Het heeft ook positieve eigenschappen tegen depressie. Ook heeft het anti-bacteriële eigenschappen die handig zijn bij de aanpak van acne, en andere huidinfecties. Hiervoor wordt dan LED-licht therapie ingezet.

Minerale filters beschermen goed

Hoewel blauw licht goed door minerale filters weggevangen kan worden, en we ons er principe niet zo druk over hoefden te maken, is de realiteit nu wel anders. We worden bijna permanent blootgesteld aan blauw licht, vanwege onze apparatuur.

Enlight248

Nadelig: diepe penetratie in de huid, met celschade tot gevolg

Onderzoek van het internationale chemieconcern DSM liet zien dat blauw licht best diep in de huid penetreert en celschade veroorzaakt in eigenlijk alle huidlagen. Dit resultaat in extra oxidatieve schade. In potentie is blauw licht een extra veroorzaker van huidveroudering, en kan het immuunsysteem van de huid verzwakken. Er zijn onderzoeken die aangeven dat er bij 415 nm een piekbelasting komt die pigmentvlekken veroorzaakt.

Daarnaast heeft het via onze ogen impact op de melatonine productie in onze hersens. Vandaar de slaap minder goed gevat kan worden als je ’s avonds nog lang op je telefoon zit.

60% van onze blootstelling komt van LED schermen en lampen

Zo’n 40% van het blauwe licht waaraan we blootgesteld worden, komt van zonlicht, de rest van apparatuur, echter zijn de meningen daarover nog verdeeld.

Hoe kun je je huid beschermen tegen al dat blauwe licht? Antioxidanten zijn de beste remedie. Ze maken immers vrije radicalen onschadelijk.

Gegarandeerde bescherming tegen blauw licht met iS Clinical

iS Clinical investeert continu in wetenschappelijk onderzoek en kwaliteit van de – medische gradaties – ingrediënten. In haar uitgebreide assortiment cosmeceuticals zijn een drietal producten waarvan recent via studies door onafhankelijke onderzoeksinstituten is aangetoond dat ze adequaat beschermen tegen de inwerking van blauw licht.

GeneXC Serum

Het GeneXC Serum is een prachtige toevoeging aan je skinroutine. Het geeft superieure antioxidant bescherming en verbetert je teint overall. Het is serum bevat de exclusieve Extremozyme technologie van iS Clinical. Het bestaat uit trehalose, een suiker dat celstructuren vitaal houdt, en enzymen uit plankton die celbeschadiging door UV-straling minimaliseren.  Het serum beschermt en regeneert het huidoppervlak. Tekenen van externe huidveroudering worden afgeremd.

In het hart van dit serum tref je 20% l-ascorbine zuur aan dat helpt om zichtbare huidverouderint door zonschade te minimaliseren. Ook wordt er gebruik gemaakt van diverse fruitzuren om het huidoppervlak mooier te maken. SOD (super oxide dismutase) wordt eveneens ingezet als een beroemde, stabiele vrije radicaalvanger. Dit antioxidant is in staat om dit in een continu proces aan te pakken.

iS Clinical is er trots op dat uit een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Genemarkers, LLC., blijkt dat GeneXC Serum ook uitstekende beschermende en herstellende eigenschappen heeft op huidbeschadiging door blauw licht.

Pro-Heal Serum Advance+

Dit serum is een super antioxidant bommetje met krachtige herstellende eigenschappen. Goed voor elke huid, maar in het bijzonder ook voor de ontstekingsgevoelige huid en de huid die acne-gevoelig is. Vanwege de focus op antioxidatie is deze kalmerende formule ook zeer geschikt voor een verouderende huid.

De formule is opgebouwd uit een mooie cocktail met 15% l-ascorbinezuur, 1% vitamine E, 1% retinol, 0,5% olijfblad extract, 0,5% polyporus umbellatus (paddenstoel) extract dat een bron van kojic zuur is, zinksulfaat 0,5% en arbutine 0,5%. Allemaal stoffen die nog eens extra ontstekingsremmende eigenschappen hebben, en (ook) overpigmentatie afremmen (wat ook ontstaat als gevolg van micro-ontstekingen in huid, als gevolg van zonlicht en blauw licht in het bijzonder).

Extreme Protect spf 40

Deze prachtige hybride zon- en dagverzorging heeft alles wat je huid nodig heeft om optimaal verzorgd en beschermd te zijn. De UV-filters zijn louter mineraal, met titanium dioxide en zink oxide – zonder een witte waas achter te laten. De Extremozymes technologie met enzymen beschermt kwetsbare eiwitten en DNA componenten. Extreme Protect spf 40 beschermt bewezen tegen de inwerking van blauw licht op de huid.

Er zit verder 3% vitamine E in, aloë vera juice als huidverzachter en beschermers tegen ontstekingsreacties. Evenals extracten uit Centella Asiatica die met hun antioxidatieve kracht de collageen synthese beschermen en de microcirculatie op celniveau kunnen stimuleren.

Je kan deze multifunctionele zonbescherming over een van de serums heen gebruiken. Extreme Protect spf 40 komt in een translucent, in een beige en in een bronze tint. Hij is waterproof.

Lees ook:

Lees ook