Rozengeuren zijn terug van weggeweest. Deze mooie geur is zo etherisch dat hij bij de ene vrouw langer houdt dan bij de ander, ontdekt Dian

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

Op BeautyJournaal las ik onlangs dat het rozenparfum weer terug van weggeweest is. Monique besprak in dit artikel de rozentrends met parfumeur Tanja Deurloo en ik werd, zoals altijd, nieuwsgierig gemaakt.

Een rozengeur zou namelijk nooit mijn eerste keuze zijn, maar ik sta natuurlijk altijd open om nieuwe geuren te ontdekken. Vandaag test ik dan ook Rose Goldea Blossom Delight van BVLGARI, in de eau de toilette variant. Let’s see! 

Rose Goldea Blossom Delight – Eau de Toilette 

BVLGARI’s Rose Goldea gaat al wat langer mee, maar met de nieuwe Blossom Delight Eau de Toilette variant vertaalt het merk de belofte van rozen nu ook in een lichte, transparante kenmerkende geur. De geur belooft meer frisheid, maar dezelfde bloemige aantrekkingskracht.

Rose Goldea inspireert vrouwen om alledaagse momenten te nemen en deze buitengewoon te maken. Het verhaal van de geur evolueert met de komst van de nieuwe, frisse en sprankelende eau de toilette, die een onverwachte uitdrukking van de rozenknop onthult. Hoe mooi omschreven is dat!

Shop hier online

 

Het geurprofiel

De bloemige rozengeur vertegenwoordigt het optimisme van een nieuw begin en opent met de transparantie van het lelietje-van-dalen en sprankelende grapefruit. In de kern verstrengelen frisse en delicate rozenknoppen zich met heldere tonen van pioenroos voor een mooi, elegant boeket. Ten slotte creëren cederhouttonen en witte musk een sluier die doordrenkt is met natuurlijke sensualiteit en comfort. Klinkt goed!

De flacon

De flacon is prachtig, luxe en voelt zwaar aan. De zachte roze en rosé gouden kleuren worden vergezeld van een parelmoer accent onder de dop. De ronde vorm van de flacon is zorgvuldig gevormd, gepolijst en uitgesneden om hiermee een rozenknop op de rand van de bloei weer te geven.

Shop hier online

 

Mijn geurbeleving

Normaal kies ik altijd voor een eau de parfum geur, maar soms (zeker in de zomer) is een lichte eau de toilette voldoende voor een fijne opfrisser. Deze geur opent heel lieflijk en zacht. Je ruikt de rozen heel goed, maar hij is niet te zoet. Dat vind ik fijn, want soms kunnen rozengeuren te overheersend zijn waardoor ik er zelfs hoofdpijn van kan krijgen. Deze geur is mooi in balans. De grapefruit en pioenroos komen er ook licht door, maar niet te overheersend.

Zachte opening

Wat ik wel jammer vind is dat hij op mijn huid echt al minimaal zacht opent en ook zo blijft. Het is natuurlijk een eau de toilette en dus een zachtere variant van het origineel, maar voor een luxe merk als BVLGARI vind ik deze geursensatie onder de maat. Ik overdrijf niet, na een kwartier ruik ik hem al haast niet meer. Dit is zonde. Maar…..het zegt niet alles, lees dat hieronder maar!

Meer succes op een andere huid

Gek genoeg blijft hij op de huid van mijn moeder wel langer hangen. Dat kan natuurlijk. Factoren als huidflora, zuurgraad, vetheid, vochtgehalte en hormonen spelen een rol bij de intensiteit en ‘houdbaarheid’ van een geur op de huid. Het kan zijn dat haar huid wat vetter of beter doorvoed is dan de mijne, waardoor het parfum zich mooier kan ontwikkelen en ook langer blijft geuren. Deze eau de toilette heeft het bij haar zo’n vier uur goed volgehouden. Dat lijkt er meer op!

Eindconclusie 

Hoewel ik de geur zelf fijn in balans vind, niet te zoet en gewoon lekker naar zachte roosjes vind ruiken, vind ik het jammer dat de geur bij mij zo snel vervliegt dus, en bij mijn moeder niet! Ik raad je aan om voor het eau de parfum te kiezen. Deze is immers geconcentreerder. Zo geniet en van de mooie rozengeur, en van een langduriger effect ervan op je huid.

Shop de Eau de Parfum hier met korting

 

Lees ook:

 

Lees ook