Hoe beginner-proof is deze set? Let's find out!

08:43 - 05:14
luistertijd 08:43 - leestijd 05:14

Acrylnagels, gelnagels, plaknagels…. ik heb het allemaal wel eens geprobeerd. Ondanks dat ik het leuk vind om mooie nagels te hebben, besteed ik er veel te weinig aandacht aan. Naar een salon ga ik niet zo vaak, maar thuis (zelf) nagels zetten heb ik ook nog nooit gedaan. Gelukkig breng ik daar vandaag verandering in! Is de NÉONAIL Starter Set De Luxe beginner-proof? Je leest het in dit artikel.

NÉONAIL

Met de gelnagel kits van NÉONAIL kun je gemakkelijk vanuit huis je eigen manicure zetten. De sets bevatten alles wat je nodig hebt om mooie nagels te creëren. Het 3-stappensysteem bestaat uit het aanbrengen van een basecoat, de kleur en een topcoat. Volgens het merk blijft de manicure minstens 21 dagen mooi. Ik ben benieuwd!

Shop hier online

 

Starter Set De Luxe  

Ik heb de Starter Set De Luxe ontvangen, dit is de meest uitgebreide set voor thuisgebruik. In dit pakket zitten 5 roze/rode tinten waarmee je jouw look kunt personaliseren. Ook beschikt deze set over twee topcoats: Velour, met een velvet afwerking en Top Shine Bright, met een spiegelglans afwerking. De set bevat verder nog enkele accessoires, een base coat, gel remover en natuurlijk een LED-lamp.

Let’s start!

Ik moet toegeven, ik ben een beetje bang. Het ziet er naar mijn idee ingewikkeld uit en ik wil mijn nagels zeker niet verpesten. Maar goed, voor alles is een eerste keer en ik geloof ook dat hoe meer je oefent, hoe beter het lukt. Gelukkig zit er een fijne handleiding in de doos, die houd ik er naast.

Stap 1: de nagels voorbereiden

Je start met het vijlen van de nagels. Breng ze in vorm en maak ze vervolgens dof met het bijgevoegde polijstblok. Je kunt ook nog je nagelriemen indrukken of verwijderen met de houten manicure stick, dit heb ik niet gedaan.

Breng een laagje Nail Cleaner aan om de nagels schoon en vrij van stof te maken en gebruik vervolgens een dunne laag van de Hard Base Coat. Dit werkt allemaal heel gemakkelijk. So far, so good. Maar daar komt ‘ie, de LED-lamp mag er worden bijgehaald.

Shop hier online

 

Deze LED-lamp heeft diverse standen en gaat automatisch aan als je je hand erin doet. Op een klein schermpje kun je aflezen hoeveel seconden je hand er nog in moet en daarna schakelt de lamp vanzelf uit. In een tabel lees ik af dat ik met mijn LED-lamp de Base Coat zo’n 30 tot 40 seconden moet laten uitharden. Ik ga voor 40 seconden.

Shop hier online

 

Stap 2: kleur!

Nadat ik beide handen heb voorbereid, is het tijd om de kleur aan te brengen. Deze set bevat vijf tinten, van rood en roze tot zachtroze, glitters en gebroken wit. Ik ga voor de kleur Perfect Milk (een gebroken wit) en breng Shiny Rose (rosé-glitters) aan op mijn ringvingers.

Je moet in dunne lagen werken, maar kunt na het uitharden elke keer weer een nieuw laagje aanbrengen om de kleur op te bouwen. Ik houd mijn nagels weer onder de lamp. Dit keer 60 seconden. Wanneer je nagels te kort onder de lamp blijven, heeft het effect op de langdurigheid van je manicure.

De rosé kleur dekt heel snel en goed. Ik merk dat ik Perfect Milk minder mooi vind, daar had ik zelfs 3 dunne laagjes van nodig. In het begin gaat het aanbrengen ook wat rommelig, maar dat ligt geheel aan mijn niet-bestaande nagellak skills. Oefening baart kunst!

Shop hier online

 

Stap 3: glans toevoegen met een topcoat 

Nadat de kleur volledig is uitgehard, breng ik een dunne laag van de Top Shine Bright topcoat aan. Deze topcoat verzegelt mijn manicure en geeft een extreem shiny finish. Hier worden ze zo mooi glanzend van, i love it! Ook deze laat ik weer even uitharden onder de lamp.

Let wel op dat je echt met dunne laagjes werkt, gedurende het hele proces. Doe je dit niet, dan is de kans op een ongelijke lak groter. Die bobbels willen we natuurlijk vermijden!

Stap 4: plaklaag verdwijnen

Bij de meeste topcoats moet je de plaklaag nog verwijderen van de nagels. Dit kun je gemakkelijk doen met een wattendoekje en de Nail Cleaner die we bij de eerste stap ook al hebben gebruikt. Je maakt de nagel hiermee kort schoon, totdat de plaklaag verdwenen is. Ik heb deze stap wel gedaan, maar ik lees zojuist in het persbericht dat dit met de Velvet of Top Shine Bright topcoat niet per se nodig is.

Je kunt indien nodig een nagelolie gebruiken om je nagelriemen extra te verzorgen. Het kan zijn dat de huid rondom je nagels wat gevoelig zijn door het vijlen, uitharden etc…

Shop hier online

 

Wauw, mijn eerste eigen manicure! 

Na een uurtje is het resultaat een volledig uitgeharde, glanzende manicure, gewoon vanuit huis. Ik kan niet geloven dat ik dit zelf heb gedaan, maar het was zo makkelijk! Hoewel ik niet helemaal fan ben van de lichte kleur, vind ik het hele proces zeker de moeite waard om te herhalen. Ik ga dan zeker de roze of rode kleur proberen. Lekker zomers!

Gelnagels verwijderen 

Niet zo happy met je nagels of tijd voor vervanging? Je kunt je gelnagels gemakkelijk verwijderen met de Acetone UV Gel Polish Remover. Breng deze remover aan op een wattenschijfje, vouw deze om je nagel en druk stevig dicht met zilverfolie. Na 7 tot 10 minuten kun je het verwijderen. Je gebruikt hiervoor een houten manicure stokje. Schraap de gellak voorzichtig van de nagels af en voíla!

Ik merk wel dat mijn nagels na het verwijderen van de gellak extra liefde kunnen gebruiken. Maak ze dus weer even glad met een nagel buffer blok en breng wat verzorgende producten aan, zoals een nagelversterker.

Mijn eindconclusie

Ik moet zeggen dat ik aardig onder de indruk ben van deze NÉONAIL set. Fijn om te weten dat zelfs beginners zoals ik hiermee uit de voeten kunnen! Het ging allemaal heel gemakkelijk en dankzij de handleiding kon ik alle stappen zonder problemen uitvoeren. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt kun je écht mooie, salonwaardige manicures bij jezelf zetten. Een geslaagde test, al zeg ik het zelf!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook