Voor elke huidconditie, bezigheid en plek hebben we iets moois gevonden!

10:06 - 06:03
luistertijd 10:06 - leestijd 06:03

Zonnebrandcrèmes beschermen je huid tegen schadelijke stralen van de zon, zorgen ervoor dat je niet meteen verbrandt en voorkomen op lange termijn dat je huidkanker krijgt. Goede zonnebrandcrèmes hebben een hoge spf, blokkeren UV-A en UV-B stralen, en als het even kan tegen blauw licht en grootstedelijke vervuiling, en zijn gemaakt van ingrediënten die veilig zijn voor je lijf en voor het milieu. Hieronder een lijstje van verschillende goed producten voor verschillende huidcondities.   

De beste voor de droge huid: Esse Sunscreen spf 30

Esse Sunscreen spf 30 smeert heel mooi uit en is net iets vetter, wat erg fijn is voor een droge huid. Deze crème bevat antioxidanten, zoals myrothamnus-, rooibos- en olijfbladextract, en alleen minerale filters. Deze mineralen, waaronder het zeer effectieve zinkoxide, zijn gecoat waardoor ze geen vrije radicaalreactie met de huid aangaan en geen witte waas op je huid leggen. Deze crème beschermd goed tegen UV-A en UV-B straling. Het product is makkelijk afbreekbaar en geeft geen milieuschade. Nog een voordeel: deze zonnebrandcrème geeft je gezicht een hele mooie, gezonde glans. 

Shop hier online 

 

De beste voor in de stad: Maria Galland Paris Uni’Perfect 

Maria Galland Paris Uni’Perfect beschermt de huid tegen UV-straling, blauw licht en vervuiling en gaat zo schade, pigmentvlekjes en vroegtijdige huidveroudering tegen. Dit is niet direct een zonnebrandcrème en is daarom niet geschikt voor een dagje strand. Het is eerder de dagelijkse laatste stap in het huidverzorgingsritueel en beschermt je huid optimaal in het dagelijks leven. Uni’Perfect bevat krachtige UV-filters, vitamine B3 en extract van witte pioenroos. Het product is makkelijk aan te brengen en is ideaal als basis van make-up. Verkrijgbaar in spf 30 en spf 50.  

Shop hier online

 

De beste waterbestendige stick: Cetaphil Sheer Mineral Sunscreen Stick spf 50  

Cetaphil Sheer Mineral Sunscreen Stick is volgens de fabrikant tot 40 minuten waterresistent en is daardoor ideaal voor mensen die van zwemmen en andere vormen van watersport houden. Door zijn compacte formaat is deze stick gemakkelijk mee te nemen naar het strand of het zwembad. Door de stickvorm is hij ook gemakkelijk aan te brengen, vooral op lastige plaatsen zoals de oren, de neus en rond de ogen. Het product bevat geen chemische UV-blokkers en geen parfum, wel paraffine, bijenwas en vitamine E. Een nadeel is dat het product de huid mat wit maakt, waardoor het niet echt geschikt is om de hele dag te gebruiken.    

Shop hier online

 

De beste voor de huid van kleur: Black Girl Sunscreen SPF 30  

Het is een hardnekkig misverstand dat een huid van kleur geen zonnebescherming nodig heeft. Een gepigmenteerde huid verbrandt weliswaar minder snel maar kan wel degelijk verbranden in de zon.

Heb je een donkere huid dan ben je echter al snel aangewezen op producten met chemische filters omdat minerale filters een witte doffe waas op je huid leggen. Een goede alternatief is het Amerikaanse merk Black Girl.

Black Girl Sunscreen spf 30 bevat natuurlijke ingrediënten als avocado en jojoba, is volledig veganistisch en bevat geen chemicaliën die het milieu beschadigen. Avobenzone beschermt je huid tegen UV-A en voorkomt zo huidschade op lange termijn.  

Shop hier online

 

Het beste voor je gezicht tegen veroudering: iS Clinical Extreme Protect spf 40 tinted

Deze antizonnebrandcrème geeft de huid niet alleen een prachtig tintje en dus ook camouflage bij vlekjes en dergelijke – het zit boordevol slimme stoffen ter bescherming. Om te beginnen een mooi filtersysteem met titanium dioxide en zink. Aangevuld met vitamine E. 

Daarnaast bevat het de beroemde Extremozyme techonologie met enzymen die helpen het DNA in de huid extra te beschermen. Eveneens zitten er stoffen uit de  immuunbeschermende plant Centella Asiatica in en Aloë Vera sap. Dit product is waterproof.

Shop hier online

 

Beste voor de gevoelige huid: La Roche-Posay Anthelios XL Ultralichte Mist spf 50

Deze lichte mist is zeer makkelijk aan te brengen en beschermt door zijn brede UV-A en UV-B filters zelfs de meest gevoelige huid probaat tegen schadelijke straling en vervuiling. De crème trekt snel is en laat geen witte waas achter.

Voor optimale bescherming breng je de crème om de twee uur opnieuw aan en ook steeds na het zwemmen. Een waarschuwing: heb je een heel gevoelige huid dan is het ook met een zeer effectief product geen goed idee om de hele dag in de zon te blijven. Trek een blouse of T-shirt aan, of, beter nog, zoek op tijd de schaduw op. 

Shop hier online met korting

 

Het beste voor de vette of gecombineerde huid: Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 30 

Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 30 beschermt niet alleen tegen schadelijke UV-A en UV-B straling maar bevat ook ingrediënten die de conditie van de vette of gecombineerde huid verbeteren.

Extracten uit zoethoutwortel en glycyrrhetinezuur beschermen tegen vrije radicalen en zijn ontstekingsremmend. Talg-regulerende en lipide-absorberende ingrediënten zorgen er voor dat de huid niet gaat glimmen, zelfs als het warm en vochtig weer is. De crème trekt snel in en is een goede basis voor make-up.  

Shop hier online

 

De beste voor de volwassen, acnegevoelige huid: Lancaster Sun Perfect Infinite Glow spf 30 

Lancaster maakt al sinds jaar en dag uitstekende zonneproducten. Deze Sun perfect Infinite Glow heeft een spf 30, beschermt daarnaast tegen vervuiling en bevat een cocktail van ingrediënten die vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Het product bevat geen olie en blokkeert daardoor de poriën niet. Deze crème plakt niet en geeft de huid toch een mooie glans.  

Shop hier online

 

De beste voor een huidkanker gevoelige huid (actinische keratose): Avene Sunsimed

Sunsimed Medisch hulpmiddel biedt een zeer hoge bescherming tegen de zon (UV-A en B), ontworpen als een complete verzorging, optimaal aangepast aan de huid met een verhoogd risico op blootstelling aan zonlicht. Bewezen doeltreffendheid tegen de schadelijke effecten van de zon, te gebruiken ter voorkoming van actinische keratosen, huidkanker (met uitzondering van melanomen) en huidveroudering door zonlicht.

Shop hier online

 

De beste voor tijdens het sporten: Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF50+

Een bijzonder handige spray die uitstekend beschermt tegen UV-A en UV-B en tevens vroegtijdige veroudering door de zon tegengaat. Door de zeer lichte textuur en sneldrogende oliën voel je nauwelijks dat er een product op je huid zit, wat tijdens het sporten bijzonder prettig is. Dit product beschermt langdurig, ook als je tijdens het sporten flink transpireert. Overigens ook bijzonder prettig als je een lange wandeling maakt.  

Dit product is geschikt voor zowel lichaam als gezicht. Spray het echter nooit direct op het gezicht; spuit een beetje in de handen en breng dat vervolgens op het gezicht aan.  

Shop hier online

  

De beste met een tintje: Dior Bronze SPF 50 

Soms is het prettig om een product te hebben dat het gezicht al meteen een stralende en gezonde lichtgebruinde tint geeft. Dior Bronze beschermt het gezicht tegen UV-straling en vroegtijdige veroudering door een combinatie van antioxidanten en een SPF 50. Het Tan Beautifier Complex geeft het gezicht een subtiele zongebruinde gloed. Het product voelt licht aan, trekt snel in en voelt langdurig fris aan. Naast SPF 50 ook verkrijgbaar met SPF 30.    

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook