Lees alles over de wonderlijke eigenschappen van de sneeuwalg

05:27 - 03:16
luistertijd 05:27 - leestijd 03:16

De tijd dat we onze huid alleen konden beschermen tegen allerlei tekenen van veroudering door externe stressoren als UV-licht en luchtvervuiling met een UV-filter hebben we al lang achter ons gelaten. Er zijn nog steeds dermatologen die beweren dat dit het enige is dat werkt, maar heus, het is maar de halve waarheid. En daar gaat dit verhaal over: de nieuwste introductie van TheraVine, gebaseerd op high tech huidbescherming, met behulp van de natuur.  

Geef je huid iets extra’s om zichzelf te beschermen 

Sinds jaar en dag weten we hoe belangrijk antioxidanten zijn om de huid te beschermen tegen de inwerking van te veel vrije radicalen. Die juist vrijkomen bij UV-straling en luchtvervuiling, als extraatje bovenop de toch al vrije radicalen processen die gewoon plaatsvinden door in- en uitademing (zuurstofproductie en gebruik).  

De ingenieuze methoden die planten hebben hiervoor 

Het is daarom zo prijzenswaardig dat er steeds meer huidverzorgingsproducten komen met een geavanceerde technologie om cellen te beschermen. De natuur is hiervoor een onuitputtelijke bron.   

Planten zijn ingenieus, want zij dragen alle ‘wapens’ in zich om zichzelf te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en wisselende klimaatomstandigheden. Het is simpel: bij gevaar kan een plant niet wegrennen, hij staat vast met wortels in grond. Mensen en dieren kunnen dat wel;-)  

Steeds opnieuw worden ontdekkingen gedaan. Neem bijvoorbeeld planten die overleven in ijskoude, barre omstandigheden. Hoe doen ze dat? Wat houdt hun cellen in leven, geeft ze die winterjas?  

De wonderlijke sneeuwalg 

Een studie naar de kenmerken van sneeuwalgen enkele jaren geleden leverde hele mooie inzichten op. De alg wordt door de extreem koude condities rood van kleur als gevolg van de productie van stress-respons moleculen.   

In het lab kwam met erachter dat deze alg waanzinnig goed in staat is om alle vitale levensprocessen in stand te houden onder extreme condities. 

Het vernuft van biotechnologie 

Het poeder is nu biotechnologisch verder bewerkt en zo beschikbaar gemaakt voor huidverzorging. TheraVine maakt er gebruik van in haar Ice Crystal Technology lijn.   

De werkzame stoffen uit de sneeuwalg hebben uitstekende eigenschappen om het verdedigingssysteem van de huid te versterken tegen invloeden van buitenaf. Het hydratatieniveau in de huid optimaal te beschermen, evenals de stevigheid van de huid.   

Stimulatie van collageen – betere bescherming van stamcellen 

De stoffen geven een reparerende prikkel af aan het collageen I en III in de huid. Om daar nog wat dieper op in de te gaan: de barrière tussen de epidermis en de dermis wordt steviger. Zo worden ook de stamcellen die in deze huidlagen liggen, beter beschermd.  

Het is een wetenschappelijke prachtvinding, hoe plantencellen ook cellen in de menselijke huid kunnen beschermen.  

TheraVine heeft de powercombi van sneeuwalgpoeder en plant stamcellen  

De topkwaliteiten van deze sneeuwalg zijn door TheraVine gecombineerd met stamcelextracten uit druiven (tegen huidveroudering door licht) en de Saponaria pumila plant (verbetert de huidelasticiteit) die in de vrieskou in de Alpen kan overleven.   

Zoals je weet is TheraVine opgebouwd rond de prachtige eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse pinotage druif. Het biedt alles voor huidgezondheid. Zowel antioxidanten, vitaminen, mineralen, aminozuren als goede vetstoffen.   

Alle werkzame stoffen tezamen bieden een uitermate mooie bescherming in de TheraVine ICT lijn, voor de huid.  

Bescherming tegen invloeden die je huid sneller verouderen  

Kortom: de huid wordt versterkt en waar nodig gerepareerd. De levensduur van de cellen wordt verbeterd. De formulering werkt als een schild tegen invloeden van buitenaf en beschermt zo ook de stamcellen in de huid.   

Ook als je slechter slaapt, te weinig gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, en in een stedelijke omgeving woont, zal je zien dat je huid weerbaarder wordt tegen deze omstandigheden. TheraVine ICT helpt processen die ten grondslag liggen aan versnelde veroudering af te remmen.  

Compacte lijn, makkelijk in te voegen in je bestaande skincare routine  

De compacte lijn met drie producten is eenvoudig toe te voegen aan je vaste skincare routine. Het behandelt speciale problemen rondom de ogen, het gezicht, hals en decolleté. In alle producten zijn de cocktails van werkzame stoffen, zoals hierboven omschreven, verwerkt.  

TheraVine bestaat drie producten: 

 

Lees ook: 

 

Lees ook