Krijgt Harriet de geel/oranje gloed uit haar haren?

06:47 - 04:04
luistertijd 06:47 - leestijd 04:04

Iedereen met blond haar, grijs haar of alleen highlights kent het wel: na enkele weken ontstaat er een oranje of gele gloed in je haar, door de invloed van de zon, haar wassen en hittestyling op je haarkleur. De pigmenten in je haar oxideren, ook door de waterperoxide in de haarverf.

Omdat ik wat rood haar in de familie heb is dit effect bij mij nog wat sterker. Elke tint blond wordt op een gegeven moment warm geel/oranje in mijn haar, ook met een as-tint toner over de kleur bij de kapper. Ik ben dan ook fervent gebruiker van purple shampoo’s en conditioners.

Kleur neutraliseren

Paars is complementair aan geel, dat betekent dat deze kleuren tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Als je ze samen mengt zullen de tinten elkaar neutraliseren. In purple shampoo’s zitten paarse kleurstoffen die je haar niet paars kleuren maar wel een paarse tint toevoegen waardoor de kleur minder geel, meer ‘assig’ oogt.

Moroccanoil Blonde Perfecting producten

Het haarmerk Moroccanoil is beroemd geworden met de Moroccanoil Treatment, een formule waarin voor het eerst arganolie werd gebruikt om het haar zacht, glad en glanzend te maken. Inmiddels is er een uitgebreide lijn voor het haar, van maskers en styling tot haartools als borstels. Er zijn zelfs bodyproducten en een parfumspray zodat je de herkenbare geur all-over kunt gebruiken.

Ik test de Purple Shampoo en Conditioner en ben benieuwd of dit duo goed werkt tegen het geel worden van mijn highlights. Ik heb donkerblond haar met fijne highlights, dus het effect zal niet zo zichtbaar zijn als iemand die geheel grijs of blond haar heeft. Mijn doel: het langer uitstellen van geel haar en voorkomen dat het niet oranje oogt.

Claim Blonde Perfecting Purple Shampoo

Moroccanoil Purple Perfecting Shampoo is een kleur-corrigerende shampoo die blond, geblondeerd en grijs haar op een milde wijze reinigt en gele en oranje tonen in het haar neutraliseert. De violetpigmenten in de Purple Perfecting Shampoo zorgen voor kleurverdieping, extra dimensie en een natuurlijke glans.

De shampoo is vrij van sulfaten en bevat ArganID™ technologie, met positief geladen microdeeltjes arganolie die aangetrokken worden door de negatief geladen haarwortel. Hierdoor kunnen de krachtige antioxidanten en vitamines van arganolie tot diep in de schacht van het haar doordringen, waardoor het haar gezonder zal worden en een prachtige glans krijgt, zo belooft het merk.

De verpakking van de Perfecting Purple Shampoo wordt geproduceerd met 50% gerecycled plastic.

Belangrijke kenmerken:

Gebruik en resultaat

Wat opvalt is dat de shampoo echt fel paars is. Mooi! Schrik er niet van, je krijgt geen paars haar. Ik gebruik het als een normale shampoo, maar laat het iets langer intrekken. Helaas is het voor mijn droge en pluizende haar niet hydraterend genoeg: na gebruik voelt het stroef aan en eenmaal droog is het pluiziger dan normaal, ook met conditioner en een masker vooraf. Ik blijf de shampoo wel gebruiken samen met de conditioner om het ‘paarse effect’ te versterken.

Shop hier online

 

Claim Blonde Perfecting Purple Conditioner

“Een conditioner die kopertinten neutraliseert en de conditie van het haar herstelt. Deze toon-corrigerende conditioner bestrijdt een ongewenste, koperachtige tint en zet violet pigmenten af om gele en oranje tinten tegen te gaan. De sulfaatvrije formule verfrist het haar en houd de kleur intens en reinigt het op milde wijze. De conditioner bevat ArganID™ technologie, met positief geladen microdeeltjes arganolie die aangetrokken worden door de negatief geladen haarwortel. Hierdoor kunnen de krachtige antioxidanten en vitamines van arganolie tot diep in de schacht van het haar doordringen, waardoor het haar gezonder zal worden en een prachtige glans krijgt. De verpakking van de Perfecting Purple Conditioner wordt geproduceerd met 50% gerecycled plastic.”

Belangrijke kenmerken:

Gebruik en resultaat

Paarse shampoo’s heeft bijna elk merk in het assortiment, maar echte paarse conditioners zijn zeldzaam. Vaak zijn ze licht lila getint, voor de vorm, maar niet dat echt iets toevoegt. Deze conditioner is duidelijk anders. Hoe intens paars! Het lijkt meer een kleur-toevoegend masker, maar des te beter. We willen resultaat. Ook dit product gebruik je als gewoonlijk: na het wassen in je haar verdelen, even laten intrekken en uitspoelen.

De kleur is zo intens dat mijn nagelriemen ook paars kleuren. Even grondig je handen wassen is wel nodig. De conditioner doet zijn werk, mijn haar is wel beter gehydrateerd en zachter, maar het werkt niet sterk genoeg voor mijn droge haar. Het verschil tussen met conditioner en zonder na het wassen is niet heel groot.

Shop hier online

 

En de kleur?

Na 6 tot 8 weken zie je aan de voor en na foto’s wel dat mijn haar een warmere tint heeft gekregen (ik was mijn haar twee keer per week), maar neem van mij aan dat het veel minder geel/oranje is dan als ik geen purple product gebruik. Mijn doel is bereikt: uitstellen van het geel worden en minder oranje dan zonder paars-product.

De conditioner vind ik het beste van het duo. Dit kun je ook lekker lang laten intrekken voor een beter effect, zonder dat je haar uitdroogt. Dat is met elke purple shampoo namelijk wel het geval: hoe langer je het reinigende product laat zitten, hoe meer kleur, maar ook hoe droger je haar. Een paars-toevoegende conditioner vind ik dan veel beter. En voor dat doel werkt de Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Conditioner perfect!

https://fr135.net/c/?si=16062&li=1691189&wi=206336&ws=&dl=moroccanoil-blonde-on-the-go

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook