HEMA, Proceanis, Madara, Dyson, Pascaud, Eucerin, MAC

11:11 - 06:42
luistertijd 11:11 - leestijd 06:42

Mei is weer voorbij en ook deze maand heeft het BeautyJournaal testpanel weer een aantal fijne producten ontdekt. In dit artikel delen wij onze maandfavorieten met je. Doe lekker inspiratie op voor je volgende aankoop!

Beauty liefhebber Dian: HEMA vloeibare oogschaduw

Ik draag de afgelopen tijd steeds minder make-up. Mijn motivatie om mij uitgebreid op te maken is weg en een naturel look voelt soms gewoon lekkerder. Echter, als ik een avondje weg ga wil ik natuurlijk wel wat extra’s doen. Waar ik voorheen meerdere oogschaduwpoeders uit verschillende palettes met elkaar combineerde, ga ik nu voor een snelle oplossing met de HEMA vloeibare oogschaduws.

Deze liquid oogschaduw komt in drie verschillende kleuren: metallic brons, metallic blauw en metallic zilver. Brons is mijn favoriet, deze oogschaduw geeft een prachtige bronzy gloed met een extreem metallic finish. De oogschaduw is gemakkelijk en met één beweging aan te brengen op het ooglid. Je kunt dit direct met de applicator doen en de kleur vervolgens uitblenden met je vingers of eventueel een kwast.

De oogschaduw droogt snel op, maar je hebt wel nog voldoende tijd om hem in te blenden. Het wordt niet vlekkerig en blijft lang zitten. Het geeft echt een leuke touch aan een (avond) ooglook! I love it. Simpel, cute en betaalbaar.

Shop hier online

 

Corine: Proceanis beauty drink met hyaluron

Hyaluron staat bekend om zijn uitstekende vochtbindende eigenschappen. Het stofje kan per gram van zijn eigen gewicht tot wel 6 liter water vasthouden. Je lichaam wordt door hyaluron net een spons die zich helemaal volzuigt. Overigens is het een veelgemaakte denkfout dat alleen je huid baat heeft bij hyaluron; ook je haar en nagels knappen er zienderogen door op. En zelfs je ogen hebben hyaluron nodig om glasvocht vast te houden.

Hyaluron in huidverzorgingsproducten kennen we inmiddels allemaal. Drankjes met hyaluron zijn wat minder bekend. Het was mij bijvoorbeeld volledig ontgaan dat het merk Proceanis in 2012 de allereerste beauty drink met hyaluron heeft gelanceerd. Destijds een enorme primeur die meteen de Duitse Beauty Award in de wacht sleepte. Ondertussen heeft de beauty drink in 2020 een upgrade gehad, want de beauty wetenschap en techniek staan natuurlijk niet stil.

Proceanis Hyaluron Drink bevat een hoge dosering van 120 mg hyaluron per dag en is volledig biologisch en vegan. Naast hyaluron vind je in de formule nog meer mooimakende werkstoffen voor een gezonde huid (Niacine, Riboflavine, Vitamine A), glanzend haar (Biotine) en sterke nagels (Zink, Riboflavine, Vitamine C). De beauty drink wordt goed verdragen (sommige beauty drinks hebben nog wel eens de neiging je maag en darmen te irriteren…) en de snel via je spijsvertering verwerkt om daar terecht te komen waar het zijn werk moet doen.

Ik ben inmiddels helemaal fan van de één-portie-flesjes van Proceanis. Deze gaan steevast mee op vliegreis en neem ik vlak vóór take-off in. Mijn normaliter droge huid door de droge lucht in de cabine van het vliegtuig is daardoor tegenwoordig een stuk minder droog. En het smaakt nog eens lekker ook, naar cranberry siroop met een vleugje kokos.

Shop hier online

 

Model Mandy: Madara Derma Collagen Night Source Sleeping Cream

Wat is dit een fijne nachtcrème! Het herstelt en voedt mijn huid ‘s nachts tijdens het slapen als ik volledig tot rust kom. Het ondersteunt de nachtelijke vernieuwing van mijn huid.

De crème voelt rijk aan en ik smeer altijd een dikke laag op. Het zorgt voor een diepe hydratatie van mijn huid. Ook stimuleert het de collageen-synthese. Het helpt daardoor mijn fijne lijntjes en rimpeltjes te minimaliseren en het houdt mijn huid glad.

Ik merk dat mijn huid goed gehydrateerd is en de volgende ochtend voelt mijn gezicht zo super zacht aan. Echt heel fijn! Dit is een grote favoriet want mijn huid wordt ‘s nachts verzorgd en ik word wakker met een zacht babyhuidje.

Goed om te weten: deze crème is 99% natuurlijk, 23% biologisch, noten- en glutenvrij, vegan, dierproefvrij en CosmosNatural/Ecocert gecertificeerd.

Shop hier online

 

Harriet: Dyson Corrale Stijltang

Een paar maanden geleden ben ik voor de bijl gegaan: ik heb met een cadeaubon bij de Bijenkorf een Dyson stijltang aangeschaft! Alleen de kapper krijgt mijn pluizige haar mooi in model met föhn en borstel, maar dat lukt mij zelf niet en daar heb ik ook geen zin in en zeker geen tijd voor in de ochtend. Natuurlijk heb ik al vele tools geprobeerd: krultang, fohnborstels, andere stijltang etc., want Dyson is flink duur. Mijn haar zat dan wel beter, maar in verste verte niet zo mooi als dat de kapper het voor elkaar krijgt.

Ik was dan ook echt nieuwgierig, zou het met een Dyson wel lukken? Ik heb gekozen voor de stijltang omdat dit de snelste manier leek om mijn haar in shape te krijgen. En goodness, wat een superding is dit! Prachtige vormgeving, over elk detail is nagedacht. Supersolide kwaliteit, hele simpele bediening, draadloos, de luxe straalt er vanaf. En werkelijk snel, met een paar halen trek ik de stijltang door mijn haar en het ziet er meteen prachtig uit. Glad, gezond, niet uitgedroogd zoals bij andere tools.

Door de unieke techniek heb je minder hitte nodig, de laagste stand (165 graden) is plenty, zelfs voor mijn droge pluishaar. Ik kan de Dyson elke dag gebruiken zonder dat mijn haar beschadigd raakt! Nu ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar de Airwrap… 😊

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Pascaud UV Defense

UV Defense van Pascaud is mijn favoriete gezichtsverzorging tijdens de zomer. Deze heerlijke dagcrème met een SPF van maar liefst 61 is als eerste instantie ontwikkeld door Pascaud als dagcrème met spf. Als een crème klaar is, wordt deze altijd gestest op een aantal punten, zo ook op de SPF-hoogte. Er kwam uit dat de SPF 61 was en daarom is deze fantastische dagcrème in de zonnelijn van Pascaud opgenomen.

Het is dus een zonnebrandcrème met een hoge factor en een hoge verzorging. Wat wil je nog meer? Als je deze crème eenmaal geprobeerd hebt, wil je gewoon niets anders meer. De crème trekt snel in en voelt niet vet of plakkerig aan! Het voelt als een fijne dagcrème, niet als een zware zonnebrandcrème.

Ingrediënten

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anastasia: Eucerin Douche Olie

Deze maand heb ik gekozen voor mijn old time favorite douche olie. 10 jaar geleden moest ik op zoek gaan naar een milde douchegel. Toen voelde mijn huid na elke keer te douchen heel droog en trekkerig aan. Bodycremes en lotions hielpen, maar niet voor heel lang. Ik had ook het gevoel dat het steeds erger en erger werd. Mijn dochter, toen 5 jaar oud, had ook heel veel last van een droge huid. Na veel zoeken en proberen kwam ik uit bij de Eucerine douche olie.

Deze heeft geen geur, wat voor mezelf als heel mijn gezin in het begin wennen was, maar nadat we het positieve effect op onze huid gevoeld hadden, willen we niets anders meer.

De douche olie van Eucerin heeft een neutrale PH waarde en bevat een lipide-complex die de huid helpt om te herstellen, het is heel neutraal van geur en heeft een vloeibare olie-in-zeep textuur. Na het douchen met de douche olie voelt de huid zijdezacht aan en gehydrateerd, het gebruik van een bodylotion nadien is eerder optioneel geworden. Af en toe gebruik ik andere douchegels,-mousse of -olie, maar toch ben ik altijd blij wanneer ik opnieuw de Eucerine douche olie gebruik.

Shop (ook zonder parfum) hier online

 

Gerti: M.A.C Cosmetics Dangerous Lipstick

Mondkapjes af, lippenstift op! Wat ben ik blij dat het weer kan, lippenstift. Twee jaar heb ik nauwelijks lippenstift gebruikt. Ik heb er geen kunnen vinden die niet afgaf op mijn mondkapje dat vervolgens mijn gezicht onder smeerde. Hoe gênant toen ik nadat ik een leuk gesprek gehad had met zomaar iemand op straat er later achter kwam dat mijn lippenstift overal zal, notabene een waarvan me gegarandeerd was dat die niet af zou geven. Maar nu kan het weer en draag ik het liefst heerlijk felle kleuren.

Het grappige is dat sinds ik mijn haar niet meer verf, ik gemakkelijk oranje kan dragen terwijl die kleur mij met het donker haar een harde uitstraling gaf. Mijn favoriet is Dangerous van MAC. Daar overheen draag ik meestal Rouge Allure Mélodieuse van Chanel. Dangerous is mat en droogt de lippen wat uit. Mélodieuse is crèmig. Een prachtige combinatie!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook