Fijne producten, clean beauty en leuke verpakking!

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Dit leuke hippe zonnebrandmerk was vorig jaar zomer al in Nederland geïntroduceerd. Maar te midden van de Corona-pandemie hadden we maar weinig oog voor alles dat nieuw was. Daarom verdient dit merk een tweede kans! Het is namelijk ‘clean’ beauty, en dat zegt veel als het om milieu- en mensvriendelijke zonneproducten gaat.

Het merk is in Frankrijk in 2009 ontwikkeld door twee surfers, en dat betekent dat het ook echt goede bescherming moet bieden op het water. En surfers houden van de oceanen, dus hun aandacht behoudt van een gezond ecosysteem in onze wateren, vinden zij óók belangrijk.

De formules zijn 100% water resistant, en hun voorkeur gaat uit naar minerale filters. Om het even in schoon jargon te zeggen: er wordt geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes, geen siliconen en sulfaten en geen microplastics.

Er is goed nagedacht over het assortiment. Er is een droge zonneolie spf 30, en zijn 3 eco producten met spf 50 die 99% natuurlijk zijn en waarvan er 2 vegan zijn, er is een sun stick spf 50, en er zijn 3 multipurpose producten die je als dagverzorging in de stad kunt gebruiken.

Uban Feel Good gezichts gel-creme met spf 30

Ik testte op mijn fijne buitenverblijfje aan zee de Urban Feel Good spf 30, een hybride dagverzorging met 85% natuurlijke stoffen. Ik ben echt aangenaam verrast, omdat ik nogal strikt ben in mijn routines. Echter met zonverzorging wil ik nog wel eens een uitstapje maken. Handig is het  dan als de dagverzorging verder geen serums nodig meer heeft.

 

Betrouwbaar

Deze gel-creme in tube moet je natuurlijk wel royaal aanbrengen om de spf 30 te waarborgen, maar het heeft mij de hele dag een aangenaam huidgevoel geven en optimaal beschermd tegen verbranding. Ik vind het een betrouwbaar product, met een aangenaam huidgevoel. Het is een fijne handzame tube die makkelijk mee kan in je handtas. Regelmatig bijsmeren verdient wel aanbeveling als we weten dat filters niet oneindig beschermen.

Wat zit erin?

De samensteling is gebaseerd op ondermeer algenextracten voor hydratatie, hyaluronzuur en natuurlijke suikers die eveneens een hydratatie boost aan de huid geven. Als filters zijn ondermeer het uitstekende Tinosorb S gebruikt en Uninul A Plus, evenals Ethylhexyl Triazone. De uv-a bescherming is een 17,8.

Dit is meer dan de eenderde die wordt aanbevolen als hoeveelheid ten opzichte van de uv-b bescherming in een product. Goed dus.Voor mijn body ben ik in de weer gegaan met de Eco Sun Spray spf 50. Een zeer dunne vloeistof uit een spraytube, het is even wennen. Je moet het ook snel uitsmeren anders rolt het van je huid af. Ik mis eigenlijk een vernevelaar in de verpakking.

Shop hier online

 

Eco Sun Spray spf 50 met minerale filters

Voor mijn lichaam heb ik de Eco Sun Spray spf 50 uitgetest. Het bevat 99% natuurlijke bestanddelen. De uv-a bescherming is 22,4: ook weer heel mooi.

Het zit in een spray tube. De substantie is zeer waterig en dat betekent dat je huid snel moet uitsmeren anders rolt het van je huid af. Ik mis een vernevelaar bij het sprayen zodat het beter verdeelt. Je moet de tube ook eerst goed schudden voor gebruik.

Ook nat aan te brengen

Het product bevat alleen minerale filters van zink en titanium. Het is ideaal voor watersporters omdat het heel goed hecht aan je huid, zonder een slippery gevoel. Je krijgt er dus ook geen vette handen van. Je kan het zelfs op een natte huid aanbrengen!

Voor mij te droog

Het beschermt inderdaad heel goed. Ik vind de formule, ondanks de toevoeging van plantenolie wel te droog voor mijn drogere huid. Daarom zou ik voor niet-watersporters zoals ik, met een drogere huid iets vetters aanbevelen.

Shop hier online

 

Fijn bij een droge huid: Dry Sun Oil spf 30

Een goede keuze als je een droge huid hebt, is de Dry Sun Oil met spf 30. Ook deze wel eerst schudden voor gebruik. Het is een olieachtige spray die zich makkelijk verdeeld over je huid en ik vind het meteen een lekkere bodyolie. Het ruikt ook zalig, een beetje amandelachtig, licht gezoet.

Je kunt dit product ook lekker op je haar doen, heel fijn, omdat het een uv-filter bevat, wat dus ook je haarkleur zal beschermen.

Er zitten plantaardige olien in van Buriti en Jojoba, en verder zitten er synthetische filters in, uit het rijtje dat oke is voor je gezondheid en het milieu.

Shop hier online

 

Ik vind SeventyOne Percent een heel symphatiek merk en kan het van harte aanbevelen.

Lees ook:

 

Lees ook