Wat een onvergetelijke avond, en Mark van Westerop werd voor de 3e keer in zijn carriere Hairdresser of the Year!

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Oh my god, wat een avond was het in Studio 21 in Hilversum. Zevenhonderd gasten, 100 man personeel! De dertigste editie alweer  van deze ongelofelijke happening voor de Nederlandse kapperswereld. Zo’n lustrum moet je natuurlijk spectaculair vieren, en al helemaal na 2,5 jaar eenzame opsluiting als gevolg van Corona beleid.

Lekker dansen en kletsen met de beeldschone Astrid de Hoon, marketingmanager van Marc Inbane, waarvan we deze avond ook een gloednieuw product cadeau kregen: een spf 30 gezichtscreme met een bronze tintje!

Kroon op je werk

De award is de kroon op het werk van kappers in Nederland. De prijzen worden verdeeld over zeven regio’s en in dames en herenkapsels. De kers op de taart is de prijs Hairdresser of the Year.

BEKIJK HIER ALLE WINNAARS VAN 2022!!!

De werken van de kappers worden op foto aangeleverd en beoordeeld door twee juries: een vakjury waarin kappers zitten, maar ook onze beroemde make-upartist Lydia le Loux. De persjury bestaat uit journalisten, waaronder ikzelf. Het is echt ontzettend leuk om te doen, dit jureren. Het draait allemaal om vakmanschap, om creativiteit, om de tijdgeest, om het gevoel iemand mooier te maken.

Eerst naar de meest bijzondere prijs: de Hairdresser of the Year, die ditmaal voor de derde keer door Mark van Westerop van ProSolo uit Alkmaar gewonnen is. Hij was er echt emotioneel van. Wat een verrassing. Hij had ook net een prijs met zijn herencollectie gewonnen.

Je kan als kapper driemaal deze hoofdaward winnen, daarna kom je in de Hall of Fame. De Nederlandse topkapster Hester Wernert was hierin al voorgegaan;-)

Bekijk ook hier welke andere topkappers de afgelopen jaren Hairdresser of the Year werden. Mocht je nog een topsalon zoeken, dan weet je waar je moet zijn;-)

En dat geldt natuurlijk voor alle prijswinnende kappers. Ze zijn de besten van ons land!

Ontroerend vond ik de uitreiking van de Achievement Award aan George Keune sr. Het Nederlandse bedrijf Keune bestaat al 100 jaar. Ze begonnen ooit met permanent vloeistof voor apothekers. Keune werd door de jaren heen internationaal een heel groot bedrijf met aanzien, maar gek genoeg bleef de naam klein in Nederland.

Je zag het merk soms voorbij komen bij de kleinere salons. Ik heb me er altijd over verbaasd omdat het uniek is dat we überhaupt een Nederlands kappersproductiebedrijf hebben, met een eigen fabriek, R & D en chemici voor productontwikkeling. De afgelopen decennia is er ook in ons eigen land veel meer aandacht voor het prachtige merk gekomen, werden er topkappers aangetrokken voor de branding van het merk.

Als je tijd en zin hebt, kun je hier de volledige, vijf uur durende show van gisteravond bekijken;-)

Lees ook