Items voor je gezondheid en voor in je badkamer of make-up tas!

12:02 - 07:13
luistertijd 12:02 - leestijd 07:13

Wat komen er opeens weer leuke, nieuwe producten binnen. Met verrassende technologie, een leuke aanwinst in een lijn, een leuke geur, of passend in gezond dieet. Ik zet er een aantal voor je op een rij.

Even een voorafje: over gezonde voeding

Sinds ik een aantal weken geleden ben gaan meedoen aan een groot voedingsgezondheidsonderzoek dat vanuit de Radboud Universiteit wordt geïnitieerd, ben ik in de ban van grassen, zaden en noten;-) Tijdens dit onderzoek leer ik nu al heel veel over eten dat echt verzadiging geeft zodat je hang naar suikers en snelle koolhydraten grotendeels afneemt. Ik leer over vetten en eiwitten en stoffen uit groenten en planten. Ik mag veel eten, maar slechts drie keer per dag. Het is wonderlijk, maar na een week was mijn suikerhonger al met 95% afgenomen! Hurray!

Het doel is om de bloedsuikerspiegel gelijkmatig te houden waardoor het lichaam om minder insuline vraagt, de alvleesklier minder belast wordt en je risico op laaggradige ontstekingsreacties in het lichaam geminimaliseerd wordt. Er is steeds meer duidelijkheid over hoe zeer dit in relatie staat tot het krijgen van lifestyle gerelateerde ziekten. Bij diabetes worden hiermee al heel goede resultaten geboekt. Ook bij kankerbehandelingen of na kanker worden steeds vaker dergelijke voedingsadviezen gegeven. Radboud geeft nu zelfs les aan artsen in opleiding over de heilzame werking van gezonde voeding op het lichaam;-)

Biotona Gerstgras poeder

Biotona is hofleverancier van gezonde poeders en zaden om je smoothies rijkelijk mee aan te vullen. Recent werd het gerstgras geintroduceerd. Gerstegrassap bevat hoge concentraties aan mineralen, enzymen en vitaminen, daarnaast is het rijk aan eiwitten en bevat het grote hoeveelheden chlorofyl.

Al deze stoffen bevorderen naast een goede gezondheid de afvoer van opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam.

Shop hier online met korting

 

Witlof (tinted) daycream spf 30

Om nog even lekker op de gezonde toer te blijven, introduceer ik meteen Witlof bij je. Een Nederlands merk, van Cis en Caroline (ze was de eigenaar van organic beautysalon C. Cosmetics), dat heel erg goed de nieuwe gezondheidstrends in de gaten houdt en producten maakt die geen stoffen bevatten waaraan een negatief imago hangt.

Ik ben dol op getinte dagcrèmes met een flinke spf. En deze past prima in mijn skinroutine. Hij geeft een heel lichte, gematteerde kleur aan je huid, voedt dankzij diverse plantaardige oliën en bevat een keurig mineraal filter van zink en titanium. Laat het product wel even goed inwerken op je huid, want aanvankelijk glijdt hij niet makkelijk uit.

Mocht je liever geen tint hebben, kies dan voor de Nourishing Daycream met spf30.

Witlof producten zijn vegan en waar mogelijk ook van biologische teelt. Natuurlijk is het zeker. Ook microplastics zul je er niet in terugvinden.

Shop hier online

 

Ika Glowbalm in kleur 101 Selflove

Ika is een fantastisch leuk en fijn Nederlands lipstick merk dat heel rustig aan haar collectie werkt. De geinige knalgele hoesjes met magneet zijn ontworpen door packaging designer Joost la Housse. Ik ken hem goed en ben er trots op dat hij ervoor tekende.

Ika heeft tot nu toe rode liptinten uitgebracht. Onze mua Lydia le Loux reviewde ze al eens. Voor mij waren de roodtinten te heftig. Maar ik ben superblij dat ik nu ook zo’n gave lipstick in mijn tas kan doen! Want! Ika heeft een heerlijke balm uitgebracht in een superfijne natuurlijke tint. Een zachte nude die een fijne gloss aan je lippen geeft en een ‘hint of a tint’. Ik zeg: hebben!

De glowbalm bevat natuurlijke olie, vitamine E en centella asiatica, heel goed als je kleine issues hebt aan je huid, zoals een droge lip!

Shop hier online

 

Balade en Provence skin bars

Watervrije skincare is een trend. Het is goed voor het milieu omdat je water bespaart en het is leuk om mee te werken. Bars ofwel ‘zeepjes’ moet je oplossen om de olie vrij te maken die je haar of huid moet verzorgen.

Van Balade en Provence ontving ik drie skincare producten. Een cleansing bar op basis van jojoba olie, cacaoboter en zonnebloemolie. Een leuke oliereiniger waarmee je inderdaad prima je make-up kan verwijderen. Echter moet je  daarna nog wel de Solid Face Cleanser gebruiken om de olie weer af te wassen en die had ik niet.

Leuk zijn ook de dag- en nachtcrème in een bar. De bars bevatten dezelfde basisoliën, aangevuld etherische olie van Immortelle en borageolie in de day creambar en  abrikozenpitolie en kokosolie in de night creambar.

De dag- en nachtbar zijn eveneens leuke producten. Je warmt ze op tussen je handen zodat de olie vrij kan komen. Daarna ga je met de bars over je huid en masseer je de vrijgekomen olie verder in met je vingers.

Ik ben high tech skincare gewend, dit echt wat anders. Het is voor mijn oudere huid niet voldoende, maar oh wat is dit leuk! Ik zou zeggen: perfect voor jonge meiden en ook als je op vakantie gaat met je rugzak en weinig bagage wilt hebben! Low profile travelling doe je echt met dit soort bars. Je kan er zelfs mee scheren;-)

Let wel op welke bar waarvoor bedoeld is want ze zien er hetzelfde uit en er staat geen aanduiding op.

Shop hier online

 

Haru Haru Beauty of Joseon Relief Sun spf50 PA++++

Ook weer zo leuk! Haru Haru is een winkel in Amsterdam waar men louter Koreaanse cosmetica verkoopt. Mijn oog viel op de zonbescherming van Beauty of Joseon  met hoge spf 50 bescherming en vier plussen in de UV-A beschermingsrange!

De bescheiden 30 ml verpakking vraagt om zuinig gebruik, maar doe dat vooral niet! Je moet royaal smeren om de bescherming op de verpakking te halen. Daarom zijn dit soort kleine tubes eigenlijk te decadent.

Maar: de formulering is fijn. Vanzelfsprekend wordt er iets met rijst gedaan: rijstwater (30%) wel te verstaan in plaats van gewoon water. Ook zijn er probiotica aan toegevoegd voor het huidmicrobioom. Ik kan alleen niet goed beoordelen hoe deze werkzaam worden gehouden in de formule.

En dan de filters. Géén mineralen, maar wat mij betreft wel goede synthetische filters die zacht zijn voor de huid:

Vooral iscotrizinol wordt geprezen omdat het pas na 25 uur een pakweg 10% van zijn spf werking verliest. Dit is inderdaad bijzonder. Het probleem met synthetische filters is nog altijd dat ze snel uiteen vallen en dat is waarom je minstens elke twee uur moet bijsmeren. Met minerale filters heb je hier geen last van (mits je niet zweet of ze van je huid veegt per ongeluk of door kleding)

Ik vind het heel goed dat er ook een hoge UV-A bescherming is aangegeven. Dit kun je aan de Aziaten wel over laten: ze zijn erg gebrand op zorgvuldige zonbescherming om hun huid licht te houden en pigmentvlekken te voorkomen.

Shop hier online

 

Trinny London Boost Up 30% Vitamin C

Toe maar Trinny! Je timmert hard aan de weg. Ik heb vorig jaar samen met mua Lydia le Loux al een heerlijke make-up review met je producten mogen maken. Dit jaar verschenen achter elkaar een cleansing set en een peeling set met een milde zuursamenstelling die wèl effectief is.

Hoe leuk is het dan nu dat Trinny ook een vitamine C serum uitbrengt, en ook nog eens in een  fantastische samenstelling met 30%. Vitamine C is een geweldige multitasker die je teint helderder maakt, en als krachtig antioxidant ook helpt om tekenen van veroudering door de zon af te remmen.

Trinny koos voor het stabiele ethyl ascorbic acid in een fijne gelformule. Deze vorm van C penetreert de huid beter dan het alom geprezen eenvoudige ascorbic acid. Zoals je weet is Trinny ‘keen’ op slimme duurzame verpakkingen: haar mooie flacons kun je altijd opnieuw vullen met een losse refill.

Shop hier online

 

Kayali Eden Apple Juice Eau de Parfum van Huda en Mona Kattan

Kayali, de lijn van de Amerikaanse vrouwen Huda en Mona Kattan (bekend van Huda Beauty) heeft een leuk nieuw parfum uitgebracht. Apple Juice, en ik duik meteen in de geurstoffen: rode appel, wilde bessen, jasmijn, lychee, vanille bloem, musk.

Voila! Wat een fijne langhoudende iets sensuele geur is dit! Heel modern, jong en fris tegelijk en toch verwarmend dankzij die mooie basis. De appel en bes maken hem wat fruitiger en het leuke is dat je deze geurcomponenten door de tijd heen ook blijft ruiken. Zelfs als hij warmer wordt door de vanille en musk basis.

Dit parfum zal het heel goed doen bij alle vrouwen in de wereld die een stevige, speelse persoonlijkheid hebben. Juist vanwege de intensiteit die zoetig en vrolijk en toch warm is.

Shop hier online

 

Max Factor False Lash Effect XXL

Hoe ver kun je gaan in de maatvoering? Mascara is een van de best verkopende make-up producten en het is dus belangrijk voor producenten om vaak nieuwe edities uit te brengen. Falsh Lash bestaat natuurlijk al jaren en deze king size zegt niets over de borstel maar wel over het mega effect op je wimpers. Zodat minder snel geneigd bent falsies op te doen;-)

Ja, het is een topper! Het is leuk om even naar de technologie te kijken omdat het vol met handige polymeren zit die je wimpers huge maken, maar ook zorgen voor een easy aanbreng dankzij stretch van de polymeren.

Deze is mascara is inderdaad smudge proof en waterproof. Hij is een tientje goedkoper dan mijn favoriete Sensai 38C, dus dat is heel fijn! En deze mascara is gelukkig ook makkelijk te verwijderen. Ik zeg: doen!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook