Perfect, zoals alles van Esse! Voedend, heel goed beschermend en fijne glow!

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Ik ben inmiddels heel aardig ingevoerd in de wetenschap achter de Esse Skincare producten. Het is een van  de weinige merken in de wereld die bloedserieus het microbioom van je huid heeft bestudeert en er zeer adequate skincare op ontwikkeld heeft. Met (soms levende) probiotica om je huidbarrière en de normale, gezonde functies van de huidcellen in tact te houden.

Hoe spannend is het dat Esse ook een zonproduct met spf 30 heeft uitgebracht. Ik test hem!

Alleen minerale filters

Wat mij meteen opvalt is dat er gelukkig alleen minerale filters in zitten aangevuld met een mooie combinatie van anti-oxidanten. De beste cocktail voor zonbescherming vind ik. Blij word ik ook van het feit dat er duidelijk gecommuniceerd wordt dat de mineralen, zinkoxide, gecoat zijn.

Belangrijk: de coating!

Dat  coaten van mineralen is erg belangrijk om te voorkomen dat ze door hun spiegelende werking, en het directe contact met de huid alsnog een vrije radicaalreactie met de huid aangaan. Ik vind dat cosmeticamerken te weinig informatie geven over coating. Esse dus wel!

Zinkoxide

Zinkoxide is ook een van de meest werkzame filters tegen UV-straling. Het staat erom bekend een wittig laagje achter te laten, vandaar producenten vaak kiezen voor een mix met bijvoorbeeld titaniumoxide. Echter heeft Esse een dermate mooie coating en kleine deeltjes gebruikt (nee, niet nano-klein) dat je niet ongerust hoeft te zijn over een witte waas. Minerale filters zijn heel goed in breedspectrum bescherming – tegen zowel UV-A als UV-B straling.

Aanvulling met goede anti-oxidanten

Wat de anti-oxidanten betreft, is er gebruik gemaakt van extracten uit myrothamnus-, rooibos- en olijfbladextract. Heel goed dat er ook is nagedacht over het milieu. Esse benadrukt dat de formule makkelijk afbreekbaar is en geen schade aan koraalriffen aanbrengt.

Dan de textuur!

Zoals ik gewend ben van Esse, is dit ook weer een heerlijke, eenvoudig uitsmeerbare crème. Hij laat zich makkelijk verdelen.

Lekker vol

De crème is wat vettiger en daar ben ik dolblij mee omdat mijn huid door de overgang droger is geworden. Ik ervaar dus niet alleen een goede bescherming maar ook de hele dag een aangenaam huidcomfort. Mocht het voor jouw huid te rijk zijn, poeder hem dan af met een mineraal gezichtspoeder – niet vegen maar ’tappen’ met je kwast. Je huid blijft dan meer gematteerd. Bovendien geeft mineraal gezichtspoeder ook weer extra uv-bescherming (mits de mineralen gecoat zijn).

De Esse-glow

Net zoals bij de foundation waar ik echt dol op ben, ervaar ook ik bij deze anti-zonnebrandcreme een hele mooie glow. Glow is in, glow geeft een gezonde look aan je huid. Glow laat je stralen. Heerlijk!

Veilig gevoel

Ik gebruik de Esse Sunscreen telkens als ik ga wandelen. Ik heb nog geen enkele keer ervaren dat mijn huid verbrandt of rood wordt. De zonnestralen in het voorjaar zijn pittiger voor je huid. Je huid is nog bleek, de zon staat lager aan de hemel. Ik vind dit product echt een mooie aanwinst in mijn stash.

Nu nog grotere verpakkingen…

Omdat de producten zo prettig zijn, lijkt het me heerlijk als de verpakkingen groter worden. De Sunscreen spf30 komt in een 30 ml. Mijn favoriete Protect Oil eveneens. Bij navraag leer ik dat er een reden voor is. Esse heeft ondervonden dat bij grotere verpakkingen de werking van het product aanzienlijk minder wordt als het product een langere tijd open staat.

Wat de olie betreft, is het een kostenplaatje. De olie is kostbaar, hoe meer ml, hoe duurder de mooie olie wordt.

Bekijk ook mijn video van de gezichtsbehandeling met Esse en levende bacteriën:

Lees ook:

Lees ook