Ideaal in te zetten bij poreus haar!

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

Online zien we het steeds vaker terugkomen; kokosolie in het haar voor extra glans en zachtheid. Men claimt daarbij dat kokosolie haargroei stimuleert, maar is dat eigenlijk wel zo? In dit artikel lees je alle voordelen van kokosolie, voor welke haartypes het geschikt is en welke producten fijn zijn om te gebruiken.

Revitaliseren van het haar en de hoofdhuid

Kokosolie wordt al eeuwenlang gebruikt als een rijk, vochtinbrengend ingrediënt voor het lichaam, als make-up remover en als haarmasker. Het laat beschadigd haar weer stralen. Niet alleen de olie van een kokosnoot is goed voor het haar. Andere delen van de kokosnoot, waaronder het vlees en de schelp, kunnen helpen bij revitaliseren van het haar en zelfs de hoofdhuid.

Voordelen van kokosolie voor het haar

Kokosnoot kan het haar diep voeden en hydrateren waardoor het weer zijdezacht wordt. Het heeft herstellende eigenschappen die helpen bij het herstructureren van droog en beschadigd haar. Ook helpt het bij het voorkomen van haarbreuk. De buitenkant van een kokosnoot is ook erg interessant voor het haar. Wanneer dit in poedervorm wordt gebruikt, dient het als een zachte en natuurlijke exfoliant voor het haar.

Welke haartypes hebben baat bij kokosolie?

Hoewel alle haartypes baat kunnen hebben bij het gebruik van kokosnoot(olie), is het het beste te gebruiken voor mensen met poreus haar. Dat kan zijn superkrullend haar of intens beschadigd haar. De olie wordt hiermee het beste in de haarwortels opgenomen, wat zorgt voor hydratatie.

Als je minder poreus haar hebt kan kokosolie juist vocht blokkeren, waardoor het haar als stro kan doen aanvoelen. Als je heel fijn haar hebt kies je daarom beter voor een olie die bij kamertemperatuur vloeibaar blijft, zoals argan- of jojobaolie.

Kun je kokosolie gebruiken voor haargroei?

Kokosolie helpt niet direct bij het stimuleren van haargroei. Wel kan het opnemen van producten met kokosnoot in je routine helpen bij het herstellen en het versterken van het haar, wat op zijn beurt de haargroei weer kan bevorderen. Kokosolie zit vol met vitamines en vetzuren die de haarfollikels binnendringen waardoor het dikker en gezonder wordt. Het kan ook droog haar helpen herstellen.

Kun je pure kokosolie direct op je haar aanbrengen?

Ja, pure kokosolie is volkomen veilig om rechtstreeks op je haar aan te brengen. Echter is er een methode die je moet gebruiken om te voorkomen dat je haar er vettig uit komt te zien. Het is het beste om kokosolie ’s nachts te gebruiken en het ’s morgens weer uit te wassen. Draag hierbij wel een douchekap zodat niet heel je kussen vies wordt. Het duurt enige tijd voordat de olie volledig is opgenomen en zijn magie heeft gewerkt, dus is het handig om de nacht daarvoor te benutten.

Als alternatief voor een nachtelijke behandeling kun je 30 minuten voor het douchen kokosolie over de punten van je haar verdelen. De olie voorkomt dat overtollig water en shampoo het haar binnendringen en houdt het gehydrateerd. Na gebruik is je haar mooi glanzend.

Welke koksolie kan ik het beste gebruiken? 

Je kunt in principe elke kokosolie gebruiken die er in de supermarkt te vinden is. Als je niet de hele dag naar een piña colada wilt ruiken, zorg je ervoor dat je de verfijnde versie koopt. Wil je liever geen pure kokosolie op je haar smeren omdat het rommelig kan worden? Probeer dan een van onderstaande haarproducten waarin kokosolie is verwerkt.

Heb jij de voordelen van kokosolie al eens gemerkt? Werd je haar zacht, glanzend en gezond? Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook