De borstspier kunnen laten ontspannen na een borstoperatie geeft veel verlichting

01:28 - 00:53
luistertijd 01:28 - leestijd 00:53

Een lezeres mailt ons dat ze al jaren borstimplantaten heeft en dat ze regelmatig gewisseld worden. Ze kent het probleem dat de borstspier heel strak aanvoelt na een wissel. Echter vind ze het deze keer wel heel heftig. Ze moet er pijnstillers voor nemen.

Ze vraagt zich af of het zinvol is om om een Botox injectie te vragen om de spier te ontspannen. Dit wordt namelijk wel gedaan als oplossing. Ze snapt ook niet waarom de borstspieren nu zo heftig reageren en dat dit de vorige keer minder was.

frank niessenPlastisch chirurg Frank Niessen vertelt:

De verkramping van je spier kan mijns inziens komen door de zwelling en irritatie van de spier vlak na de ingreep, bijvoorbeeld wanneer er ook kapsel is verwijderd. Of wanneer er een wat groter implantaat wordt geplaatst.

De spier moet daar eerst aan wennen qua lengte. Als de klachten blijven, maar dat is niet mijn ervaring, dan kun je inderdaad Botox gebruiken om de spier wat te verslappen. Overleg dit met je plastisch chirurg.

 

Lees ook:

Lees ook