Tiktokkers breken alle gangbare make-upregels, hoe leuk is dat!!

04:07 - 02:28
luistertijd 04:07 - leestijd 02:28

We besteden steeds meer tijd aan het scrollen door Instagram en TikTok, op zoek naar trendy make-up looks, kapsels en geniale beauty-hacks om thuis uit te proberen. Hoewel we net het eerste kwartaal van het jaar door zijn, hebben we al veel creatieve trends ontdekt die we met je willen delen. Lees je mee?

Top vijf trends

Van natuurlijke, zwoele make-up looks, met niet zo voor de hand liggende make-upproducten tot ‘glass’ haar. Hieronder hebben wij de top vijf populairste beautytrends voor je op een rijtje gezet die via TikTok en Instagram groot zijn geworden. Het leukste van alles is dat deze vrouwen alle make-upregels op z’n kop zetten. Heerlijk, die creativiteit.

Lipstick als blush

Het gebruik van lipstick als een crèmekleurige blush is een van de oudste make-uptrucs in het boek, maar dankzij deze viral TikTok video is deze techniek weer helemaal in opmars. Beauty draait tegenwoordig om het breken van ‘de regels’. Door je lipstick multifunctioneel in te zetten bespaar je niet alleen ruimte in je make-up tas, maar ook geld.

Deze TikTokker mengt haar lipstick op haar hand met foundation om zo tot een perfecte kleurmatch te komen, maar dit hoeft niet. Je draagt als het goed is al foundation op je gezicht, dus je kunt de lipstick ook direct met je vingertoppen de huid in blenden. Breng de lipstick niet direct op je wangen aan, in verband met hygiëne, maar ook omdat je daarmee de kans vergroot dat je je foundation wegveegt.

Wenkbrauwpotlood + blush = de perfecte lipkleur 

Klinkt gek he? Maar veel beauty lovers zweren erbij. TikTokker Glam with Suzan laat in deze video zien hoe zij met haar wenkbrauwpotlood en een balsem blush de perfecte lipkleur creëert. En ze is niet de enige, heel TikTok staat er vol mee.

Je gebruikt je wenkbrauwpotlood om je lippen mee te omlijnen, zoals een lipliner dus. Vervolgens veeg je de crème-blush over het midden van je lippen en breng je nog een transparante lipgloss aan voor wat extra glans. Voilà, daar is nieuwe favoriete lipkleur!

Balmy make-up

Een beetje lastig te vertalen naar het Nederlands, maar de ‘balmy’ make-up look is niet meer weg te slaan van Instagram. Gladde, balsem achtige formules worden gemaakt om een esthetische look te bereiken die er natuurlijk uitziet en toch onze aandacht trekken. Het geeft een glow, zonder de glitter.

Deze look is goed te bereiken met bijvoorbeeld de Kruidvat Blushing Beauty Lip & Cheek Balm en de L’Oréal Paris Skin Paradise Tinted Water-Cream. Een perfecte combinatie voor een stralende, ‘balmy’ look.

Haar met diamantjes en juwelen

Eerst waren het met kristallen versierde babyhaartjes, en nu zien we dat mensen steentjes op hun (midden)scheiding aanbrengen. Je kunt elk kapsel dragen en tegelijk meedoen aan deze trend.

Gebruik de punt van een fijn getande kam om een strakke scheiding te maken en breng een dot wimperlijm aan op de achterkant van elk steentje om ze vast op hun plaats te zetten. Een leuke, glitterende touch voor het aanstaande festivalseizoen!

‘Glass’ haar

De ‘glass’ haartrend verwijst naar haar dat superglad en glanzend is. Bijna op het punt dat het reflecterend is zoals glas. Er komen tal van haarproducten op de markt waarmee je deze trend kunt bereiken, maar het populaire Kérastase K-Water is waar men bij zweert.

Dit product maakt gebruik van een lamellaire technologie om kroeshaar te transformeren in glad en glanzend haar.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook