Maria Galland Paris, Molton Brown, BABOR, Gold, Dior, Kat von D, Indeed Laboratories, M.A.C Cosmetics, Bumble & Bumble

13:58 - 08:22
luistertijd 13:58 - leestijd 08:22

Ook maart is weer voorbijgevlogen en de lente is eindelijk van start gegaan. In de maandfavorieten van deze maand zien we dan ook veel vrolijke kleuren, frisse geuren en fijne texturen terugkomen. Benieuwd waar het BeautyJournaal testpanel deze maand dol op is? Lees snel verder!

Uitgever en journalist Monique: Maria Galland Paris Le Rouge Sorbet Framboise 41

Ah, wat een feestje is deze lipstick! Alleen al de huls openmaken met zo’n magneetklik vind ik opwindend 😉 En vervolgens tref je zo’n prachtige, klassieke roze-roze kleur aan! Wat hou ik hiervan. Een kleur die elke vrouw staat. Die je complete gezicht opfrist. Framboise, een onovertroffen tint.

Ook het aanbrengen is een genot. Boterzacht, en houdt je lippen ook daadwerkelijk urenlang lekker zacht. De kleur geeft wel iets af aan je glas, maar het mag de pret niet drukken.

Hij loopt niet in mijn liplijntjes en vervaagt ook maar langzaam. Het is typisch zo’n lipstick waar je heel gelukkig van wordt. Typisch Maria Galland Paris – alles wat dit merk maakt is even sensorisch, en verzorgend.

Shop hier online

 

En mag ik je een tip geven? Shop meteen de fantastische lipgloss erbij in de tint 529 Corail de Noumea!

Beauty liefhebber Dian: Molton Brown Delicious Rhubarb & Rose Eau de Toilette

Monique vertelde mij voor BeautyJournaal bezig te zijn met een item over rozenparfums. In eerste instantie niet helemaal mijn ding, dacht ik. Toch inspireerde ze mij om eens een rozengeur te proberen. Ik maakte kennis met Molton Brown Delicious Rhubarb & Rose en ben stiekem om. Wat een bijzondere geur is dit!

Deze eau de toilette is fris en romig tegelijk. Topnoten van grapefruit en yuzu vallen samen in een zacht boeket van rabarberblad en roos. In de basis vind je een romige werveling van vanille, muskus en gesponnen suiker. Samen geeft het een friszure rabarber geur af met een hint van citrus.

Hij blijft ook nog eens lang hangen. Ik heb denk ik mijn nieuwe lentegeur gevonden!

Shop hier online

 

Model Mandy: BABOR Cleansing Set

Deze reinigingsset van Babor vind ik echt ideaal. Elke ochtend en avond reinig ik hiermee mijn gezicht. Het is een 2-fasen dieptereiniging.

Babor heeft de natuurlijke reinigingskrachten van water en olie met elkaar verbonden. Eerst gebruik ik vier pompjes van de Hy-Öl, smeer dit op mijn gezicht, masseer het in en daarna gebruik ik twee pompjes van de Phyto Active Combination. Deze zorgt voor balans & verfijnt. Ook dit product masseer ik in. Je merkt dat het een melk-achtige emulsie wordt. Vervolgens spoel ik het met warm water af.

De eerste fase is de hydrofiele reinigingsolie met natuurlijke oliën van soja, sesam, aardnootolie en pinda met Quillaja-extract. De tweede fase is de verzorgende toevoeging met kruiden zoals munt, berk en rozemarijn welke vitaliseren en de huid verfrissen.

Mijn huid voelt schoon en gehydrateerd. Sinds ik dit gebruik heb ik geen droge plekjes meer! Tip: ook geschikt als make-up remover.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Gold Professional Haircare Ten in One 

Dit multifunctionele haarproduct van het Scandinavische merk Gold is zowel mijn als mijn dochters reddende engel. We hebben allebei lang, dun maar veel haar dat snel klikt. Ik vind conditioners niet fijn, omdat ze mijn haar vaak nog meer verslappen dan dat het al is. Maar deze spray zorgt ervoor dat ons haar ontklit en makkelijk doorkambaar is.

Daarnaast ruikt het lekker, geeft het een mooie glans aan mijn haar en voelt na gebruik heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Ook voor mijn hoofdhuid (die door de overgang droger is geworden) merk ik dat het een fijn product is door de olie die erin zit.

De Ten In One spray van Gold is een multifunctionele spray. Het verzorgt, beschermt, ontwart, verzacht, glanst, versterkt, regenereert, hydrateert en kalmeert met een hoge concentratie arganolie en zonnebloemextract.  Verrijkt met luxueuze vochtinbrengende stoffen zoals omega-6, vitamine A en E en antioxidanten.

Het is geschikt voor alle haartypen. Je kan de spray zowel op nat als op droog haar gebruiken.

Shop hier online

 

Harriet: Dior Backstage Face & Body Foundation

Op zoek naar een nieuwe foundation zag ik dat de Dior Backstage Face & Body foundation populair is en goed beoordeeld wordt. Het is een lang houdbare foundation die je zelf kunt opbouwen van lichte tot volle dekking, door meerdere laagjes aan te brengen. Handig! Met een aanbieding bij de Douglas heb ik een flesje gescoord.

De kleur 2N is perfect voor mijn huidtint (N staat voor Neutraal: zowel roségoud als zilver staat goed bij mijn huid). Het laagjes opbouwen werkt goed zonder dat het cakey wordt! Bovendien zit het aan het einde van de dag nog steeds perfect, ook na het sporten.

Qua prijs is het met korting een middenklasser (van 40,- voor 33,-) en dat vind ik voor deze kwaliteit en dit merk helemaal prima. Ik vind de verpakking ook erg leuk: een hip knijpflesje dat door het zilveren logo chic oogt en het zilveren doosje maakt het nog luxer.

Het enige nadeel kan zijn dat het flesje sneller op gaat: om een medium dekking te krijgen heb je wat meer nodig dan 1 pompje/knijp in hele flesje.

Shop hier online

 

Gerti: Kat von D Go Big or Go Home Mascara

Ik ben al jaren fan van de Kat von D Go Big or Go Home mascara. Ik kocht hem ooit in Milaan toen ik mijn make-up vergeten was. Veel heb ik niet nodig, maar geen mascara gaat te ver. Dus op naar Sephora waar ik de mascara van Kat von D ontdekte.

Deze mascara heeft de perfecte balans tussen volume en lengte. Vaak als mascara volume geeft, plakken de wimperharen aan elkaar en krijg je het spinnenpoten effect. Deze mascara heeft de perfecte borstel, hij separeert, verlengt en geeft volume. De laatste keer in Milaan werd me bij Sephora een andere mascara aanbevolen, daar kreeg ik snel spijt van. Ik was blij dat ik ook  de mascara van Kat von D gekocht had. Ik wil geen andere meer!

Shop hier online

 

In 2010 ontmoette Monique Kat von D in Amsterdam, bekijk hier het video interview uit onze archieven;-)

Corine: Indeed Bukachiol Reface Pads

Bukachiol is een werkstof die je steeds vaker ziet verschijnen in skin care. En dat is niet gek, want bukachiol is een natuurlijk en zacht alternatief voor retinol. Bukachiol maakt je huid niet gevoeliger voor zonlicht en kan daarmee zowel overdag als ’s nachts worden gebruikt. Net als retinol verhoogt bakuchiol de celvernieuwing, herstelt het de elasticiteit van de huid en is het klinisch bewezen effectief bij het verminderen van acne en hyperpigmentatie.

Indeed ontwikkelde pads met bakuchiol, mijn absolute favoriet van afgelopen maand. Je vindt in de Indeed Bukachiol Reface Pads ook niacinamide, dat het talggehalte van de huid reguleert en extra anti-acne verzorging biedt door ontstekingsremmende eigenschappen. De pads zijn geformuleerd om fijne lijntjes en rimpels, een ongelijkmatige teint en textuur van de huid te verminderen, terwijl ze de barrièrefunctie verbeteren en beschermen tegen vochtverlies. In één doosje vind je 30 pads.

Ik gebruik de pads meteen na het reinigen. Ze laten mijn huid tintelen en de wafelstructuur van de pads is een fijne bonus voor het verwijderen van eventueel achtergebleven restjes vuil en make-up. Na het gebruik van de pads is mijn huid crispy clean met een mooie glow. Eventuele onzuiverheden lijken sneller te verdwijnen, wanneer ik de pads gebruik.

Indeed Bukachiol Reface Pads zijn gemaakt van 100% katoen en ongebleekt. Dat lichtbruinige kleurtje is even wennen, want je associeert ‘schoon’ toch onbewust met ‘sneeuwwit’. Maar geloof me… na het eerste gebruik ben je om en neem je het kleurtje graag voor lief.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: M.A.C Cosmetics MACStack Mascara

Ik ben een fan van inmiddels vele M.A.C klassiekers. De Face & Body Foundation, de Strobe Cream, de Pro Longwear Concealer en de Retro Matte Lipstick. Daar zit nog geen favo mascara bij, gaat deze M.A.C stack daar verandering in brengen…

Als visagiste heb ik altijd meerdere mascara’s bij me. Elke met een ander doel. Veel volume, meer lengte, lekker klonterig, naturel etc. Privé hou ik het graag simpel. Eén laag mascara, intens zwart moet genoeg zijn en makkelijk aan te brengen. Een borsteltje wat niet vlekt of kruimelt. Graag wat meer volume en lengte maar ook separatie. En dat is precies wat deze mascara voor mij doet… maar hou je van veel volume dan kan je met gemak meerdere laagjes aanbrengen. Dus zeker een kandidaat om een ‘Cult Mascara’ te worden.

Flexibele kunststof

De borstel is gemaakt van een flexibele kunststof om elke wimper te scheiden. De verspringende haartjes zorgen voor een uniforme applicatie van elke wimper voor een 360-graden dekking, terwijl je tegelijkertijd controleerbaar, stapelbaar volume opbouwt.

Persoonlijk hou ik meer van een fijn borsteltje. Een groot borsteltje vlekt wat sneller. Maar in dit geval niet. Ik veeg wel iets product af in de tube. Ik hou het borsteltje schuin en ze glijdt goed door mijn wimpers vanaf de aanzet tot uiteinde. Je lift ze dan ook een beetje. Zonder te vlekken, plakken of klonteren.

Stackable formule

Het is een dikke, crèmige formule die niet plakkerig of hard wordt. MAC noemt hem zelf ‘stackable’, wat inhoudt dat je meerdere laagjes kunt aanbrengen. Dat probeer ik dan ook. Eén laagje ziet er natuurlijk ogend uit. Maar een of 2 laagjes meer lukt prima, voelt niet zwaar, nog steeds geen klonters…maar wel een intensere look. Gedurende de dag geen schilfers of vlekken, top! De mascara is daarnaast makkelijk te verwijderen met een micellair watertje.

Stay tuned! Binnenkort deelt redactieassistente Dian een uitgebreide review over deze mascara op BeautyJournaal, inclusief de tofste mascara trends van dit jaar.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anastasia: Bumble & Bumble Invisible Oil Heat & UV Protective Primer 

Van nature uit heb ik dun en fijn haar, die weleens durft te kroezen. Ik kleur ook mijn haar 2 keer per jaar volgens de airtouch-techniek. Als gevolg is mijn haar extra fragiel.

Er zijn geluksvogels, die hun haar kunnen wassen, aan de lucht drogen en hun haar zit dan perfect in model. Dit kan ik helaas niet met mijn haar (anders lijk ik op een ontplofte leeuw 😅). Daarom gebruik ik 2 keer per week (na het wassen van mijn haar) een krultang om lichte beachwaves te maken.

Om mijn haar niet verder kapot te maken, gebruik ik de Bumble&Bumble Invisible Oil Heat & UV Protective Primer. Deze lichtgewicht primer bevat 6 oliën, die mijn haar tegen hitte beschermen en als extra ook UV bescherming bieden (ideaal om mee op vakantie te nemen). Voelt absoluut niet vet aan en heeft een heel subtiele geur.

Met de Bumble&Bumble Invisible Oil Heat & UV protective primer is mijn haar glanzend, kroest niet en is makkelijk te ontwaren. Als pluspunt is de primer vegan en cruelty free.

Ik gebruik de primer al meer dan 4 jaar en ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste primer voor mijn haar is, die ik al ooit gebruikt heb.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook