Een serum en crème die huidbarrière versterkend werkt met probiotica, gefermenteerde honing en vochtbindende, kalmerende stoffen

06:09 - 03:41
luistertijd 06:09 - leestijd 03:41

Maria Galland Paris heeft twee mooie nieuwe producten ontwikkeld voor de gevoelige huidconditie: het 140 Sérum Sensi’Repair, en 160 Crème Sensi’Repair. Deze producten hebben een nieuwe receptuur die bij past bij de nieuwe inzichten rond huidgevoeligheid en versterking van de huidbarrière, vertelt International Technical Training Manager Esther van Meer.

Invloed van lifestyle

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat onze huid steeds gevoeliger wordt door onze moderne leefstijl. Invloeden van buitenaf, maar ook van binnenuit zijn hierop van invloed: uv-straling, luchtvervuiling, voeding, ziekten, medicatie, stress. Maar ook hormonale veranderingen en het gebruik van steeds actievere cosmetica. De gevoeligheid uit zich in jeuk, branderigheid, tintelingen en roodheid.

Een gevoelige huid is geen huidtype maar een conditie

Een gevoelige huid is geen huidtype, maar een huidconditie, zegt Esther, ‘en een conditie kun je verbeteren. Is er sprake van een allergie, dan is het immuunsysteem erbij betrokken. Denk aan contactallergie. Hiervoor kun je een allergietest doen. Eczeem laten we hier buiten beschouwing want dat is echt een ontstekingsreactie, een huidziekte.

Maria Galland International Technical Training Manager Esther van Meer

Bubbel van zachtheid

De nieuwe producten zijn een bubbel van zachtheid, vertelt Esther. ‘Bij de formulering is aan drie pijlers gedacht om de huid te beschermen en te versterken: bescherming van buitenaf, krachtige hydratering en kalmering en versterking van de huidbarrière.

Probiotica

Met name voor de huidbarrière zijn de belangrijkste bestanddelen zijn een ferment van honing (enzymen), en een probiotisch complex met onder meer Lactobacillus en maltodextrine als voedingsbodem voor de Lactobacillus. Het draagt bij aan het beschermen van het microbioom van de huid.

Shop Sensi’Repair hier online

 

Hydratatie

Voor krachtige hydratatie en kalmering wordt gebruik gemaakt van sesamolie, een natural moisturizing complex met suikers die vochtvasthoudende eigenschappen hebben, en aloë vera en kariteboter voor hydratatie en kalmering.

Bescherming van de huidbarrière

De derde pijler, de beschermende werkstoffen heeft Maria Galland Paris gevonden in een pollenextract, in sojaolie, olijfolie en tarwekiemolie. Deze stoffen helpen de buitenste huidlaag die vooral uit keratine bestaat netjes intact te houden. Hierdoor zal minder vocht uit de huid verloren gaan, maar wordt ook het oxideren van de natuurlijke vetstoffen van de huid afgeremd.

Bisabolol, ceramiden en fytosterolen zijn uitstekend in staat om zich te binden aan de huidcellen en dragen zo bij aan het intact houden van de natuurlijke celfuncties.

Voilà, wat een prachtige receptuur met werkzame stoffen!

De hoogste huidtolerantie

Esther vertelt dat er alleen met stoffen is gewerkt die een zeer hoge huidtolerantie hebben waardoor het uitlokken van huidirritaties geminimaliseerd wordt.  Ook na langdurig gebruik. De producten zijn heel licht geparfumeerd, maar alleen met geurstoffen die als anti-allergeen zijn goedgekeurd in de Europese Unie.

Ook deze producten kunnen in je routine

De producten kunnen uitstekend gecombineerd worden met andere producten uit het assortiment van Maria Galland Paris. Neem bijvoorbeeld de milk cleanser Demaquillant Douceur 61, die is heel mild voor de huid. Het is heerlijk te combineren met de Lotion Soyeuse 64 die je vervolgens lekker inmasseert. Voor een peeling adviseert ze de Gommage Doux peeling 66, op enzymbasis waardoor het heel zacht dode huidcelletjes verwijdert.

Ook zonbescherming is voor een gevoelige huid erg belangrijk. Hiervoor is 194 Soin Protecteur Visage SF 50+

Rosacea

Is de lijn ook geschikt voor de rosacea huid? ‘Niet per se, het serum kan eventueel de roodheid en branderigheid verminderen. Er komt dit jaar een nieuw product uit dat de haarvaten gaat versterken, en dat is bij rosacea, en bij couperose erg belangrijk. De reden dat het serum iets blussend kan werken is dat het vloeibaarder is en wat minder voedende stoffen bevat dan de crème. Het trekt dus sneller in, met sneller effect. Heel prettig.’

Shop Sensi’Repair hier online

 

Vriendelijk geprijsd

Vrouwen met een gevoelige huid zijn heel trouw aan hun skinroutine. Esther verwacht dat deze producten hierin moeiteloos opgenomen gaan worden. ‘De producten zijn ook heel betaalbaar.

Het 140 Serum Sensi’Repair kost 67 euro, de 160 Crème Sensi’Repair kost 56 euro. Als je nog geen Maria Galland Paris gebruikt, kun je deze producten ook heerlijk als kennismakings- ofwel instapproducten gebruiken.

Esther heeft tot slot nog een goede tip: ‘Soms gebeurt het dat je huid ineens uit balans is. Op dat moment kun je ook kiezen voor Sensi’Repair, om je huid weer in balans te brengen.’ Het is goed om te onthouden. Elke vrouw heeft in haar beautytas producten met een SOS-functie, voor als het even mis gaat. Wat fijn dat Maria Galland Paris hier nu ook in voorziet!

Maria Galland Paris heeft de mooiste en meest ontspannen gezichtsbehandelingen voor jou. Bekijk deze twee films maar die wij maakten:

Over de nieuwe Sublime Jeunesse behandeling, en lees ons verhaal erbij:

Over de Soin Activ’Age behandeling, en lees mijn verhaal erover hier….

 

Lees ook:

Lees ook