Natuurlijk! We houden van bloemen, maar onze Dian vindt dat er meer is dan dat!

05:18 - 03:11
luistertijd 05:18 - leestijd 03:11

De lente zou niet zo magisch zijn zonder verse bloemen. En hoewel dit seizoen geheel in het teken staat van bloemen, betekent dit niet per se dat je lentegeur ook doorzeefd moet zijn met bloemige tonen. Deze lente vindt er zo waar een verschuiving in geurnoten plaats! In dit artikel lees je daar meer over en maak je kennis met fijne lentegeuren voor dit seizoen.

Vreugdevol gevoel met andere geuren

Frisse citrus, lichte musk en zelfs warmere, houtachtige geuren roepen dit seizoen hetzelfde vreugdevolle en luchtige gevoel op dat past bij de mooie dagen die voor ons liggen. Als je een opfrisser voor je geur zoekt, of iets baanbrekender wilt dan bloemen voor de lente, vind je hieronder een lijstje met een paar heerlijke geuren. Aanraders om in de winkels eens te snuffen en misschien wel aan te schaffen voor komend seizoen!

Maison Margiela REPLICA – When The Rain Stops

Soms is de geur van verse regen meer bedwelmend dan de bloemen die daarna bloeien. Dit parfum van Maison Margiela vat perfect de essentie samen van een lenteregenbui in een fles.

Noten van aquatisch akkoord en dennennaalden vermengen zich om de aura van frisse motregen te creëren, terwijl noten van roze peper en isparta-roos er doorheen schemeren om de geur op te fleuren. Eigenlijk is deze geur net zoals zonnestralen die door de wolken breken om aan te geven dat de storm voorbij is. En daar houden we van!

Shop hier online

 

Giorgio Armani – Acqua di Gioia

Naarmate het weer warmer wordt, dagdromen we over dat we in de buurt van het water willen zijn. Eén spraytje van deze frisse, aquatische geur brengt ons naar die gelukkige plek, al is het maar voor een paar uur.

Dit parfum is geïnspireerd op de Middellandse Zee en opent met een vleugje pittige citroen. Dit wordt onmiddellijk verzacht met een subtiele hint van jasmijn. Terwijl dit bezinkt wordt er een verrassende warme draai aan de geur gegeven die een aanhoudend aroma van cederhout achterlaat. Heerlijk!

Shop hier online

 

Prada – Candy 

Warme, kruidige geuren worden meestal geassocieerd met de winter, maar een beetje zoetheid kan een geur opfleuren en het ook perfect maken voor de lente.

In Prada Candy wordt zwoele vanille-benzoë vermengd met luchtige witte musk en een vleugje prikkelende karamel, waardoor het zowel delicaat, jong en sexy is. Je kunt deze geur overal dragen; tijdens een wandeling door een botanische tuin of op een luchtige avond in de stad.

Shop hier online

 

Viktor & Rolf – BonBon 

Een tijdloze sensatie die puur plezier oproept. Viktor & Rolf BonBon bestaat uit sprankelende mandarijnen- en sinaasappelpartjes die omhuld zijn door karamel. De zoetheid van een paradijsperziken-akkoord flirt met de geurnoten van karamel. Zonovergoten jasmijn wordt aangevuld met oranjebloesem waardoor een zoete aroma ontstaat.

De basis wordt gevormd door een verrassend evenwicht tussen romig, crèmig, melkachtig sandelhout en de meer sterkere ambergeurnoten. Kortom; knapperig en helder in de aanzet, soepeler en melkachtiger in hart en intenser in de basis. Een perfect avondgeur deze lente!

Shop hier online

 

Maison Margiela REPLICA – Under the Lemon Trees 

Nog een lente topper van Maison Margiela! Deze geur omhult in eerste instantie de zintuigen met vrolijke topnoten van vers geperste citroenen, gevolgd door een verrassende zweem van energieke koriander en kardemom.

De geur wordt langzaam zachter naarmate vleugjes van kalmerende groene theebladeren en geruststellend cederhout naar voren komen. Samen resulteert dit in een experimentele geur die gelijk als goede mood booster dient.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook