Wat een topformuleringen en subliem huidgevoel. Je krijgt veel meer dan je verwacht;-)

08:36 - 05:10
luistertijd 08:36 - leestijd 05:10

Toen ik voor het eerst de trainingsmanual van iS CLINICAL onder ogen kreeg, wist ik meteen: dit is top. Goede selectie van producten voor diverse huidcondities (en problemen) en supermooi geformuleerd met werkzame stoffen in combinaties waarvan ik weet dat ze het verschil maken.

In gesprek met Pauline Hellmann, de Ceo van de Europese distributeur Noscomed in Kopenhagen, en de key accountmanager voor Nederland en België, Suzanne Jongerius, wordt mijn bewondering voor dit merk alleen maar groter. 

Opgericht in 2003 

iS staat voor Innovative Skincare, en het werd in 2003 opgezet door drie Amerikanen met een mooie staat van dienst: biochemicus Bryan Johns, internist Charlene Dehaven en financieel specialist Alec Call. 

Klinisch goed onderbouwd 

Pauline Hellmann zet het merk al 15 jaar in de Scandinavische markt via haar bedrijf Noscomed Medical Supply A/S, en sinds kort ook in Duitsland en Nederland.

Ze ontmoette Bryan en Alec na een beurs voor plastische chirurgie in New York, waar ze op zoek was naar een hoogwaardig cosmeceutical huidverzorgingsmerk, een merk met aantoonbare en klinisch onderbouwde werkzaamheid. Dat is ook het DNA van Noscomed, vertelt ze tijdens het ons interview. 

Formuleren vanuit kennis en vanuit het hart 

‘Wat mij bij dit team heel erg opviel,’ vertelt Pauline, ‘is dat ze echt vanuit hun hart en hun wetenschappelijke passie producten ontwikkelen. Ik hou niet van marketingproducten, ik wil zien dat er serieus geformuleerd wordt, en dat er geen concessies aan werkzaamheid gedaan worden om kosten of marketingdoeleinden. 

Vitamine C met kopertripeptide 

‘Waar ik meteen voor viel was die prachtige formulering van vitamine C met een kopertripeptide. Dat was zo uniek in die tijd, het is super efficiënt. Deze stof wordt ook in ons eigen lichaam aangemaakt bij wondgenezing. Bryan had zijn sporen al verdiend bij het Kronos Institute waar hij onderzoek deed naar anti-aging skincare voor de huid. Vele duizenden werkzame stoffen heeft hij onderzocht. Déze man weet écht waarover hij praat….’ 

Krachtige plantenextracten 

Hoewel vitamine C een belangrijke rol speelt in veel producten, is het niet hét hart van iS CLINICAL. Pauline benadrukt dat de kern echt bij het gebruik van high potential plantaardige stoffen ligt. Daarbij worden kosten noch moeite gespaard.

Neem bijvoorbeeld het krachtig immuun versterkende Centella Asiatica. Je kunt de werkzame stoffen uit de wortels halen, maar er zit nog veel meer plantkracht in de puntjes van de jonge blaadjes. De extractie kost meer geld, maar zo diep willen de formuleerders van iS CLINICAL nu eenmaal gaan. 

Slimme cocktails en efficiënte transportsysteempjes 

Pauline: ‘Alle grondstoffen die ze inkopen, onderzoeken ze zelf weer op werkzaamheid en veiligheid, om er zeker van te zijn dat ze hebben wat ze willen. Ze hebben een prachtig lab in Los Angeles.

‘Omdat er zoveel kennis van werkzame stoffen is, zijn Bryan en Charlene ook heel goed in staat om combinaties te maken die het meest functioneel zijn voor de huid. Er wordt waar nodig ook gebruik gemaakt van efficiënte transportsysteempjes om stoffen dieper in de huidlagen te krijgen.’ 

Grote klanttrouwheid 

iS CLINICAL is nu in 100 landen te koop. De klanttrouw is enorm omdat mensen echt zien dat het effect heeft op hun huid. In Nederland zijn de eerste huidtherapeuten, cosmetisch artsen en plastisch chirurgen ermee gaan werken in hun klinieken.  

Voor Suzanne, die eerder haar sporen verdiende in de farmaceutische industrie, is wetenschap ‘key’ en de onderbouwing is bij iS CLINICAL echt heel erg goed. ‘En dan bedoel ik niet zo zeer op werkstofniveau, want daarvoor is het relatief eenvoudig om bewijs te krijgen, maar echt op de eindformules.’ 

Resultaat en wellbeing gaan samen 

‘Het fijne aan dit merk vind ik ook dat er niet alleen aandacht is voor werkzaamheid en resultaat maar ook voor wellbeing,’ vervolgt ze. ‘Er zijn 6 behandelingen waarbij ook echt rekening is gehouden met ontspanning van de cliënt. De combinatie van luxe, op wetenschap gebaseerd en fijne verzorging met een meer dan effectief resultaat, vind ik het summum.

‘Ik krijg deze feedback ook echt terug van mijn klanten. De meeste van mijn klanten hebben echt al met cosmeceuticals op hoog niveau gewerkt, en toch zijn ze verrast. Hoe mooi is dat…het kan altijd beter. iS Clinical bewijst dat. 

Heel veel waar voor je geld 

Pauline vult aan dat het bijzonder is dat je heel snel resultaat ziet als je het gaat gebruiken. Zónder overmatige irritatie. En dan noemt ze nog een ander absoluut voordeel: ’Met één product alleen al krijg je heel veel waar voor je geld, want álle producten zijn multifunctioneel en dus op meerdere manieren inzetbaar. Met elk product bereik je meerdere doelen, hoe mooi is dat.

‘Je zou het bijna een overbehandeling noemen,’ grapt ze. ‘Je krijgt veel meer dan je denkt! En zo hoort het ook, want veel werkzame stoffen werken veel holistischer aan huidverbetering, dan de marketingboodschappen bij producten je doen geloven.’ 

Multifunctioneel 

Er zijn voorbeelden te over. Hoe multifunctioneel is vitamine C niet dat oplichtend maar ook vrije radicaal beschermend werkt. De fruitzuren die peelen en hydrateren. Hyaluronzuur dat hydrateert, maar ook de totale celactiviteit optimaliseert door het vullen van de vochtreservoirs. Centella Asiatica dat collageen stimuleert maar daarmee ook wondgenezing bevordert, net zoals de kopertripeptide dat doet. Ga zo maar door….

Overzichtelijk 

‘Bij iS CLINICAL streven we ernaar om het simpel te houden,’ benadrukt Pauline. ‘Ook de behandelingen in salon of kliniek zijn mooi compact. Afgestemd op duidelijke huidbehoeften als veroudering, pigmentatie, acne en rosacea, de gevoelige huid en post-procedure treatments. 

Pauline overtuigt me dat er ook veel aandacht besteed wordt aan het voorkomen van irritaties. De formuleerders van iS zijn ervan overtuigd dat je niet per se een huid hoeft te irriteren om verbetering te kunnen gaan zien.  

Respect voor het microbioom 

En hoewel er niet specifiek met probiotica gewerkt wordt, is er wel veel aandacht voor het instandhouden van een gezond microbioom.  Pauline: ‘Veel peelingstoffen en andere zuren in hoge concentraties zoals retinol, maken je huid uiteindelijk alleen maar dunner. Veel van onze formuleringen bevatten een hoge kwaliteit hyaluronzuur, een werkzame stof met een pre-biotisch effect.’

Je krijgt meer dan je verwacht…. 

Suzanne besluit ons gesprek met de nuchtere wijsheid dat iS CLINICAL er is om jou een gezonde, uitgebalanceerde huid te geven, en daarvoor heb je geen tas vol producten nodig. ‘Het is overzichtelijk voor de consument maar ook voor de huidexpert, die geen grote voorraden van allerlei productlijnen hoeft te hebben. En bedenk dat je veel meer waardevols krijgt dan je eigenlijk vroeg of verwachtte.’ 

De signatuurproducten van iS Clinical 

De meest recente innovatie 

De nieuwste innovatie is het Active Peel System, en dat is terecht een eye (& skin) catcher! Twee doekjes geven jou het effect van de perfecte facial, maar dan binnen 5 minuten. Suzanne noemt het de thuisversie van de Fire & Ice gezichtsbehandeling in de salon. Het effect houdt zeker twee dagen aan, zo heb ik mogen ondervinden. 

Het ene doekje voorziet je huid van een uitgekiende hoog werkzame peeling dat je een paar minuten laat intrekken, en het andere doekje neutraliseert en hydrateert de huid. Intens & immens! 

Lees ook