Dit programma belooft glanzend, stevig, gezond en gehydrateerd haar, kloppen de claims?

07:57 - 04:46
luistertijd 07:57 - leestijd 04:46

Sinds het begin van de lockdown en de kappers dicht moesten, heb ik mijn haar niet meer geverfd. Ik heb de natuur zijn gang laten gaan en ben dolblij met mijn grijze haar! Maar grijs haar is stug en glanst minder. Om mijn haar soepel te houden spoel ik elke dag met conditioner, gebruik ik daarna nog een leave in conditioner en soms een haarolie.

Toen vroeg Monique of ik het 14 dagen detox programma van Innersense wilde uitproberen. Dit programma belooft natuurlijk glanzend, stevig, gezond en gehydrateerd haar. Een mooie uitdaging voor mijn grijze haar.

Innersense Organic Beauty

Innersense Organic Beauty staat voor schone, pure, biologische en chemicaliënvrije haarproducten die tegelijkertijd professioneel en kwalitatief zijn.

Het 14 dagen detox programma bestaat uit 4 stappen, 4 producten: dubbel reinigen, dubbel voeden.

  1. Reiniging met het detox masker.
  2. Wassen met een hairbath (shampoo).
  3. Spoelen met conditioner.
  4. Leave in conditioner.
Shop hier online

 

Mythe 1

Chemicaliënvrij bestaat niet. Alles om ons heen bestaat uit chemische deeltjes, de lucht die we inademen, het water dat we drinken, het voedsel dat we eten. Ik begrijp wel wat Innersense bedoelt: vrij van giftige chemicaliën, geteeld zonder pesticiden. Maar ik heb moeite met de term chemicaliënvrij. Het wekt de indruk dat chemicaliën slecht zijn. Giftig.

Mythe 2

Dat brengt me bij mythe 2, detox. Dit begrip wordt te pas en te onpas gebruikt. In  dit geval voor het reinigen  van ons haar en hoofdhuid, het verwijderen van de opgehoopte resten van andere haarproducten. Dit heeft niks met detox te maken: het ontdoen van giftige stoffen. Daarvoor hebben we een lever.

Shop hier online

 

innersense

De producten

Na deze kritische woorden, de producten zelf. Ik doe de online test en de Hydration serie past het beste bij mijn haar. Voor dagelijks spoelen de Pure Inspiration conditioner. Deze is iets lichter dan de Hydration Conditioner.

Detox Hair Mask

Dit is een grijze pasta die je op nat haar aanbrengt, 6 minuten laat intrekken en uitspoelt. Vervolgens was je je haar en spoel je met conditioner. Het is even wennen, ik was huiverig dat de pasta niet goed zou uitspoelen en vlekken op mijn witte handdoeken zou achterlaten. Maar dat gebeurt niet. De pasta laat zich goed uitspoelen.

Shop hier online

 

detox hair mask

Het is wel wat gedoe, voor het douchen mijn haar natmaken en het detox masker aanbrengen. Tijdens het wachten maak ik mijn ontbijt. Onder de douche spoel ik het uit.

Belangrijkste bestanddelen zijn kaoline klei, charcoal (koolstof) , glycerine en azijn. Klei en koolstof kunnen allerlei stoffen aan zich binden die daardoor makkelijker verwijderd worden. Verder zitten er allerlei etherische oliën in. Kijk dus uit als je daar gevoelig voor bent.

Shop hier online

 

Hydrating Cream Hairbath

Een prima shampoo, met milde reinigers. Ik vind hem wel wat dun waardoor ik meer gebruik dan nodig zou zijn. Ik moet mijn haar 2 keer wassen om een schoon gevoel te krijgen.

De shampoo bevat veel verschillende etherische oliën, ook hier geldt, pas op als je daar gevoelig voor bent.

Shop hier online

 

Hydrating Cream Conditioner

Je brengt dit zoals gebruikelijk aan op vochtig haar en laat het 1-5 minuten in trekken, vervolgens goed uitspoelen. De conditioner is vrij dik, ik heb daardoor weinig nodig. Hij heeft een vergelijkbare geur als de shampoo.

Belangrijkste bestanddelen zijn glycerine, verschillende hydraterende stoffen, aloe vera extract en stearalkonium chloride om het haar antistatisch te maken. Ook weer diverse etherische oliën.

Shop hier online

 

Sweet Spirit Leave in Conditioner

Een spray die je op vochtig haar aanbrengt en doorkamt. Bij mijn test set zat de travel size. Er komt  een vrij harde straal uit, de sprayknop vernevelt niet goed. Een klein minpuntje. Ik bestelde een grotere fles en deze vernevelt beter.

De leave in is niet echt waterig, eerder een dunne lotion. Als ik in mijn hand spray krijg ik een vrij vol product. Wellicht heeft dit tot gevolg dat de spray niet goed vernevelt.

Belangrijkste bestanddelen: aloe vera, glycerine en andere hydraterende, en ook weer veel etherische oliën.

Shop hier online

 

Pure Inspiration Daily Conditioner

Een lichtgewicht conditioner waarmee ik dagelijks mijn haren spoel. Deze conditioner is iets minder stevig  dan de hydrating cream conditioner, maar nog steeds vol. Je hebt weinig nodig. Hij houdt mijn haar zacht.

Belangrijkste bestanddelen: verschillende hydraterende stoffen, aloe vera extract, stearalkonium chloride in een  iets andere verhouding  dan in  de Hydrating Cream versie. En opvallend, hier zitten geen etherische oliën in!

Shop hier online

 

Het resultaat

Ik ben flabbergasted! Mijn haar heeft nog nooit zo zacht gevoeld. Heerlijk! Mijn haar glanst heeft volume, is niet slap. Het is zacht en veert. Ik ben helemaal blij. Geweldig!

Ik moet wel iets eerder mijn haar wassen. De leave-in conditioner is voedender dan mijn gebruikelijke leave in, dus wellicht kan ik hiermee volstaan en hoef ik niet dagelijks ook nog met conditioner te spoelen. Verder gebruik ik geen haarolie meer om mijn haar minder stug te laten voelen. Niet nodig! Mijn haar is superzacht.

Conclusie

De producten hebben een paar minpunten: onnodig veel etherische oliën die kunnen irriteren en weinig/geen toegevoegde waarde hebben. Ik ben kritisch op de marketing: chemicaliënvrij, detox voeden een bepaalde angst voor… Ja voor wat? De spraykop van de leave in vernevelt niet goed.

Kritisch ben ik nog steeds, maar met dit resultaat leg ik dat naast me neer. Ik blijf de producten van Innersense gebruiken maar stap wel over op de Pure Inspiration Hairbath. En het detox masker zal ik niet elke wasbeurt gebruiken. Het is wel een gedoe.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook