De samenstellingen kloppen en de actieve ingrediënten geven resultaat!

07:16 - 04:22
luistertijd 07:16 - leestijd 04:22

Het merk Elemis heb ik al een paar jaar op het oog. De samenstellingen met actieve bestanddelen maakten mij nieuwsgierig om de producten te testen. In december was het zover en kreeg ik een pakje met de Elemis producten geleverd. Enthousiast en voorzichtig ben ik beginnen testen met producten uit de Superfood lijn en uit de Peptide 24/7 lijn. Hier komt mijn verslag!

Superfood en Peptide 24/7

De Vinegar Liquid Glow en de Matcha Eye Dew zijn producten uit de Superfood-lijn en heeft Elemis recent ontwikkeld. De producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten, die als een echte superfood je huid een boost geven. Daar heb ik 2 producten van mogen testen: de toner en de oogcrème.

De andere producten (serum, masker en dag/nachtcrème) komen uit de Peptide 24/7-lijn. Die producten moeten ervoor zorgen dat de tekenen van vermoeidheid minder zichtbaar worden en de huid opnieuw straalt. Ze hebben ook een herstellende werking.

Superfood Vinegar Liquid Glow

AHA-fruitzuren hebben een licht exfoliërende werking en de antioxidanten bieden de huid bescherming tegen dagelijkse stress. De toner zou mild genoeg zijn om 2 keer per dag te kunnen gebruiken. Hoewel de parfum vrij hoog in de ingrediëntenlijst staat, heeft de toner een milde geur.

Voor mij was 2 keer per dag echter te veel. Ik heb een gevoelige huid die zeker in de winter, de neiging heeft om te dehydrateren. Na een week de toner 2 keer per dag te hebben gebruikt, voelde ik dat mijn huid droger werd. Daarom heb ik besloten om de toner alleen ’s ochtends te gebruiken. Na het aanbrengen voelde mijn huid fris en schoon aan. Een verschil in mijn poriën zag ik niet echt, maar dat komt omdat ik van nature geen grote poriën heb.

Ik zou dit product eerder aanraden voor iemand met een vettere huid, die extra dagelijkse milde exfoliatie nodig heeft. Door aanwezigheid van het parfum en een exfoliërende werking vind ik dit product minder geschikt voor een gevoelige huid.

Shop Elemis hier online

 

Peptide Antioxidant Hydra-Serum

In tegenstelling tot de toner, was ik wel blij verrast met het serum. Van textuur is het product iets dikker dan ik van een serum gewend ben, maar toch dringt deze vrij snel in de huid en laat geen plakkerig gevoel achter.

Een mix van oliën die hier o.a. als antioxidanten dienen en hydraterende bestanddelen bevat. Ook hier vind ik de concentratie van parfum vrij hoog, hoewel de geur van het serum zelf heel zacht en aangenaam is.

Ik gebruikte het serum 2 keer per dag, en na een week voelde mijn huid heel glad en zacht. En hoewel ik een heel stressy maand had, heb ik bijna geen comedonen gehad. Mijn gevoel zegt dat het serum voor minder comedonen heeft gezorgd.

Shop Elemis hier online

 

Superfood Matcha Eye Dew

Deze gel-achtige oogcrème is heel licht en dringt heel snel in de huid zonder een vet gevoel achter te laten. Honingdauwmeloen werkt hydraterend, terwijl Matcha ontzwellend en beschermend werkt. Een tip voor mensen met vochtwallen: bewaar de Matcha Eye Dew in de ijskast voor een extra ontzwellend effect.

Ik vond deze oogcrème zeer aangenaam, doordat het geen vette textuur heeft. Doordat deze crème snel door de huid wordt opgenomen kan deze ook worden gebruikt als basis voor de oog make-up.

Shop Elemis hier online

 

Peptide 4 Adaptive Day Cream

Deze crème is in staat om zich aan de behoeften van de huid aan te passen en is daardoor geschikt voor alle huidtypen. De cocktail van werkzame stoffen waaronder het Peptide 4 complex vervagen fijne lijntjes, egaliseren de textuur van de huid en geven een matte afwerking.

Mijn huid zag er inderdaad egaler en matter uit. Ik had soms wel de behoefte aan meer voeding/hydratatie tijdens de gure winterwind, maar met een paar druppels olie was dit snel opgelost. De textuur is fluweelzacht, aangenaam en zeker niet te vet.

Ik zou deze crème eerder in de lente/zomer gebruiken, omdat mijn huid toch iets meer voeding en hydratatie tijdens de wintermaanden nodig heeft.

Shop Elemis hier online

 

Peptide 4 Thousand Flower Mask

Mijn favoriete product van de maand december. Dit product is gemaakt op basis van Scandinavisch turf, die in de loop der jaren gevormd is uit de vele gevallen bloemen en rijk is aan mineralen en heilzame stoffen. Dit unieke natuurlijke ingrediënt heeft een uitgesproken antioxiderende werking op de doffe huid met tekenen van vermoeidheid.

Vermoeid was ik zeker in december, daarom heb ik op een vroege ochtend besloten om dit masker uit te testen. Het masker heeft een zwarte kleur – waarschuw je huisgenoten! ;). Zorg er ook voor dat je het masker met een donkere kompresdoek van je gezicht haalt en geen witte kleren draagt wanneer je het aanbrengt.

Shop Elemis hier online

 

Het resultaat is het zeker waard! Mijn huid voelde gehydrateerd aan, straalde en de vermoeidheidstekenen waren na 15 minuten weg. Dit is mijn absolute topfavoriet van Elemis!

Mijn eindoordeel

Hoewel de parfumconcentraties in Elemis producten hoog kunnen zijn, en ze ook niet altijd geschikt zijn voor een gevoelige huid (vind ik), was ik blij om de producten te mogen uittesten.

Vooral de verpakkingen van de Peptide-lijn geven een luxe-gevoel, terwijl de Superfood-lijn duidelijk voor een jongere doelgroep ontwikkeld is. De samenstellingen kloppen en de actieve ingrediënten geven resultaat. Het Peptide 4 Thousand Flower Mask zal mijn all rounder worden wanneer mijn huid een extra boost nodig heeft.

Shop Elemis hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook