'Sceptisch als ik was, zo blij ben ik nu.'

11:08 - 06:41
luistertijd 11:08 - leestijd 06:41

Schoonheidsspecialiste Anastasia Krassyuk van A Beauty Concept in het Belgische Dessel testte vier weken lang de producten van Esse Skincare. Dit is haar verslag.

BeautyJournaal’s Monique heeft mij een kans gegeven om voor de allereerste keer voor BeautyJournaal producten te testen. Mijn voorkeur ging naar een huidverzorgingslijn. Als schoonheidsspecialiste is het voor mij belangrijk om een mooie en gezonde huid te hebben. En ik mocht een volledige verzorgingslijn van Esse Skincare uittesten.

De filosofie van Esse skincare ligt mij na aan het hart: ethisch verantwoord en gericht op resultaat met respect voor de natuurlijke huidfuncties van de huid. Esse helpt de huid te ondersteunen met probiotica en biotechnologische componenten. Met keurmerken als Ecocert, Proefdiervrij, Plastic Neutral, CO2 Neutral en Vegan. Kortom, ik kon niet wachten om ze uit te proberen.

Samen met de trainster van Esse besloot ik voor de Sensitive lijn te gaan, omdat ik een acne-gevoelige huid heb die snel kan uitdrogen.

De verpakking

Voor mij is het heel belangrijk hoe een product verpakt is. De verpakking moet het product namelijk mee beschermen tegen invloeden van buitenaf én het oog wilt ook wat. Esse heeft mij aangenaam verrast: de donkere of ondoorzichtige glazen flesjes zijn verpakt in een luxe kartonnen doos, die volledig recycleerbaar is.

esse sensitive

Enige nadeel is dat de creme, masker en peeling in potjes verpakt zijn en de producten moeten daarom met een spateltje uit het potje genomen worden. Het spateltje zelf zit er niet bij. Ik heb daarom mijn eigen houten spateltje gebruikt (een tandenstoker of oorstokje kan evengoed als spateltje dienen, als je geen spateltje hebt).

Maar dit als enige minpuntje opgemerkt te hebben, ben ik heel blij met de verpakking.

De ingrediënten

Ik heb de Sensitive lijn uitgetest met de probiotische serum. Prebiotica en probiotica zijn de rode draad doorheen de hele verzorgingsroutine. Alle producten bevatten de exacte componenten, die nodig zijn om de werking van het product te garanderen. De producten bevatten natuurlijke parfum, waardoor de geur eerder neutraal is, wat voor mij zeer aangenaam is. Je moet zeker niet schrikken wanneer je “benzyl alcohol” en “ceteryal alcohol” op de verpakking ziet staan. Ze hebben niets te maken met de gewone ethanol (alcohol), maar worden in producten gebruikt als een veilige emulgatoren (maken de producten wat dikker).

Sensitive cleanser

Probiotica, prebiotica, vitamine E, Aloe Vera en melkzuur kalmeren de huid bij de eerste stap. De reiniger heeft een aangename melkachtige textuur. De cleanser heeft geen uitgesproken geur, wat heel prettig is. Als je veel make-up gebruikt, zou ik eerst aanraden om de make-up af te halen met een make-up remover of micellair water en vervolgens de reiniger te gebruiken. Na het reinigen van de huid voelt mijn huid schoon aan, zonder te trekken, precies hoe ik het graag heb. Ik ben echt fan van dit product!

Toner

Schudden voor gebruik en op de huid, hals en decolléte spayen. Wel oppassen voor de ogen, hou ze zeker gesloten (ja, de eerste keer was het bij mij raak). Dit product voelt zeer verfrissend aan. Ik had wel een trekkerig gevoel over na het volledig opdrogen. Ik moest het insluiten met een serum of een crème terwijl de huid nog vochtig was. Probiotica en prebiotica beloven de barrièrelaag te herstellen en de huid te hydrateren. Dit product was een mooie aanvulling in mijn routine.

Hydro Moisturizer

Een lichte hydraterende crème. Indien je, zoals ik, niet houdt van een vette textuur in een crème, is deze moisturizer perfect. Dringt heel snel in de huid en laat geen vet gevoel achter. Zeker geschikt voor een vette en acne huid. In de winter kan het zijn dat je huid met de moisturizer alleen te weinig gevoed is, maar daar hebben ze ook een oplossing bij Esse: de Protect oil.

De Hydro Moisturizer bevat hyaluronzuur, wat de huid hydrateert en de fijne lijntjes opvult, squalan dat de huidbarrière ondersteunt en Lactobacillus, een probiotisch ferment dat voor een gezonde en stralende huid zorgt.

De niet-vette en lichte textuur omhult je huid als een ware cocoon in hydratatie, maar wanneer je huid meer voeding nodig heeft, kan deze crème te licht voor je zijn.

Probiotic Serum

Ik was het meest sceptisch over dit probiotisch serum, omdat ik geen fan ben van de olieachtige textuur. Nadat ik mij heb voorgenomen om geen vroegtijdige conclusies te trekken, heb ik het serum de volgende avond opnieuw een kans gegeven. Ik had al even een puistje op mijn voorhoofd (wat voor mij de normaalste zaak van de wereld is, naarmate mijn cyclus vordert), maar mijn verbazing was groot dat het puistje tegen de avond bijna verdwenen was. Vol met enthousiasme bracht ik voor de 2de keer het Probiotic Serum aan. De volgende dag was mijn puistje volledig verdwenen.

Dit serum bevat 1 miljard levende bacteriën per ml. De olieachtige textuur met als basis jojoba olie zorgt ervoor dat de bacteriën kunnen overleven in de substantie. Het serum herstelt de barrièrefunctie van de huid, houdt vocht vast in de cellen en werkt op de immuniteit van de huid zodat de huid haar stevigheid en elasticiteit terugkrijgt.

Ik heb het serum 4 weken elke avond gebruikt en heb opgemerkt dat mijn teint egaler is geworden, de puistjes minder frequent voorkwamen en sneller weggingen en mijn reactieve huid minder reageerde op koude/warmte schommelingen. Ik ben overtuigd en zal dit serum in mijn vaste routine opnemen.

Protect Oil

Omdat ik maar een zeer lichte moisturizer had, kon het zijn die niet genoeg comfort zou geven. Daarom hebben ze mij bij Esse Skincare deze olie aangeraden. Ximenia zaad olie, vitamine E, vitamine C, sunflower seed oil en vanille (natuurlijke parfum), deze ingrediënten zorgen voor bescherming tegen schadelijke invloeden, versterken de bloedsomloop en werken als antioxidanten. Je kan deze olie puur op je gezicht gebruiken, maar voor mij persoonlijk was het te zwaar. Ik mengde 3 druppels olie met mijn Hydro Moisturizer om mijn huid meer te voeden en te beschermen.

Ik gebruikte de Protect Oil ook een paar keer voor mijn gezichtsmassage en het effect was zeer mooi. Mijn huid voelde zacht, gevoed en zag er stralend uit. Dit is ook zeker een blijvertje in mijn routine

Eye & lip cream

Van nature heb ik bijna geen fijne lijntjes rondom mijn ogen (dank u moeder natuur en genetica :)), maar wel wallen. Ik ben oogcrèmes met een lichtere textuur gewend. Deze textuur was even wennen. Wanneer ik de eye & lip cream aanbracht, voelde ik, tot mijn verbazing, dat de crème snel in mijn huid introk en geen vet gevoel achterliet.

Deze oogcrème is rijk aan antioxidanten, prebiotica, probiotica en kalmerende elementen. De crème is lichtjes getint, waardoor het als een heel lichte concealer het licht onder de ogen weerkaatst, zodat de donkere kringen en wallen minder opvallend worden.

Dit is een fijne oogcrème met een aangename textuur en een mooie samenstelling.

Microderm exfoliator

Een peeling is een vaste partner in mijn beauty-routine. Ik hou niet van korrels, omdat deze vaak de huid kunnen beschadigen, daarom probeer ik altijd een milde, maar effectieve peeling te kiezen.

Kaoline en calcium karbonaat zijn de actieve stoffen in deze peeling. Kaoline is een witte kleisoort, die ervoor zorgt dat de overtollige vet en olie zacht van de huid verwijderd worden, terwijl dat de calcium karbonaat met zijn microscopisch kleine partikels de dode huidcellen zachtjes verwijdert.

Wanneer ik de peeling aanbracht had ik echt een gevoel van luxe. Een zachte, crèmeachtige textuur, die meer als een masker aanvoelde dan een peeling, vond ik heel prettig op mijn huid. Na 10 minuten heb ik de peeling afgewassen en had het gevoel dat mijn huid echt goed gereinigd was. Mijn teint was ook egaler. De Microderm Exfoliator krijgt een vast plekje in mijn routine!

Cream Mask

Een herstellende masker met vit B, C en E die hyperpigmentatie en textuur van de huid verbetert.

Het masker zelf is heel rijk van textuur, wat aangenaam aanvoelt bij het aanbrengen. Na 10 minuten is het masker heel goed gemengd met de huid en kan ik het afhalen met warm water. Mijn huid voelt heel zacht en gevoed aan. Of ik een verschil heb gezien in hyperpigmentatie of textuur (ik heb een klein plekje boven mijn lip)? Niet echt, maar ik heb het dan ook in totaal maar 3 keer gebruikt. Mijn huid ziet er wel beter uit na het masker.

Om te weten te komen of het echt een verschil kan maken op mijn hyper pigmentvlekje, zal ik de cream mask wat langer moeten gebruiken. Ik geef het dus zeker nog een kans.

Mijn conclusie

Ik ben altijd sceptisch wanneer ik nieuwe producten test. Mijn klanten weten dat voordat ik iets aanraad, ik het product uitgebreid onderzoek en test. Met Esse skincare was dit niet anders. Ik ben heb eerst alle ingrediënten bestudeerd, om  dan uiteindelijk de producten effectief te gaan testen.

Ik was dan ook dolenthousiast toen ik de eerste resultaten opmerkte na gebruik van Esse. Mijn huid straalt, de teint is egaal en ik heb geen last van verstopte poriën of puistjes. Bovenal vind ik het top dat Esse Skincare géén gebruik maakt van zuren die niet geschikt zijn voor een gevoelige huid, maar wel van prebiotica en probiotica die de huid juist herstellen.

De reinigingsmelk, serum, exfoliator en protect oil zullen een vaste plaats krijgen in mijn dagelijkse beauty-routine en zal het zeker aan mijn klanten aanraden!

Lees ook:

Lees ook