Topproducten in planet friendly verpakkingen!

09:16 - 05:33
luistertijd 09:16 - leestijd 05:33

WE ARE PARADOXX vindt goede haarverzorgingsproducten net zo belangrijk als het behoud van onze planeet. Het merk zet zich dan ook allereerst in om de impact op het milieu te beperken. Maar WE ARE PARADOXX gaat nog een stapje verder en hecht daarom veel waarde aan educatie van de consument, maar ook van andere beautymerken. Educatie over hoe je de impact op het milieu kunt verminderen. Eerder schreef ik al over de opmars van de clean beauty movement. Een review van planet friendly haarverzorging sluit daar naadloos op aan.

Ik test in deze review drie volumeproducten en een haar elixir voor je uit. Maar eerst iets meer over dit in Nederland nog relatief onbekende merk.

Plasticvervuiling als wereldwijde crisis

Oprichter van het van oorsprong Engelse WE ARE PARADOXX, Yolanda Cooper, was er heilig van overtuigd dat ze met het ontwikkelen van een nieuw haarverzorgingsmerk niet wilde bijdragen aan plasticvervuiling, in haar ogen inmiddels een wereldwijde crisis. En inderdaad… als je kijkt naar fenomenen als plastic soep, waar Monique in 2012 zelfs al over schreef, dan mag je gerust stellen dat plasticvervuiling wel een ‘dingetje’ is geworden. Zacht uitgedrukt.

Sinds de lancering van WE ARE PARADOXX zou je Yolanda Cooper gerust een milieuactiviste kunnen noemen. Ze besteedt veel tijd en energie aan het betrekken, opleiden en inspireren van consumenten en beautymerken om de overstap te maken van plastic naar meer duurzame en planeetvriendelijke alternatieven. Bekijk ook het volgende filmpje:

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

 

Plastic Free Beauty Day

Yolanda heeft bovendien Plastic Free Beauty Day in het leven geroepen (ieder jaar op 17 juni) om de schoonheidsindustrie aan te moedigen om af te stappen van plastic verpakkingen.

Aluminium in de strijd tegen plastic afval

Bij WE ARE PARADOXX vind je uitsluitend aluminium verpakkingen, in de strijd tegen plastic afval. Het grote voordeel van aluminium is dat het oneindig vaak gerecycled kan worden, zonder zijn vorm en kwaliteit te verliezen. Plastic heeft deze eigenschap niet. Sterker nog… aluminium is het enige materiaal dat in een oneindige kringloop kan worden gerecycled.

Een paar leuke weetjes over aluminium

Schone formules

WE ARE PARADOXX gebruikt waar mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten in de productformules. Producten zijn tot 100% natuurlijk en vrij van sulfaten, parabenen, PEG’s en minerale olie. Het merk is bovendien PETA- en Leaping Bunny gecertificeerd, wat betekent dat je in de formules geen dierlijke bijproducten vindt en producten nooit op dieren zijn getest.

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

WE ARE PARADOXX Volume Collectie

De Volume Collectie is speciaal ontwikkeld voor plat, futloos en fijn haar (zoals het mijne). Het laat het haar er voller, dikker en volumineuzer uitzien en aanvoelen. De collectie stimuleert de haarfollikels voor meer volume bij de haarwortel, en geeft je haar body en veerkracht door toevoeging van extracten als Ierse Hop, Pepermunt en Witte Netel.

Allereerst de verpakkingen…

In een review van planeetvriendelijke producten mag een review van de verpakking natuurlijk niet ontbreken. Ik vind de producten clean, industrieel, stoer. Erg gaaf dus. Evenzo gaaf is dat WE ARE PARADOXX recycling tips meegeeft voor als je favoriete haarverzorgingsproduct leeg is.

  1. Trek het etiket los van de verpakking, verwijder het deksel en schroef het pompje eraf.
  2. Maak de binnenkant van de verpakking goed schoon; even omspoelen met warm water is voldoende.
  3. Gebruik een notenkraker om de metalen veer van het pompje te scheiden.
  4. Gooi de losse onderdelen in de juiste recyclebak.

Als ik dan toch een minpuntje moet benoemen (naast uitsluitend pluspunten) dan is dat het feit dat aluminium niet zo stootbestendig is. Je product ergens tegenaan stoten levert wel een permanente buts op. Maar goed… da’s met de gemiddelde spuitbus deo of haarlak niet anders.

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

Volume Shampoo

Deze heerlijk frisse, ietwat kruidige shampoo is geschikt voor alle haartypes. Extracten van hop en brandnetel helpen om veerkracht en volume te creëren. Babassu olie, matcha en mosextract geven een zijdezachte finish. Bekijk ook het volgende filmpje:

De shampoo schuimt lichtjes, misschien iets minder dan ik gewend bent van ‘traditionele’ shampoos. Mocht je het gevoel hebben dat je te weinig shampoo hebt gepakt, dan is mijn tip: eerst water toevoegen, daarna pas extra shampoo pakken.

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

Volume Conditioner

Hop en Witte netel geven volume aan het haar, zonder het haar te verzwaren. Kokosnoot- en hazelnootoliën verzorgen en voeden. Matcha zorgt voor een lichtgewicht, zijdezachte finish. Net als de shampoo is de conditioner geschikt voor alle haartypes.

Een heerlijk volle conditioner, die ik met een grove kam door mijn natte haren verdeel. Even laten inwerken en mijn haar voelt heerlijk zacht aan.

 

Texture Salt Spray

Mijn haar kan na het wassen niet zonder een flinke föhn sessie, liefst in combinatie met een haarversteviger, zoals een tonic of mousse. Daarna gebruik ik graag een textuurproduct, zoals een pasta of de Texture Salt Spray van WE ARE PARADOXX. Zeezout staat erom bekend textuur en hold te geven aan fijn en glad haar. Het maakt je haar wat stugger en steviger.

Mocht je van nature krullen in je haar hebben, dan spray je Texture Salt Spray simpelweg op je haar en maak je warrig met je vingertoppen voor een beachy effect. Heb je steil haar, zoals ik, dan gebruik je eerst een krultang om slagen te maken en breng je daarna Texture Salt Spray aan.

Voor meer glans gebruik je het product waarvan de naam alleen al hebberig en nieuwsgierig maakt… Moisture Hangover Hair Elixir. Dat klinkt als dé oplossing voor iedere bad hair day.

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

Moisture Hangover Hair Elixir

Dit Elixir herstelt beschadigt haar en geeft glans aan dof haar. Ierse whiskey (over hangover gesproken…) geeft het haar veerkracht.

Je gebruikt dit product als een leave-in behandeling op handdoekdroog haar, of op droog haar als een finishing olie. Ik vind vooral de leave-in optie op handdoekdroog haar fijn. Het elixir voelt aan als een haarolie en is vrijwel geurloos. Mijn haar slurpt het op, zonder vettig aan te voelen.

Een paar druppeltjes opwarmen in je handpalmen en over je haarlengtes verdelen. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een prachtige glans. Bekijk ook het filmpje:

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

Topproducten!

Geen ingewikkelde conclusie bij deze review, maar simpelweg één woord: topproducten. En dat dan ook nog eens in een planet friendly verpakking. Hoewel WE ARE PARADOXX nog niet razend populair is in Nederland, is het gelukkig sinds kort wel gewoon te shoppen bij Douglas, zie onze shoplinkjes. Het merk is ook verkrijgbaar bij het splinternieuwe beautyplatform The C of Cosmetics. Voor liefhebbers van mooie, actuele merken en topproducten met een écht verhaal.

Shop de Paradoxx collectie hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook