De krul zit er goed in! Maar hoe lang dat blijft......

04:59 - 02:59
luistertijd 04:59 - leestijd 02:59

Mijn haar is een mix van fijn Europees haar met krullende roots. Overal heeft het een andere krulsterkte. Sommige plukken kun je tot wel 14 centimeter lang uittrekken terwijl andere plukken maar 5 centimeter langer worden.

Bij mijn nek heb ik zelfs zwak golvend haar, daar zie je niets van omdat het onderin is en ook altijd een stuk korter geknipt wordt. Mijn kapper knipt mijn haar al zo goed als mijn hele leven en weet precies waar mijn haar sterker of zwakker krult. Wanneer ik mijn haar droog kam is het één pluizenbos, terwijl als het nat is er niet veel van overblijft.

dream curls

Mijn stylingroutine

Voor mij moeten haarproducten die pluis voorkomen, mijn haar laten dansen én moet mijn haar de volgende dag ook nog makkelijk doorkambaar zijn. Het gaat mij dus voornamelijk om de producten na het wassen. Ik kan allerlei shampoos gebruiken, zij dragen niet bij aan het effect van mijn krullen na het stylen.

Mijn styling bestaat uit niets meer dan mijn haar nat maken, kammen, haarproduct erover verdelen en natuurlijk op laten drogen, zonder föhn, en zo. Expliciet kammen omdat een borstel de krul uit elkaar haalt en meer pluis geeft.

Karmelita’s haar na het droog borstelen en zonder stylingsproducten

Dream Curls Shamoo & Conditioner

Van John Frieda test ik de Dream Curls lijn. Opvallend is de shampoo, deze is heel romig en lijkt meer op een crème dan een shampoo. Ook bij het uitspoelen merk je dat het haar heel zacht aanvoelt.

dream curls shampoo

Shop hier online

 

De eerste keer bleef ik maar uitspoelen, maar dat is gewoon de shampoo die een soort van romig laagje achterlaat. De shampoo is zelfs romiger dan de conditioner. Wat betreft de conditioner vond ik het geen wezenlijk verschil maken dan met uitkammen zonder conditioner.

dream curls conditioner

Shop hier als aantrekkelijk totaal pakket

 

Een lichte pluis

Ik was toch even benieuwd wat dit voor mijn krullen deed en heb na het wassen geen ander product gebruikt. De krul zit er goed in, met hier en daar wat pluis. Ik heb mijn haar toch maar in een staart gedaan omdat het wel meer en meer gaat pluizen. Maar voor een luie/makkelijke dag zou het kunnen. De geur is zeer aangenaam en is in de dagen na het wassen nog steeds heel licht aanwezig.

staart

Dream Curls Nourishing Crème-Oil

Dan het styling product, voor deze test gebruik ik de Curl Nourishing Crème-Oil die je, zoals op de verpakking staat, in droog en nat haar kan gebruiken.

dream curls creme oil

De structuur is vrij compact en vind ik persoonlijk niet geschikt om in mijn droge haar te gebruiken, het zou niet gelijkmatig verdeeld zijn. Misschien meer bedoeld om eventueel aan het eind van de dag een touch-up te doen, maar dat hebben mijn krullen niet nodig wanneer ze in de ochtend goed in vorm zijn gebracht.

curl oil creme

Zoals gezegd vind ik het moeilijker te verdelen dan de producten die ik gewend ben, maar dat is voor mij geen minpunt. Na (natuurlijk) opdrogen hebben mijn krullen de rest van de dag een mooie samenhang zonder pluis.

krullen

Karmelita’s haar na het stylen

De volgende morgen blijkt mijn haar wel veel meer te klitten dan ik gewend ben, dat vind ik jammer want de krullen zijn wel mooi na gebruik van dit product. Voor mij is het toch een reden om het niet meer te gebruiken.

Shop hier als aantrekkelijk totaal pakket

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook