Labareau, QMS, NARS, DIOR, Guerlain, Perricone MD

12:16 - 07:21
luistertijd 12:16 - leestijd 07:21

De maand november zat weer boordevol nieuwe favoriete producten. Van parfum tot skincare en make-up, in dit artikel deelt het BeautyJournaal testpanel haar favorieten met je. Doe inspiratie op!

Uitgever en journalist Monique: Labareau, van schoonheidsspecialiste Lindsay van der Looij

labareau

Ik ken Lindsay al vele jaren. Ze is niet alleen een heel goede huidexpert maar ook een energieke onderneemster. Bloy is haar prachtige instituut waar ze inmiddels met flink team werkt, en de grootste verrassing in dit zware jaar 2021 vind ik toch wel haar gloednieuwe skincare lijn Labareau.

Droom

Haar droom is verwezenlijkt. Met een knipoog naar Parijs, Parisiennes, en Cartier-rood en goud, heeft ze een prachtige, compacte lijn neergezet met, ik mag wel zeggen, zeer hoogwaardige producten. Haar doel: een flawless huidje voor jou.

This rocks!

Ik ben al maanden verslaafd aan de skincare van QMS Medicosmetics, mijn huid heeft er werkelijk nog nooit zo gloedvol en vol uitgezien (lees mijn review hier). Ik was iets terughoudend om nu met Labareau te beginnen maar na twee weken kan ik niet anders zeggen: this rocks!

Collageen, peptiden, hyaluronzuur – de gouden combi

Labareau zit boordevol collageen, en wel het goede atelo collageen uit rund. De producten hydrateren, geven volume en een glans aan de huid. Met haar Nederlandse producent heeft ze een cocktail van werkzame stoffen in een gepatenteerde technologie verwerkt die Saxz-12 is gaan heten. Het bestaat uit uit hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur en het collageen. Daarnaast zijn er peptiden en antioxidanten in de producten verwerkt.

labareau

Lindsay benadrukt dat haar producten werken zonder keer op keer je huidbarrière dermate te prikkelen om de stoffen erin te kunnen sluizen. Want dat gebeurt wel veel bij cosmeceuticals. Ze gelooft absoluut in regelmatig een peeling en een zachte laserbehandeling, maar verder vooral in zeer krachtige vochtverzorging

Hoho! Get that roller!

Ik gebruik het dag- en nachtserum, daarover heen het Uplift serum en als afsluiter The Volume cream. Drie keer per week neem ik de AHA peeling met een zuurgraad van 3.5. En hoho! de facial roller met de goudkleurige balletjes is top! Ik heb nog niet eerder een roller gehad met zo’n waanzinnig goede grip op de huid! Voor lyfmedrainage en lichte spierversteviging. Super!

Lindsay’s moeder, Lindsay en Monique op Lindsay’s stand op de Lxry Fair

Gevoed, volume & glow!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ze echt hele mooie producten heeft ontwikkeld. Ik heb het aangedurfd om mijn vertrouwde routine los te laten in ruil van de absoluut gezonde uitstraling en fitte huid die Labareau mijn huid ook geeft. Goed gevoed! En glow!!

Shop Labareau hier online

 

Model MandyQMS Medicosmetics Even Tone Day & Night Serum

qms even tone serum

Hoe leuk is dit: Monique is al maanden fan van dit merk, en nu kon ik het zelf ook testen. Dit Even Tone serum van QMS Medicosmetics vind ik erg fijn! Het voelt zijdezacht aan.

Heerlijk, na mijn pigment-laserbehandeling

Ik kreeg het laatst bij mijn laserbehandeling voor mijn pigmentvlekken, bij huidtherapeute Samantha Kool van DermaPuur.  Mijn huid voelde wat droog en trekkerig aan en na twee dagen was dat meteen weg. Mijn huid voelde zachter aan en was meer gehydrateerd.

Melanine blokkeren

Het serum bestaat uit actieve bestanddelen die de opbouw van melanine blokkeren in verschillende fasen. Dit resulteert in het oplichten van bestaande donkere vlekken en het remmen van toekomstige pigmentaanmaak.

Ik had wat pigmentvlekken gekregen tijdens mijn zwangerschap dus dit is een ideaal product in combinatie met de laserbehandeling. Ook vermindert het fijne lijntjes en verbetert het de elasticiteit van mijn huid.

Het zit in een pomp flacon/fles en is dus heel fijn te gebruiken. En binnenkort lees je meer over mijn laserbehandeling bij Samantha. Stay tuned!

Shop hier online

 

Harriet: NARS Climax Extreme Mascara

nars extreme mascara

Het make-up merk NARS van Francois Nars, een beroemd visagist en fotograaf, heeft me altijd geïntrigeerd. De schitterende verpakkingen, de mooie kleuren, texturen en formules – ik vind het een topmerk. En iedereen kent de iconische NARS blush, Orgasm.

Geen blush zo perfect!

Dit was het eerste high-end cosmetica artikel dat ik kocht (het merk bestaat sinds 1996) en ik ben het altijd blijven gebruiken. Geen blush die zo’n perfecte kleur heeft en zo goed presteert.

Topmascara

Op vakantie kwam ik een promotie van zijn nieuwste mascara tegen: de rode Climax en de zwarte Climax Extreme. Hier ook weer: de vormgeving van de mascara, zo mooi! Omdat ik van veel volume houd heb ik een mini versie van de Climax Extreme gekocht om uit te proberen. Had ik nu maar een full-size gedaan, want wat een fantastische mascara!

In 1 streek volume

nars mascara

Met één veeg over de wimpers ben je eigenlijk al klaar. Meteen veel volume, diepzwart en geen vegen rond mijn ogen. Ook het eraf halen in de avond gaat zonder al te veel moeite.

Volgens de beschrijving is de mascara langhoudend, clump resistant, bestand tegen vegen, het laat geen restjes achter, opthalmologisch getest, zonder parfum en parabenen-vrij. En dat klopt allemaal.

Toppertje

Het pigment is glossy diepzwart, ze noemen het “new loaded pigment complex’ met een groot borsteltje waarvan de haartjes geribbeld zijn. Maximaal volume met minimale inspanning!

Shop hier online

 

Corine: Dior Make-up Birds of a Feather Wintercollectie

dior winter

Afgelopen maand kocht ik een paar producten uit de wintercollectie van Dior Make-up. Vooral uit hebberigheid eigenlijk (de doosjes van Dior zien er altijd uit als kleine schatkistjes), omdat de kleuren me toelachten én omdat de naam “Birds of a Feather” me zo aansprak.

Natuurlijk en toch kleur, prachtig

Ik kocht een oogschaduwpalette, een nagellak en een blush. De Birds of a Feather collectie is ontworpen voor wie houdt van een natuurlijke look, maar toch ook een pop of colour, een sparkle wil. Het zal je niet verbazen dat de collectie is geïnspireerd door vogels en hun kleurrijke, sprankelende verendek.

Iriserend

De collectie is ontwikkeld door Peter Philips, creatief directeur van Dior Beauty. Peter is dol op onverwachte kleurencombinaties. “Ik houd van complementaire kleuren, waarin je iriserende effecten en pigmenten, groen, roze en goud- en platinatinten kunt combineren.

Birds of a Feather omvat een rijkdom aan mogelijkheden, waarmee je prachtige looks kunt creëren die dramatisch, sexy of juist heel natuurlijk kunnen zijn,” aldus Peter.

dior blush

En dat is precies waarom deze collectie me zo aanspreekt. Subtiele kleuren, met nét een beetje extra glamour. Ik had me voorgenomen de collectie pas te gebruiken tijdens de feestdagen, als cadeautje voor mezelf, maar de doosjes lonkten me in november al te veel toe.

Zeer goede houdbaarheid

Naast prachtige kleuren, is de houdbaarheid van de poeders ook uitstekend. ’s Ochtends aanbrengen en je hebt er de hele dag geen omkijken naar.

Bekijk hieronder de Birds of a Feather look video:

https://www.youtube.com/watch?v=hx3YGYMVE-4&t=9s

Shop hier online

 

Gerti: Guerlain Shalimar Millésime

guerlain shalimar

Bijna elk jaar brengt Guerlain wel een limited edition van hun iconisch parfum Shalimar uit. Shalimar is in 1925 gecreëerd door Jacques Guerlain en is na bijna 100 jaar nog steeds zeer geliefd bij veel mensen.

Ik hield nooit van Shalimar, tot nu!

Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb nooit van Shalimar gehouden, te veel oude dames geur. Maar ik zou willen dat ik van Shalimar hield. Het verhaal achter het parfum, de geurnoten, de fles, alles spreekt me aan, maar niet de geur zelf.

Er zijn veel flankers, maar ook die kunnen mij niet bekoren. En nu is er Shalimar Millésime, gecreëerd door Thierry Wasser en Delphine Jelk. Eindelijk een Shalimar waar ik van houd.

Lekkere gourmand geur, met vanille

Een van de belangrijkste ingrediënten van Guerlain is vanille. Vanille vormt in Millésime de hoofdtoon. Vanille maakt Shalimar Millésime iets meer gourmand, bijna eetbaar. Het is ronder, zachter, iets zoeter. Gourmand, eetbaar, dit betekent niet dat je naar cake en taart ruikt. Het parfum roept het bevredigende, overdadige gevoel op alsof je geniet van een luxe gebakje.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Perricone MD No Make Up Bronzer

perricone bronzer

De Perricone MD No Make-Up No Bronzer is een innovatief bronzing serum om een warme, zonnige en gezonde teint te creëren en de contouren van het gezicht te benadrukken. Wetenschappelijk geformuleerd met vitamine C Ester dat de huid verzacht en verheldert en onzuiverheden en schade door zon verdoezelt.

Er zit tevens SPF15 in. Dit product heeft een universele kleur en kan ook gebruikt worden in combinatie met de Perricone Makeup Foundation om de kleur mee te personaliseren.

Gezonde getinte glow

Slechts een druppel van deze bronzer geeft je een gezonde getinte glow. Het komt in een ieniemienie glazen flesje met handig druppelpipet. De druppel die uit het flesje komt ziet er behoorlijk donker uit, ze is dus goed gepigmenteerd. De dunne waterige emulsie laat zich echter makkelijk verdelen over de huid en is dan veel lichter.

Ik breng 1 druppel aan op mijn vingers en breng hem al deppend aan waar ik een beetje contour/shape en glow wil. Boven op mijn jukbeenderen en langs mijn voorhoofd en kaaklijn. Perfect voor een no-makeup dag, maar wel net een gezonde warme glow. Makkelijke en snel aan te brengen. Je kan dit ook met een kwast of blender doen.

perricone no bronzer

200 druppels in een flesje

Ook mooi: een druppeltje door je dagcrème mengen voor een all-over glow. Kan ook als contour of shaper gebruikt worden over je foundation. Er zit 10 Ml in het flesje, dit lijkt weinig maar dat zijn zo’n 200 druppels. Aangezien je per keer 1 of 2 druppels gebruikt doe je er best lang mee. Ik ben overstag, mijn compact poeder bronzer blijft even in de kast.

Belangrijke ingrediënten

De Perricone MD producten zijn niet getest op dieren. Vrij van parabenen, sulfaten en parfum.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook