Sterrenwaardige ‘head care’ - van FLUT naar VOLUME

12:45 - 07:39
luistertijd 12:45 - leestijd 07:39

Voor mijn tijd bij BeautyJournaal zag ik een shampoo als een product dat je haar schoonmaakt en een conditioner als een product dat je haar zacht maakt. Must haves in je badkamer, niet veel meer dan dat. Van de term ‘hair care’ had ik nog nooit gehoord, laat staan dat het selecteren van de juiste producten voor jouw type haar een wereld van verschil kan maken. O ja… en vrouwen met glanzend, volumineus haar, zoals in het volgende filmpje? Dat beschouwde ik als een fabeltje van Hollywood.

https://www.youtube.com/watch?v=dUxlZ7me4_c

Fabeltje wordt feit met Philip B.

Gelukkig heb ik de afgelopen jaren bijgeleerd en daar is mijn haar me dankbaar voor. Sterker haar, meer glans, meer volume. Met dank aan mooie merken en dito producten. Philip B. is zo’n merk. Opgericht in Hollywood, de stad van mijn haarfabeltjes. Dus als ze ergens verstand hebben van sterrenwaardig haar, dan zal het daar wel zijn.

Shop hier online

 

Philip B. is niet alleen een merk, maar ook een toonaangevende hair stylist. Hij ziet zijn producten niet alleen als ‘hair care’, maar vooral ook als ‘head care’. Hiermee wil hij benadrukken dat je hoofdhuid net zoveel aandacht nodig heeft als je gezicht of je lichaam. Een gezonde hoofdhuid met een gezonde doorbloeding bevordert de conditie van je haar.

Philip B

Voor prachtig haar heb je geen hair stylist nodig, wel goede producten

Philip B. vertelt: “Klanten zeggen altijd: Als iedereen maar in jouw stoel kon zitten! Maar dat kan ook: ikzelf verricht geen wonderen, het zijn de producten.”

De producten van Philip B. zijn gebaseerd op plantaardige en essentiële oliën. Philip B. legt uit: “Zodra ik zag wat zuivere plantaardige oliën kunnen doen voor het haar – vooral als ze in krachtige, actieve concentraties gebruikt worden – wist ik dat ik een belangrijke ontdekking had gedaan.”

De producten bevatten geen Sulfaten, Parabenen, Ftalaten, Formaldehyde, Propyleenglycol of Sodiumchloride. Ze zijn daarmee veilig voor gekleurd of chemisch behandeld (o.a. straight) haar.

Shop hier online

 

“Van flut naar volume”

De vaste lezers van BeautyJournaal weten het inmiddels wel. Mijn haar ligt van nature plat op mijn hoofd en als ik niet aan de slag ga met volumeproducten en stylingtools, dan lijkt het nergens op. Mijn haarmissie is dan ook steevast: “van flut naar volume.” In deze review test ik daarom enkele producten van Philip B. die claimen deze missie te kunnen uitvoeren.

Peppermint & Avocado Volumizing & Clarifying Shampoo

Je weet vast wel dat skin care meer resultaat heeft op een goed gereinigde huid, zonder teveel dode huidcellen die de opname van werkstoffen belemmeren. We vergeten vaak dat dit ook voor hair care geldt. Het is daarom belangrijk je haar goed te reinigen en te ontdoen van overtollig huid- en haarvet, restjes shampoo en stylingproducten. Bijvoorbeeld met deze zuiverende shampoo voor hoofdhuid en haar van Philip B.

peppermint shampoo

Wat doet het?

Pure Pepermuntolie stimuleert de doorbloeding en ontspant tegelijkertijd je hoofdhuid. Deze milde shampoo is zeer geschikt voor fijn haar, zoals het mijne. Hij bevat maar liefst 16 plantenextracten en essentiële oliën, zoals Lavendel, Brandnetel, Geranium en Hop die de celproductie van de hoofdhuid reguleren. Avocado is hydraterend voor je hoofdhuid en je haar.

Philip B: “Het is een detox van hoofd en haar. Pepermuntolie tilt letterlijk alle restjes, vuil en aanslag op en reinigt grondig. Bekijk ook het volgende filmpje:

Hoe gebruik je het?

Ik masseer de shampoo met mijn vingertoppen goed in en geef de Pepermuntolie even de tijd om zijn werk te doen. Je merkt dan dat er na een minuut of twee een verkoelend effect optreedt. Een frisse en verkwikkende tinteling op je hoofdhuid. Philip B noemt dit een “wake-up call” voor hoofdhuid en haar. Dat is het zeker. En daarnaast voelt mijn haar na het uitspoelen zeer schoon aan.

Shop hier online

 

Next step… treatment shampoo en conditioner uit de Oud Royal Forever Shine lijn

Ik hoor je denken… “huh, wat… nog een shampoo?!” Dat klopt. Ditmaal een zogenaamde ‘treatment shampoo’. Deze shampoo (gevolgd door de bijpassende conditioner) uit de Oud Royal Forever Shine lijn gebruik je op schoon haar. Ook bijzonder is het feit dat de shampoo en conditioner time-released werkstoffen bevatten. Dit kom je vaak tegen in skin care, veel minder vaak in hair care.

philip B forever shine

Belangrijkste werkstoffen in deze lijn voor volume, glans en body: Oleosomen

Oleosomen zijn het kleinste deel van een plantenzaadje en bestaan grotendeels uit… de naam zegt het al… olie. Je kunt Oleosomen zien als een energievoorraadje voor de plant, dat helpt bij het ontkiemen en groeien.

De Oleosomen in Oud Royal Forever Shine bestaan voor 99% uit Distelbloem en 1% Phospholipiden en Oleosin proteïnes, die rijk zijn aan Vitamine E. Deze Oleosomen worden onder hogedruk verpulverd tot microscopisch kleine deeltjes. Zo klein, dat ze zelfs in staat zijn in je haar door te dringen en zo te verzorgen van binnenuit.

Daarnaast is er met Oleosomen nog iets bijzonders aan de hand

Philip B: “Oleosomen zijn in staat om instabiele deeltjes aan je huid of haar te binden. Bij skin care wordt dit vaak toegepast in combinatie met de werkstof Vitamine C, bij hair care vaak met herstellende aminozuren, zoals ook het geval is bij Oud Royal Forever Shine Shampoo en Conditioner. Op deze manier ontstaat een soort raamwerk van voedende en herstellende werkstoffen in en rond je haar, met stevig en volumineus haar als resultaat.” Bekijk ook het volgende filmpje:

Hoe gebruik je het?

Ik masseer de zeer rijke en volle shampoo in op gewassen vochtig haar en laat hem twee minuten inwerken. Daarna spoel ik uit en laat ik ook de eveneens rijke en volle conditioner twee minuten inwerken. Wat een heerlijkheid! De Oud Essence maakt deze lijn tot een lust voor je reukzintuig. Verleidelijke noten van oud, ook wel “goddelijk hout”genoemd, geven de shampoo en conditioner een oosters en zwoel tintje. Wist je trouwens dat Oud olie 1,5 keer kostbaarder is per kilo dan goud?

shampoo conditioner

Tip voor krullend haar:  Gebruik Oud Royal Conditioner als leave-in conditioner door een kleine hoeveelheid te mengen met een kleine hoeveelheid Styling Gel. In je handdoekdroge krullen kneden en laten opdrogen, of föhnen met een diffuser. Geen pluis en weerbarstige krullen meer!

Next up… pH herstellen met pH Restorative Detangling Toning Mist

Omdat kraanwater altijd pH 7 bevat (en daardoor basisch en uitdrogend is) en je haar net als je huid een pH-waarde van 4-6 heeft, herstelt de Toning Mist de natuurlijke pH-waarde. Hierdoor sluiten de haarschubben, kan je je haar makkelijker doorkammen na het wassen en krijgt je haar meer glans. Toning mist werkt bovendien antistatisch en dat is vooral in de winter erg fijn.

Shop hier online

 

toning mist

Philip B: “Gebruik de Toning Mist direct na het wassen, nog voordat je je haar in een handdoek wikkelt. Spray rijkelijk, waarbij je ook gerust je gezicht mag meenemen. Immers, na douchen of baden zal je gezichtshuid een te hoge pH hebben door het kraanwater.” Bekijk ook het volgende filmpje:

Een must… hittebescherming met Oud Royal Thermal Protection Spray

Na het wassen heeft mijn haar altijd een beetje (of eigenlijk… een beetje boel) hulp nodig van styling tools. Föhn, roterende krulborstel, een stijltang om slagen mee te maken. Ik kan niet zonder. Omdat de hitte van deze tools een aanslag is op mijn haar, is hittebescherming een must. Ik gebruik ditmaal Oud Royal Thermal Protection Spray, met een mix van Saffloer Oleosomen, Mongongo olie, Artisjokbladextract en L-Aminozuurcomplex. Deze mix beschermt niet alleen tegen hitte, maar versterkt ook je haar en gaat gespleten punten tegen.

Shop hier online

 

thermal protection spray

Bijkomend voordeel van deze opnieuw heerlijk geurende spray met verleidelijke noten van Oud, is dat hij ook beschermt tegen de schadelijke effecten van zon, zee (zout water) en zwembad (chloor). Zoete Blauwe Lupine Peptiden zorgen ervoor dat je kleur wordt behouden.

Wat een multifunctioneel product!

Dit is écht een hittebeschermer plus. Door de versterkende werkstoffen en de werkelijk ge-wel-dige geur kan je het product ook als leave-in behandeling gebruiken. En als haarparfum. Je gebruikt het product op vochtig of droog haar.

Shop hier online

 

Russian Amber Insta Thick: voor “Insta oomph, dramatically sexy volume and bounce”

Zeg nou eerlijk… klinkt dat niet heerlijk? Insta Thick is een verdikkende mist die je haar insta-volume geeft, terwijl het zacht en glanzend wordt. Insta Thick bevat een combinatie van een vleugje droogshampoo dat verzwarend olie bij de haarwortels absorbeert en lichtgewicht polymeren die de haarschacht vullen en volume geven.

philip b insta thick

Ik gebruik Insta Thick op droog haar. Elke spray voorziet mijn haar van een mix van conditionerende, met antioxidanten gevulde botanische ingrediënten, waaronder Kamille, Smeerwortel, Rozenbottel en Geranium, die mijn haar beschermen en versterken.

De mist is vrijwel insta-droog en verzwaart mijn haar niet. En net als bij Oud Royal ben ik verliefd op de uber-chique en warm-kruidige geur van Russian Amber.

philip b

Voor een tussentijdse touch-up: Russian Amber Dry Shampoo

Hoewel Insta Thick een vleugje droogshampoo bevat, is het geen volwaardige vervanger voor droogshampoo. Daarvoor gebruik ik Russian Amber Dry Shampoo op droog haar. Ik spray het product vooral bij de haaraanzet, laat het even inwerken en borstel het daarna uit. De formule verfrist ongewassen haar in een paar minuten op. Het absorbeert overtollige olie en vetten door gebruik te maken van zetmeel en maakt mijn haar weer zacht en glanzend. Vol volume.

Shop hier online

 

philip b droogshampoo

Evenals Insta Thick is de droogshampoo doordrenkt met de warm-kruidige geur van Russian Amber. En net als Oud is ook dit zo’n heerlijke luxueuze geurbeleving.

Gezond haar, volume én pure luxe

Philip B. heeft zijn belofte meer dan waargemaakt. Mijn haar is door het gebruik van de producten, gezond en vol volume. Het is sterrenwaardige ‘head care’, zonder dat je ster hoeft te zijn of in Hollywood moet wonen om het te gebruiken. Een badkamer in het Friese Lemmer, zoals de mijne, does the trick. Het resultaat is prachtig.

Shop hier online

 

haar

En onderschat ook het belang van de geur van de producten niet. Oud en Russian Amber geven een gevoel van pure luxe. Ik kan er bij wegdromen naar verre en Oosterse bestemmingen. Het is me-time voor mijn haar. Beste Meneer Philip B… mag de volgende productlancering een haarparfum zijn?

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook