De voor- en nadelen van dit type lip

05:23 - 03:13
luistertijd 05:23 - leestijd 03:13

Was eerst het gewoon opvullen van je lippen al een trend onder jonge vrouwen, nu moet vooral de bovenlip naarbuiten gekruld en afgeplat zijn. Met een cupido boogje die als het ware op je gezicht ligt. De Russian Lip heet het. Hoe gaat deze injecteertechniek eigenlijk, en is het veilig te doen? Journalist Noah Staphorst doet verslag.

fillers

Wat is een lipfiller behandeling?

Bij een lipfiller behandeling wordt er via de zijkanten van de lippen door middel van een naald of canule filler geplaatst. De reden van een lipfiller behandeling is vaak het verzachten van de lijntjes in de lip, hydratatie, symmetrie of wat extra volume.

Wat is een lipfiller behandeling door middel van de russian methode?

Bij de russian methode worden de lippen opgevuld door middel van microinjecties. In tegenstelling tot een ‘gewone’ lipfiller behandeling wordt de lip niet alleen zelf, maar ook de lippenrand opgevuld.

russian lip methode

Wat is er zo bijzonder aan deze techniek?

In een forum over lipfillers vroegen wij wat er zo bijzonder is aan deze methode. Jennifer legt uit: ‘Met deze techniek heb je minder snel een duckface. Je ziet de fillers namelijk niet van de zijkant zoals je bij zoveel meisjes ziet’.

Experts aan het woord

Drs. Tatjana Water is al meer dan negen jaar cosmetisch arts en staat voor natuurlijk resultaat. Ook in haar kliniek wordt er weleens gevraagd naar de russian methode.

tatjana water

Drs. Tatjana Water

‘Een grote misvatting is dat het effect van een lipfiller behandeling met de russian methode natuurlijker is. Dat is niet zo. Een lipfiller behandeling kan er altijd natuurlijk uitzien.’

Wat is het verschil tussen deze nieuwe methode en een ‘gewone’ lipfiller behandeling?

‘De methode is een bestaande techniek die al jarenlang wordt gebruikt. Het is een lipfiller behandeling waarbij niet alleen de lippen maar ook de liprand wordt opgevuld.

Onze lippen bestaan uit meerdere onderdelen. Een onderdeel daarvan is de liprand. Dit is een afgesloten lijn dat rond de rand van de lippen loopt. De liprand is de contour van de lippen.’

lipfillers

‘Door de lippenrand mee te nemen tijdens een lipfiller behandeling krult de lippenrand iets meer op waardoor je een meer plump effect krijgt.’

Gevaren

Dr. Tom Decates is gespecialiseerd in complicaties van botox en filler behandelingen. ‘Het gevaar van de russian methode is dat er soms letterlijk tientallen prikjes worden gezet. De kans om in een bloedvat te prikken is daarom groter.’

tom decates

Dr. Tom Decates

‘Bij minder prikjes is er feitelijk minder kans om in een bloedvat terecht te komen. Iedereen zijn bloedvaten lopen anders. Bloedvaten lopen vaak onder de spier en soms door de spier. Om blind zoveel prikjes te zetten is daarom meer risicovol. Door eventueel met een echoapparaat eerst naar de lippen te kijken zou je dit risico enigszins kunnen verkleinen.

Op het complicatie spreekuur ziet Dr. Decates niet per se veel complicaties door de methode. ‘Er zijn genoeg kundige cosmetisch artsen die deze behandeling kunnen uitvoeren. Wat hij wel ziet zijn patiënten met bobbels. ‘Dat heeft er meer mee te maken dat sommige patiënten de behandeling te vaak en in te korte tijd herhalen. In het geval van een behandeling van lipfillers met zoveel prikjes kun je in dat geval sneller bobbels krijgen.’

echo

Echo-apparaat

Tatjana Water gebruikt graag het echo-apparaat om van tevoren goed te kijken waar de bloedvaten lopen, maar ook om oude fillers op te sporen en deze nauwkeurig te kunnen oplossen.
‘Wat je helaas wel vaak ziet in de praktijk bij deze techniek is dat de filler boven de lip migreert. Nieuwe patiënten maken graag gebruik van de echo service om te kijken waar de fillers zitten. Zij kiezen vaak niet opnieuw voor de russian methode’.
lipfiller

Passende methode

‘Welke methode er bij je past ligt eraan wat je wensen zijn en aan de vorm van je lippen. Heel vaak is een mooi plaatje op Instagram niet per se wat mooi zou staan bij iemand. Iedereen is uniek, en om daarin naar de mogelijkheden te kijken is waar patiënten vaak veel gelukkiger door worden.  Het is belangrijk om het evenwicht in het gezicht te bewaren voor een natuurlijk resultaat. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat.’

Volg ook dit boeiende gesprek tussen cosmetisch toparts Frodo Gaymans en Monique Lindeboom over injectables als instant psychotherapie:

  • Heb jij een vraag voor onze cosmetisch artsen, zoals Frodo Gaymans? Stel hem via ons contactformulier. BeautyJournaal zorgt ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt van de arts.

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook