Zachte kleurpigmenten, geuren voor wellbeing, respect voor je hoofdhuid met Kerastase, Authentic Beauty Concept & Mr. Smith

08:12 - 04:55
luistertijd 08:12 - leestijd 04:55

Haarverzorgingstrend.

Het is opvallend dat ik momenteel meer leuke nieuwe producten in haarverzorging zie binnenkomen op onze redactie, dan in gezichtsverzorging – wat toch altijd leading is….Daarbij is het ook opvallend dat de nieuwe toverwoorden als liefde, mindfullness en zachtheid, waarmee marketeers in skincare het eerst begonnen, nu ook de haircare een nieuw aura geven. Ik pik er drie uit….

Mr. Smith Pigments

Dit haarverzorgingsmerk uit Australië heb ik al eens als mijn favoriet van de maand benoemd, omdat ze zalige shampoo en conditioner hebben, die niet alleen gaaf verpakt is en heerlijk ruikt maar ook zo fijn mild voor je haar is, zonder dat je haar er slap van wordt.

Kleurversterkertje voor tussendoor

Ik vind het dan ook geweldig dat ze Pigments hebben uitgebracht. Kleurversterkende treatments die aanvoelen als een conditioner met kleur erin – een trend die steeds groter wordt – in acht kleuren. Ideaal om je kleur tussen de professionele kleuringen door bij de kapper op toon te houden, je haartint net een zweem met een andere kleur mee te geven, je grijze looks fris te houden of gewoon je natuurlijke haarkleur een speelse kleurrijke glow te geven.

Ik geef mijn grijze haar een kleurglow

Dat laatste is wat ik doe. Mijn haar is grijs, in meerdere schakeringen en met hier en daar nog wat blond. Ik gebruik al jaren een rosy glow product dat topkapper en voormalig Hairdresser of the Year, Mark van Westerop voor mij maakt, maar nu steeds meer merken met conditioner kleuringen komen, probeer ik die ook allemaal uit. Ik vind ze bijvoorbeeld geweldig van Wella. Onze redactie assistente Dian is fan van Moroccain Oil kleuringen.

Strawberry en Charcoal

Van Mr. Smith Pigments speel ik met tinten als charcoal om mijn grijze haar wat donkerder te maken. Deze ene keer zet ik dat aan, aan de bovenkant, de andere keer pak ik alleen de onderkant van mijn haar. En dat doe ik ook met Strawberry Blond. Zo krijg ik een gevarieerd palet aan kleurtonen in mijn haar. Mensen zien het en geven altijd complimenten. Met deze Pigments krijg je ook een waanzinnige glow in je haar – die helemaal knalt er als de zon erop schijnt.

Uitwasbaar

De supermilde kleurbehandelingen vind ik een verademing. Ik laat al jaren mijn haar niet meer kleuren, omdat mijn hoofdhuid steeds gevoeliger reageerde en mijn haar kwetsbaarder werd. Op deze manier kun je leuk en veilig spelen met tinten, gewoon thuis.

Shop Mr Smith Pigments hier online

 

Authentic Beauty Concepts the Mindfull Experience

Hoe leuk was het om onlangs een online workshop bij te worden van dit geweldige, jonge, vegan haarverzorgingsmerken dat wordt uitgebracht bij het bedrijf Schwarzkopf, en waarvoor onder andere de Nederlandse topkapper en voormalig Hairdresser of the Year, Hester Wernert, ambassadeur is.

Topkapper Hester Wernert is ambassadeur voor het merk

De lijn kwam in 2019 uit en was meteen favoriet omdat het siliconen-vrij is en de potentieel uitdrogende stof SLS (sodium laureth sulfaat) vervangen is door een mildere plantaardige variant: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate. Lees hier nog maar eens.

Wat een heerlijke geur!

Om de wellness beleving van dit heerlijke haarmerk nog groter te maken werd onlangs een Eau de Toilette uitgebracht met de zalige geur van de haarverzorgingsproducten. De geur is echt heel erg fijn. Onmiddellijk komt er een kasjmierachtige warme geur vrij die zo heerlijk met je huidgeur vermengt. Een poederachtig palet met zachte frisse noten ter afwisseling. De geur kun je echt goed als parfum dragen, maar als je kapper bent, kun je het ook zeker vernevelen in de salon, en na een fijne kappersbehandeling ter afsluiting.

Zo leuk: je haircream is meteen je handcream

Zo’n mooie afsluiter is ook de nieuwe Hand & Hair Light Cream. Een heerlijke licht fluide cream waarmee je haar een finishing touch kan geven, of juist een touch up na het ontwaken voordat je de deur uitgaat. Je denkt dat er siliconen in zitten omdat het aanvankelijk slippery aanvoelt, maar niets is minder waar. Doe een dot op je handen en verdeel het over je haar. Het zal heerlijk zacht aanvoelen, je haar niet slap maken, pluis indammen, en het is meteen een fijne lichte handcreme! Geniaal!

Shop hier online

 

Kerastase Spécific Divalent en Potentialisme en voor vet haar met droge lengten

Zo slim! Minder vettig bovenop, en zachter in de punten!

Wat een gat in de markt is dit. Zoveel vrouwen hebben haar dat dichtbij het hoofd snel vet wordt, terwijl de haarlengten weer heel droog blijven. Dit is ook de reden waarom kappers altijd zeggen dat je conditioners alleen in de lengten van je haar moet doen en niet op het hoofd.

Shop Divalent shampoo hier met korting

 

Divalent zorgt voor een fris gevoel na het wassen

Divalent bestaat als lijn alweer enkele jaren, om vetter haar een frisse wasbeurt te geven. Nieuw zijn de toevoegingen van een kleimasker voor het haar in de Divalent lijn met ondermeer kaolin klei en frisse menthol, een hydraterend masker dat een effectieve maar lightweight hydratatie aan het haar geeft is de toevoeging van het haarserum Potentialisme met probiotica om het microbioom van je hoofdhuid in goede gezondheid te houden.

Shop het kleimasker hier online

 

Potentialist serum bevat probiotica voor het microbioom van je hoofdhuid

Het serum verzacht een geïrriteerde hoofdhuid, kalmeert en brengt lichte verkoeling. Er zitten fragmenten van de Bifidus bacterie in en vitamine C. Kerastase belooft dat ook de haaraanzet lekkerder zal aanvoelen.

Ik vind dit een mooi voorbeeld wederom van wellness voor je haar, en dus voor je hoofdhuid. Je gebruikt het als kuur een keer per dag gedurende drie weken, op handdoek droog haar. Je kunt het beschouwen als een universeel beschermend haarserum. Voor alle haarcondities.

Shop Potentialist met korting

 

Moroccanoil Brume du Maroc

 

Tot slot is het ook heerlijk om te vermelden dat Moroccanoil een Brume heeft uitgebracht met de verrukkelijke geur die zo kenmerkend is voor Moroccanoil. Een mix van kruidige amber en zoete, bloemige noten . Brumes du Maroc is geschikt voor je haar maar dus ook voor je lichaam. De ultrafijne mist bevat argonolie en vitamine E. Heerlijk om de subtiele geur rond je lichaam te dragen.

Shop hier online

Lees ook:

 

Lees ook