Ons hele team smult van de 100% natuurlijke producten van Weleda

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Recent was ik uitgenodigd voor een heel feestelijk diner in restaurant De Kas in Amsterdam. Het natuurlijker merk Weleda bestaat 100 jaar. Wow! Wat een mijlpaal. Wie kent het merk niet en heeft er niet, net zoals ik heerlijke herinneringen aan. Weleda is een genot voor onder de douche en in bad. Neem de Duindoornlijn, zo heerlijk fris!

 

Opgericht in 1920

Weleda is in 1920 opgericht. De Nederlandse arts Ita Wegman kocht in Arlesheim, Zwitserland een huis dat ze inrichtte als een antroposofische kliniek, geïnspireerd op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. De kliniek bestaat overigens nog steeds en ook met dezelfde holistische inborst. Weleda werd het merk waaronder antroposofische geneesmiddelen en huidverzorgingsproducten werd gemaakt. De productie werd in Duitsland gedaan, in Schwabisch Gemund, en daar zetelt het hoofdkantoor van Weleda nog steeds. Er is ook een biologisch dynamische tuin in Zoetermeer van Weleda.

SkinFood, de Arnica en de Calendula lijn

Producten die in de jaren ’20 van de vorige eeuw werden onttwikkeld, zijn nog steeds het meest verkocht. Denk aan SkinFood, dat vroeger Huidcreme heette, aan de Arnica lijn en de Calendula babylijn. Vanaf de jaren’24 werden in steeds meer landen productielijnen opgestart zodat ook steeds in steeds meer landen het merk te koop kon zijn.

Powervrouw Ita Wegman…

Hoe bijzonder is het dat een Nederlandse arts, een vrouw, aan de wieg stond van dit prachtige bedrijf en haar heerlijke producten!

Bekijk hier een video die ter gelegenheid van dit van oorsprong antroposofische Duitse merk:

Ook bij BeautyJournaal zijn we fan

Ook in mijn testteam zijn er heel wat fans van Weleda te vinden. Ik noem make-upartist Lydia le Loux die dol is op de Skinfood gezichtscreme, het ook vaak gebruikt heeft bij modellen backstage bij Fashionweeks. Ook de Weleda voetcreme vindt ze helemaal geweldig en bestempelde ze onlangs nog als haar favoriete voetcreme.

Onze reviews

In de serie voetverzorging is Corine groot fan geworden van de Weleda Voetbalsem, die ook haar voeten zo heerlijk verfrist als ze heeft gejogged. Bovendien houdt het dankzij wat leemaarde je voeten ook heerlijk droog in je schoenen. Lees haar review hier.

Weleda brengt ook limited editions uit en onze redactie assistente Dian werd wel heel erg vrolijk van de Feel Good Shower cream met gember, het werd haar favoriet van de maand.

Homepage Weleda Bodyproducten Corine

En ik werd zelf fan van de Weleda Amandel handcreme, die ik vooral voor de nacht lekker terugvettend vind. Mijn review lees je nog hier.

Shop Weleda producten hier online

 

Lees ook:

Lees ook