Patrick Munsters en Tanja Deurloo ontwikkelen twee nieuwe Nederlandse parfumklassiekers

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Afgelopen week woonde ik een heerlijke perspresentatie bij van het Nederlandse parfumhuis Salle Privée, opgericht door Patrick Munsters, een createur die ook onder de naam van Salle Privée een mannenmode collectie online uitbrengt, en ook als creatief directeur aan de wieg van Marie-Stella-Maris stond. Neem eens een kijkje op de website van Salle Privee, het is erg leuk, er zijn naast mode en parfum ook  accessoires en boeken te vinden.

vlnr: Herve Seeuws, Monique Lindeboom en Patrick Munsters

Naast acht eerder uitgebrachte stevige, robuuste parfums zijn er nu Legal en Illegal. Twee flinke parfums in flessen van 100 ml die apart maar ook over elkaar heen gedragen kunnen worden. De namen verwijzen naar dualiteit, en dat zegt veel over de situatie waarin de wereld zich al geruime tijd bevindt met Covid. We worden door elkaar geschud door verlangen, keiharde realiteit, nieuwsgierigheid en gevoelens van opstand. Verantwoordelijk versus onverantwoordelijk, goed versus slecht, rechtmatig versus onrechtmatig.

Maar ze hebben ook een vette knipoog naar de jaren’70.

Legal is een eau de parfum en Illegal een extrait de parfum. Het unisex geuren met vetiver in de basis. Dit betekent dat ze stevig geaard zijn, en aromatisch dankzij een rokerige basis. Legal is opgebouwd met grapefruit, roze peper, kaneel, rozemarijn en sandelhout. Illegal bevat ondermeer de subtiel kruidige geur van CBD uit cannabis, kardemom, kasjmierhout en ambrettezaad. Het valt in de categorie van de floriental parfums.

Illegal is voor mij een heel uitdagende geur. Aanwezig dankzij die pittige basis maar ook fris en vrolijk. Legal duikt brutaal jouw aura binnen en dat van anderen. Het is zwoel, geaard, warm, mannelijk en licht zoetig. Beide geuren geven in de topnoot een hint van absint af, en dat maakt de geuren ook ‘boozy’. Mijn voorkeur gaat aanvankelijk uit naar Illegal vanwege haar sprankelijke, volronde frisheid, maar als ik ruik hoe Legal zich ontwikkeld op mijn huid met haar uitdagende lichte zoetheid, vind ik dat toch ook wel heel verleidelijk. Uiteindelijk ervaar ik na enkele uren beide parfums min of meer hetzelfde omdat vetiver zo prominent aanwezig is.

Ondanks de robuuste karakters hoef je niet bang te zijn dat  het sillage te luid om je heen blijft hangen.

De suite die Patrick Munsters in jaren’70 stijl inrichtte in L’Europe hotel in Amsterdam

Deze nieuwe parfums, ontwikkeld in samenwerking met ‘neus’ Tanja Deurloo, die zelf ook een prachtige parfumwinkel Perfume Lounge heeft in Amsterdam, zijn onvergelijkbaar met de geuren in de gemiddelde parfumerie. Ze zijn dan ook selectief verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Skins Cosmetics, bij Perfume Lounge, en online bij Salle Privée.

Leuk om te weten tot slot dat Salle Privée is onderdeel van ’T HUYS, de creatieve hub van De L’Europe hotel Amsterdam. Een suite is ingericht met interieurobjecten uit de collectie van Morentz en persoonlijke kunstwerken van de founders, Anna en Patrick.

Lees ook:

Lees ook