Met 25% urea…..wat een hemels product!

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

….en dan kan het zomaar gebeuren dat mijn all time favorite voetencrème nu toch serieus van haar eerste plaats op mijn beautysokkel wordt verstoten. Ik had dit niet voor mogelijk gehouden.

Uit Denemarken

Australian Bodycare. Ik had er zijdelings wel eens van gehoord en ik zag mooie visuals en dacht dat het massmarket beautysegment er een leuk merk bij had. Maar dit is niet zomaar leuk. Hoewel je denkt dat het uit Australië komt, is het een Deens merk. Een groot Deens merk. Dat ook in ons land groot uitpakt bij de drogisterijketens.

Het effect van tea tree olie

De Australische vibe is afkomstig van het gebruik van tea tree olie. Een etherische olie met zeer krachtige medicinale eigenschappen. Zolang ik journalist ben, al dat is al meer dan 25 jaar, heb ik altijd bewondering gehad voor de krachtige werking van vluchtige plantenstoffen. Tea tree is antiseptisch, het is een wondgenezer, het is een echte huidregenerende olie bij ontstekingen, wonden, acne issues. Nee, ik vind het niet lekker ruiken.

Shop hier online

 

Urea, maar liefst 25%

Het merk heeft twee voetverzorgende producten (de rest van het assortiment ken ik nog niet) en vooral de Heel Repair trok mijn aandacht, omdat ik al decennia lang droge hielen heb. Niet vanwege eelt maar puur door uitdroging. Daar hielp vond ik altijd maar weinig tegen (in warme landen ontstonden er dan ook diepe kloven in mijn hielen als ik wekenlang op slippers liep). Totdat ik de werkzame stof urea ontdekte. Helemaal geen sexy stof maar een mega betrouwbare stof voor huidjes die door droogte in de problemen komen.

Na een keer al effect!

Ik dacht dat ik Heel Repair wel een aantal keer zou moeten gebruiken om werking te gaan zien, maar wat schetste mijn verbazing: na een nacht smeren al super resultaat. Een hielhuid die glad blijft, mooie roze blijft, geen plooitjes en neiging tot uitdroging vertoont.

Goed geformuleerd

Nadat ik de inci-lijst eens goed bestudeert had (ik al vaak eerst blind testen) wist ik meteen waardoor dit uitzonderlijke resultaat kwam: urea. En dan niet in de 10% die ik gewend ben bij een ander favoriet merk, maar liefst 25%!! De toegevoegde tea tree olie is bedoeld om bacterievorming in hielkloofjes te voorkomen.

Shop hier online

 

Beschermend en ruwe huid oplossend

Urea, of ureum, maakt onderdeel uit van je natural moisturizing factors en zit dus van nature in je huid. Urea heeft twee mooie eigenschappen: het bindt zowel vocht in de bovenste huidlaag, en het is in staat om dode huidcelletjes los te maken, waardoor ze makkelijker loslaten en de zachtere huid die daaronder zit, tevoorschijn kan komen. Dode huidcellen gaan nogal ruw aanvoelen als ze te lang op de huid blijven zitten. Urea heeft een uitzonderlijk goede verdraagzaamheid op de huid, zelfs op de meest gevoelige huid. Ook worden jeukklachten verlicht.

Daily practice

De hielcrème is er voor extreem droge hielen en wordt geadviseerd om tweemaal daags aan te brengen op een gescrubde hielhuid. Dat laatste ben ik helaas te lui voor en echt, dit product werkt zo ontzettend goed dat ik het niet eens als een kuur gebruik, maar dagelijks. De voetcreme, daar kun je het natuurlijk mee afwisselen, maar verslaafd als ik ben, pak ik toch elke keer weer de hielcrème.

Je huid wordt geseald

Als ik mijn handen ermee insmeer merk ik dat er echt een zalvig stroef laagje over mijn huid ligt en ik snap waarom het zo heilzaam werkt. Dit is tevens de kracht van ureum. Het is absoluut niet vet, geeft geen glim. Je huid lijkt wel geseald. Als je dan de huid even onder de kraan houdt voel je het laagje wat glibberig worden. Droog je huid af, en je huid is nog steeds zacht. Goed zeg….

De geur is sterk. Je moet er dus van houden, maar de werkzaamheid is zo ontzettend goed dat ik de geur van tea tree olie voor lief neem.

Straight from the heart, zeg ik: go, get it!

Shop hier online

 

Lees ook:

 

Lees ook