En uitleg over blondeerwassing met en zonder waterstofperoxide

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Een lezeres mailt ons:

“Ik heb een paar lichtblonde highlights in bruin haar gemaakt, maar een paar plukjes vooraan zijn net iets te licht/mat/groenig geworden ten opzichte van de rest. Ik had na het oplichten een kleurmousse gebruikt die wel te koel was (er was immers niet veel restwarmte meer). Maar na een paar keer wassen heeft het nog steeds diezelfde nuance. Zou een blondeerwassing met of zonder waterstofperoxide (heel kort inmasseren) de betreffende plukjes weer wat warmer/normaler van kleur kunnen maken?”

haar wassen

 

 

Het antwoord van Wella Educator Ilse Giesselink

Ilse giesselink

Zo te lezen is er een matte/groene gloed over je blonde highlights ontstaan. Super vervelend. Dit komt meestal door het pigment in een sterke matterende blondering of zoals wellicht bij jou een te koele toner.

Een matte/groene gloed gaat er helaas niet zomaar uit. Hiervoor moet inderdaad een blondeerwassing toegepast worden. Dit kan echter wel schadelijk zijn voor het haar omdat er puur blondering wordt gebruikt in combinatie met water.

Mijn advies is om dit door een professionele kapper te laten doen. De professionele kapper zal de te gebruiken producten aanpassen aan de conditie van je haar zodat de kwaliteit en kleur van je haar goed wordt gewaarborgd.

highlights

Waterstofperoxide

Zodra er waterstofperoxide toegevoegd wordt aan een blondering zal het haar altijd oplichten. De hoeveelheid oplichting van het haar is afhankelijk van het percentage, de dikte waarmee het wordt opgebracht en de inwerkingstijd van het product. In dit proces komt er altijd warmte vrij, ongeacht de ondergrond. Ook kan een blondeerwassing zonder waterstofperoxide warmte omhoog halen.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook