Wella's kleurexperts leggen de verschillende opties uit

02:08 - 01:16
luistertijd 02:08 - leestijd 01:16

Op de BeautyJournaal redactie ontvingen we een nieuwe lezersvraag die in het teken staat van het blonderen (of juist niet) van grijze haren. Met behulp van onze Wella haarexperts beantwoorden wij onderstaande lezersvraag:

Als je het grijze haar dat doorkomt in je blonde haar niet wilt blonderen omdat het je haar zo uitdroogt, wat kun je dan doen? 

Het antwoord van de experts

Grijs haar kan donker pigment bevatten. Daarom kan het nodig zijn om een oplichtend product te gebruiken als het haar blond gekleurd wordt. Echter wil je bij de uitgroei dezelfde blonde kleur krijgen als de rest van het haar, dan zal dat helaas opnieuw geblondeerd moeten worden.

highlights

Highlights of donkerder maken

Wil je dat niet? Dan is het aanbrengen van highlights ook een oplossing. Dit zorgt ervoor dat de kleuring natuurlijker oogt en dat de grijze uitgroei minder zichtbaar is. Wil je toch de uitgroei laten kleuren zonder te blonderen? Dan kun je er voor kiezen om het gehele haar opnieuw te laten kleuren. Maar dan kan het nooit lichtblond worden, want de kleuring moet dan grijsdekkend zijn.  Nadeel is dat er na een paar weken weer een uitgroei zichtbaar is.

 

 

 

 

grijs haar

Trendy grijs, ook een idee!

Maar er is nog een optie… Laat het gehele haar in een mooi trendy grijs kleuren. Er is tegenwoordig zoveel keuze en niemand kijkt daar nog van op! En de uitgroei zal veel minder snel zichtbaar zijn.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook