Nutraskin, Trinny London, Sachajuan, Mádara, Beigic…..

08:41 - 05:12
luistertijd 08:41 - leestijd 05:12

De maand is weer voorbijgevlogen en dat betekent dat het BeautyJournaal team ook weer nieuwe favorieten heeft ontdekt. Van skincare tot zonverzorging, make-up en haircare. Lees snel welke producten er deze maand populair waren!

Uitgever en journalist Monique: Nutraskin Omega 3 algenolie (vegan)

nutraskin

Ik ben grootverbruiker van algenolie, voor omega-3 vetzuren. Voor het gezond houden van mijn vatenstelsel, en om de balans in de cholesterol-verhoudingen te houden. Ook weet ik van dermatoloog Francis Wu dat het gebruik van omega-3 heel gezond is voor je darmen, zeker wanneer je in de overgang zit. Heb je last van eczeemklachten, ook dan is omega-3 suppletie aan te bevelen.

Meestal komt omega 3 uit vis, maar ik eet geen vis. En wist je dat de zo gezonde omega 3 olie helemaal niet uit vis komt van origine maar uit algen? Het voedsel van de vissen? Nutraskin algenolie geeft je het product in de zuiverste vorm. De olie is rijk aan de omega 3 vetzuren EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur). Je hoeft ook niet bang te zijn voor vervuilende stoffen die in visolie terug te vinden kunnen zijn.

Deze omega 3 algenolie is ook ideaal als je veganistisch bent. De samenstelling is als volgt: Algenolie 1000 mg,  waarvan DHA 300 mg (lees hier alles over DHA) en EPA 150 mg (lees hier alles over EPA)

Harriet: Ice Rollerharriet

Deze maand heb ik een beetje een campy gadget als favoriet: een Ice Roller. Ik wist niet van het bestaan van deze verkoelende roller voor je gezicht totdat ik er over hoorde in een podcast.

Het ding bestaat uit een gestroomlijnd handvat met een zachte siliconen roller met bolletjes erin die je in de vriezer kunt bewaren. Voor gebruik haal je hem eruit en rollen maar! Heerlijk wakker worden, goed tegen dikke ogen – daar gebruik ik hem vooral voor  – en je krijgt er geen frisse rozige gloed van.

ice roller

De ijsroller zou nog veel meer voordelen hebben, maar feit is dat ijs goed helpt tegen zwelling en de bloeddoorstroming bevordert. Je kunt natuurlijk een zak diepvrieserwten gebruiken, of je gezicht in een wasbak ijswater hangen, maar dit ding is veel handiger en fijn in gebruik. De roller blijft lang ijskoud en werkt bijvoorbeeld ook goed tegen jeuk bij insectenbeten of rol het lekker fris over je nek als je het heet hebt.

Shop hier online

 

Make-up artist LydiaTrinny London Golden Glow Bronzer

Trinny Woodall, je kent haar vast nog wel van het populaire BBC-programma ‘What Not to Wear’. Van kledingadvies voor vrouwen naar een eigen make-up lijn. Ik hoor je denken: weer een celebrity met een eigen make-up lijn.

Wat haar make-up lijn anders maakt is dat alles in stapelbare potjes zit. Dat doen wij visagisten al jaren. Weg met die onhandige grote, zware, chique ogende, overbodige verpakkingen. Wij verplaatsen de inhoud naar kleine, handige en doorzichtige potjes. Zo zit er minder gewicht en volume, maar wel meer verschillende producten in onze make-up kit. Dat is precies het ‘concept’ wat Trinny anders maakt. Van foundations, concealers tot oogschaduw, lips etc.… met de stapelbare torentjes kun je je make-up snel en overal bijwerken. Crèmige substanties, geen poeders of oogschaduws die kunnen breken en je tas onder knoeien.

trinny london

Mijn Favoriet is de Golden Glow Bronzer

Het heeft een fijne transparante crèmige textuur. Niet vet en versmelt mooi met de huid. Alle tonen geven een mooie, natuurlijk warme glow zonder een spoor van oranje achter te laten. De bronzer is verkrijgbaar in 4 kleurschakeringen, voor de lichte tot zeer donkere huid.

trinny london

Geen gedoe met sponsjes of kwasten, gewoon lekker met je vingers aanbrengen daar waar het licht van nature op je huid valt – jukbeenderen, neus, voorhoofd – en dan vervagen tot je de gewenste gloed hebt. Trinny noemt het zelf een mini vakantie in een potje, ook als de zon niet schijnt….

Bij dagelijks gebruik doe je er ruim 6 maanden mee.

Shop Trinny’s Golden Glow hier online

 

Sabine: Sachajuan Intensive Repair Conditioner

sachajuan conditioner

Ik was een paar daagjes weg en had alleen een beetje haarolie als verzorging bij me. Ik miste mijn conditioner ontzettend. Hup naar de pharmacie en daar trof ik een rijk aanbod. Ik had al een paar keer gelezen over Sachajuan en wilde deze dan ook graag proberen.

Sachajuan is een Zweeds merk. Het is op de markt gebracht door Sacha Mitic en Juan Rosenling (celebrity kappers met een internationaal trackrecord). Het merk vermijdt holle claims en gebruikt alleen maar ingrediënten die nodig zijn. De producten zijn gebaseerd op de ‘Ocean Silk Technologie’, waarin eiwitten en mineralen van zee-algen hun werk doen.

Al na een keer wassen, werd mijn haar zachter, doorkambaar, maar niet verzwaard. Ik behoud mijn slag, en tegelijkertijd is het glanzend en glad. Ik word er ontzettend blij van. De conditioner is niet goedkoop, maar wel voor mij meteen geliefd!

Shop hier online

 

Model Mandy: MÁDARA Pro-Active Sunscreen stick SPF50

Deze zonbescherming in stick vorm is echt ideaal voor in mijn handtas. Een hoge factor (factor 50) vind ik erg belangrijk, vooral nu ik zwanger ben om een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Er zit een tintje in welke aanpast aan mijn huid. Als je het opsmeert is het transparant, het komt heel natuurlijk over. Het is een klein formaat en dus makkelijk mee te nemen. Je doet er ook vrij lang mee.

madara stick

Wat ik een groot voordeel vind is dat het op basis is van minerale ingrediënten. Ceramiden en oliën van zwarte komijn en duindoorn voegen extra antioxiderende en hydraterende eigenschappen toe. Ook bevat het zinkoxide, een natuurlijke minerale filter die de hoogste niveaus van UVA/UVB blokkering biedt. Ook handig voor tijdens sportactiviteiten, zoals skiën of wandelen.

Ik breng altijd veel tijd buiten door, dus het is ideaal om deze te gebruiken en snel bij te werken. Dit is echt mijn zonnemaatje deze zomer!

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: BEIGIC Replenishing Body Oil

dian

Nooit gedacht dat ik trouw een bodyolie zou gebruiken. Toch smeer ik mijn lichaam sinds een maandje iedere in dag na het douchen. Ik gebruik de BEIGIC Replenishing Body Oil. Deze lichaamsolie is intens hydraterend en werkt verzachtend op de droge huid, of in mijn geval op droge plekjes. De formule is in het begin wat glibberig en vettig, maar hij trekt al snel in.

beigic body oil

12 botanische oliën geven de lichaamshuid een heuze boost. Er zit onder andere groene koffiebonenolie in, natuurlijke cafeïne, vetzuren en vitamine E. Samen werken ze effectief op het verstevigen van de huid. Ik merk dat mijn huid na gebruik heel zacht is. Na een maand gebruik is hij ook aanzienlijk gladder.

De olie is vegan, cruelty-free en vrij van SLS, SLES en parabenen. Ik vind het een hele fijne olie en blijf hem nog zeker langer gebruiken.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook