Wat een prachtige nieuwe producten weer, boordevol collageen en andere huidversterkende stoffen. Zo mooi…

06:28 - 03:52
luistertijd 06:28 - leestijd 03:52

Het prachtige Duitse huidverbeteringsmerk QMS Medicosmetics heeft binnen het hoogtechnologische concept van collageenstimulatie en hydratatie twee prachtige nieuwe producten uitgebracht voor je gezicht: het Advanced Collagen Serum in Oil gezichtsserum en het 7 days-system Collagen Concentrate. Geloof me maar, het is weer smullen!

Ik vertelde je al eens in een eerder artikel, waarin ik de sensitive Collagen lijn reviewde, dat ik geen genoeg kan krijgen van dit merk. De formuleringen zijn echt erg goed gemaakt, geen enkele claim is overdreven. Deze producten doen echt wat ze beloven. Ze zijn ontzettend goed in het door en door hydrateren van de huid, de huid een prachtige glow geven en de huidstructuur verfijnen. Het is een cadeautje voor mijn ouder wordende huid.

Oprichter plastisch chirurg Erich Schulte wist met behulp van een goed team een werkzame stof te ontwikkelen, dat net zo goed is als het huideigen collageen. Daarvoor werd een mooie formulering gecreeerd waarbij zeer zuiver rundercollageen (dat een krachtiger opneembaarheid dan viscollageen heeft) gekoppeld is aan drie formaten hyaluronzuur (gepatenteerd als Neotect A 15®). Het collageen en de hyaluronzuren hebben een hydratatiestimulerende kracht.  Het vormt de basis in vele producten van QMS Medicosmetics. Oók in het nieuwe Serum in Oil en de 7-dagen kuur met het collageen concentraat.

Advanced Collagen Serum in Oil

Het Advanced Collagen Serum in Oil past geheel in de trend van olie-serums om je huid een echte verwennerij te geven. Maar dit product gaat nog een stap verder! Het is weer zo prachtig geformuleerd!

Vooropgesteld is dat dit oliehoudende serum een krachtig serum is dat de hydratatie echt goed op peil houdt. Breng het aan en je merkt hoe snel het ook intrekt en geen bijzonder olieachtige substantie achterlaat, terwijl het wel als een olieachtig product opbrengt. Dit is echt heel erg prettig, als je niet te veel olie op je huid wilt, maar wel het heerlijke gevoel wilt ervaren. Je huid wordt onmiddellijk glad, en je ervaart een vollere huid. Dát is de magie van alle QMS producten!

qms sfeer

Wat zit erin?

De belangrijkste werkzame stoffen onder meer het Neotec A15 collageen-hyaluronzuur complex, het Matrixyl Synthe’6 complex, dat de cellulaire matrix waarin de cellen liggen een beschermende boost geeft, het super interessante alternatief voor retinol: bakuchiol (ja, hoe mooi – de nieuwste generatie retinol derivaat), prachtige marula olie en diversen vitamine complexen met C, E, B3 en flavonoïden.

Wat een super beschermend bommetje is dit voor je huid. Je brengt het aan over het Day (of) Night Collagen Serum. Vanwege het superbe gevoel is het bijna zonde, om er nog iets overheen te doen, maar het is echt wel aan te bevelen. Een olie- of waterachtig serum trekt direct in de huid en geeft te weinig bescherming aan het huidoppervlak. Een crème doet dat wel. Ik ben bijvoorbeeld helemaal verliefd op de Collagen Recovery Cream voor de rijpere, meer eisende huid.

De voordelen nog eens op een rij:

Collagen Concentrate 7-days system

Nog niet zo lang geleden geïntroduceerd is ook de mooie set van een zeven daagse kuur met hoog geconcentreerd collageen. Fantastisch om je huid zo nu en dan even een flinke boost te geven. Je zal een enorme hydratatie stimulatie ervaren en een voller huidgevoel. Fijne lijntjes worden vager en worden opgevuld van binnenuit met het serum. Je ervaart echt dat je huid hernieuwde energie krijgt. En je weet inmiddels hoe het werkt: hoe beter de hydratatie van de huidcellen is, hoe beter zij kunnen functioneren. Dus wees niet te streng voor ze: geef ze vocht! Vocht dat ook daadwerkelijk wordt opgenomen in de diepere huidlagen.

Je brengt de helft van een flesje ’s ochtends aan en de andere helft ’s avonds. Dus 1 flesje per dag. Na de reiniging neem je je huid eerst nog af met een van de top exfoliants van QMS Medicosmetics (ze zijn er voor alle huidtypen, van super gevoelig tot gecombineerd), om haar voor te bereiden op de volgende stappen. Dan brengt je het Collagen Concentrate aan (het trekt snel in) en vervolg je met je gangbare serum. In mijn geval is dat Day Collagen Serum of het Night Collagen Serum. Daarna kun je het afmaken met een verzorgende crème, of zo je wilt: het nieuwe Serum in Oil.

Wat zit erin?

Het Neotec A15 collageen-hyaluronzuur complex, het Matrixyl Synthe’6 complex dat de cellulaire matrix, waarin de cellen liggen, een beschermende boost geeft en een lysaat, ofwel een ferment (een probiotica) van een diepzee bacterie die Thalassospira Xiamenensis heet.

Dit ferment heeft de eigenschap om te voorkomen dat het dun, vezelig laagje in het basaal membraam van de huid te snel afbreekt. In dit laagje bevindt zich veel collageen type IV. Een kostbaar collageen wat zich maar moeilijk laat vervangen, in tegenstelling tot collageen type I bijvoorbeeld.

Het ferment kan bepaalde eiwitten laten toenemen waardoor de huid elastischer gaat aanvoelen. Ook heeft het een ontstekingsremmend effect.

qms collagen

De voordelen nog eens op een rij:

De flesjes zijn voorzien van een pipetje, waarmee de gel-achtige substantie makkelijk eruit te halen is. Mocht het idee hebben, dat er nog wat achterblijft, houd je het flesje gewoon even ondersteboven en druppelt er nog wat uit.

Het is wederom weer een zalig product: je wenst dat de verpakkingen groter zijn dan 7 x 3 ml 😉

Bekijk hier ook de de Neo Tissue Dermie facial die onze Corine onderging:

Lees ook