Tata heeft een organic beautyparadijs op haar ranch in Amerika

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

De wereld van organic huidverzorging is volop in beweging. In een week tijd maakte ik kennis met twee prachtige concepten, opgezet door vrouwen die radicaal het roer om wilden gooien, en dat ook zelf deden.

High end organic skincare 

Absolution heeft het!

Ik kreeg een waanzinnig heerlijke facial van Miranda Berendijk bij Nature Skin in Amsterdam met het prachtige organic merk Absolution. De behandeling bestond uit een ‘gymnastiek voor het gezicht’.

Een prachtige balans tussen bindweefselmassage en effleurage, om de spieren aan te zetten. Lees hier nog eens mijn interview met de vrouw achter dit merk: Isabelle Caron.Binnenkort laat ik je mijn video van deze behandeling zien:-).

 

Tata Harper heeft het!

En later in de week volgde ik een Zoom presentatie van de in Amerika wonende Colombiaanse Tata Harper die een eco skincare lijn onder haar eigen naam in de markt zette. Haar lijn wordt verkocht bij Babassu  – ook online.

Haar droom

Tata vertelde openhartig en bevlogen dat haar ogen geopend werden toen haar schoonvader kanker kreeg en ze zich realiseerde dat we volledig ondergedompeld worden in chemicaliën waarvan we totaal niet weten welke schade ze aan ons lichaam aanrichten. Tata droomde van een schonere wereld, en ook een mooie huid zonder stoffen uit bijvoorbeeld  de petroleum industrie.

Shop hier een mooie kennismakingsset

 

Grondstoffen verbouwen op haar landgoed in Vermont, USA

Op haar landgoed in Vermont richtte ze een complete fabriek in waar door haar team verbouwde plantenstoffen allemaal eigenhandig verwerkt worden tot cosmetica fabrikaten. Tata moet er niets van hebben dat alles in de cosmeticaindustrie ‘ geoutsourced’ wordt: de complete weg die een pot crème aflegt, gaat langs talloze fabrieken.

Productie volledig in eigen hand

De een oogst, de ander kookt, weer een ander voegt er andere stoffen aan toe, weer een ander bedrijf verpakt het, en dan heb j nog het marketingbedrijf dat verkoopt: ze doet er niet aan mee. Ze doet alles in eigen beheer. Zo blijft ze er ook van verzekerd dat die 85 ingrediënten die zij op haar black list heeft gezet ook niet in haar skincare terecht komen.

Tata Harper is de Willy Wonka van de beauty, zo noemt ze zichzelf ook;-)

Tijdens haar online video presentatie

Superkind voor de zeer gevoelige huid

Onlangs werd de Superkind serie geïntroduceerd in Nederland. Voor de zeer gevoelig huiden. Indachtig het verhaal dat Tata de Nederlandse pers vertelde, ben ik de moisturizer gaan proberen en ik ben erg onder de indruk. First of all, hoe smeert het en voelt het aan op je huid? Werkelijk waar, als zijde. Het trekt heel mooi in en laat een prachtige glow maar dus ook zijdezacht huidgevoel na. Ook een iets compacter huidgevoel, zonder maar een greintje van trekkerigheid hierdoor te ervaren.

Verfijnde geur

En dan die geur! Lente, zomer, landerijen. Zacht zoet, fris, bloemig. Het klopt volledig met hetgeen ze uit wil stralen. Knap gedaan.

Prachtige uitstraling

Mijn huid blijft zalig aanvoelen, overdag, ook na een nacht slaap. En hoewel ik een mooie verpakking geen eerste vereiste vind – wat erin zit, telt voor mij, ben ik toch ook wel heel erg gecharmeerd van de uitstraling van de producten. Dat frisse lente-lindegroen. De glazen verpakkingen. Het oogt chic, organic chic. Nu nog een bezoek brengen aan Tata’s farm in Vermont, en mijn droom is compleet!

Shop een leuke kennismakingsset van Tata Harper hier online

 

We hebben steeds vaker genoeg van synthetische chemicaliën

En na een jaar van Corona-ellende hebben we een enorme behoefte om aangeraakt te worden. Door een paar warme handen, en een fantastische energie. We willen niet alleen maar meer op ons ‘canvas’ bewerkt worden, we willen ontspanning op zielsniveau. We willen stralen, via onze huid en onze performance….maar het gevoel moet van binnenuit komen.

De wens om anders te gaan leven

Het verhaal van Tata past in een grote, nieuwe bewustwordingstrend. Over onze leefomgeving, en hoe wij met onze gezondheid van lichaam en ziel omgaan. Te onnatuurlijke chemicaliën….in ons voedsel, in de lucht, in producten die we gebruiken, van bestek tot cosmetica. Hoewel we steeds langer leven, lijkt het soms ook wel of we steeds jonger ziek worden. Chronisch ziek, waarmee je op zich oud kan worden, maar wel een verdomt grote investering vraagt om het roer om te gooien, anders te gaan leven.

Sommigen doen dat pas als ze er eenmaal toe gedwongen worden, anders hebben de voorzienigheid om preventief te werk te gaan. Tata is er een van.

Shop een leuke kennismakingsset van Tata Harper hier online,

 

Lees ook