De hele dag door er stralend uitzien, zonder beschadiging van de huid!

12:55 - 07:45
luistertijd 12:55 - leestijd 07:45

Voor BeautyJournaal mocht ik drie verschillende zonbeschermingsproducten testen. Dat komt extra goed uit nu het weer mooi weer is en de zon volop schijnt! Ik ben momenteel vrij licht qua huidskleur, gezien ik door corona al een tijdje niet op vakantie ben geweest en weinig zon heb gezien. Ik let nu dus extra goed op in de zon.

Afgelopen maand ben ik een weekje naar Marbella geweest, dus kon ik deze zonbescherming daar gelijk testen. Sowieso moet je je elke dag goed insmeren, ook met bewolkt weer. De straling gaat tenslotte gewoon door. De eerste tekenen van huidveroudering worden vooroorzaakt door de zon, dus je kan er naar mijn mening niet vroeg genoeg mee beginnen.

Ik test vandaag de volgende drie producten:

IK Skin Perfection Mineral Sun SPF30

Bij IK Skin Perfection gelooft men in de schoonheid van iedereen en staan respect, liefde en bescherming voor de huid én de natuur centraal. Hun missie is natuurlijke schoonheid versterken met krachtige, pure, bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur. De natuurlijke conditie en flora van de huid is het uitgangspunt. Om weer terug te keren naar een gezonde basis van de huid werken zij alleen met 100% pure organische ingrediënten, groene cosmeceuticals.

De producten ontwikkelen zij volgens het NO-label en bevatten geen synthetische stoffen. Stap voor stap brengen zij de huid in perfecte conditie en werken zij aan maximale huidverbetering. IK wil haar steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur en maakt hiervoor bewuste keuzes.

ik skin perfection

Optimale UVA en UVB bescherming

Deze nanovrije-zinkoxide hydraterende minerale zonnebrand biedt optimale UVA en UVB bescherming. De crème breng ik makkelijk aan met het pompje (houd echt hiervan, zo blijft de inhoud lang goed en blijft alles schoon en netjes). Het voelt niet plakkerig aan en trekt snel in. Er zitten natuurlijke antioxidanten in zoals druivenpitolie en groene thee.

De crème is wit van kleur, maar laat geen witte waas achter op mijn gezicht. Erg belangrijk! Deze blunder heb ik weleens eerder gehad, hihi. De verpakking is een zwart pompje met witte letters, netjes, vrij neutraal. Deze gaat makkelijk mee in mijn handtas.

Shop hier online

 

Gegarandeerd niet verbrand

Ik heb de crème elke 2 tot 3 uur opnieuw op mijn gezicht en hals gesmeerd. Mijn huid bleef mooi en verbrandde niet. Vooral als ik ging zwemmen en uit het water kwam smeerde ik opnieuw in.

De crème is wel water resistent, maar toch vind ik het fijn om na het zwemmen extra te smeren. Sowieso draag ik altijd een hoed of petje en ga ik niet een hele dag liggen bakken in de zon. Vooral nu ik weet hoeveel huidschade dat geeft. En daarnaast huur ik ook altijd een parasol.

Shop hier online

 

ik skin perfection

Het product is waterresistent, herstelt de vochtbalans, helpt pigmentvlekken te voorkomen (handig, vooral nu ik zwanger ben), en helpt rimpels te verminderen. Daarnaast tast het het zeeleven en koraal niet aan. Ook is het product vegan (fijn voor mij als vegetariër, ik let hier steeds meer op, ook in gezichtsverzorging). Fijn dat ze hier rekening mee houden!ik skin

Tip: deze crème is (kind) vriendelijk, dus je kan het ook bij je kind aanbrengen en hoeft daardoor geen aparte crème mee te nemen: handig! Hoe jonger je begint met beschermen, hoe minder huidschade er ontstaat en de kans op huidkanker verminderd. Ik heb zelf veel moedervlekken dus ik smeer mijn zoontje regelmatig in.

Tip 2: je kan deze crème prima iedere dag gebruiken onder je make-up.

Shop hier online

 

Mádara Organic Skincare SPF30

Voor de Scandinavische mensen, vaak in zichzelf gekeerde en eenzame mensen, is wat er van binnen zit altijd belangrijker dan hoe we er uitzien. Daarom dringt Mádara aan op echt effectieve ingrediënten, eerlijke claims, milieuvriendelijke verpakkingen, zorg, passie en respect. Want een stralend hart leidt tot een stralende huid.

Madara komt van origine uit Letland sinds 2006 en is volledig natuurlijk. Ze gebruiken alleen de beste natuurlijke en biologische ingrediënten in het huidverzorgingsassortiment omdat ze weten dat alleen de zuiverste ingrediënten je een echt gezonde huid kunnen geven. Ook is het organisch en gecertificeerd biologisch en vrij van parabenen.

Zonschade voorkomen met extra werkzame stoffen

De innovatieve SPF30-formule met gepatenteerde stamcellen van noordelijke Dragonhead levert een hyperdosis anti-oxidanten, beschermt de huid tegen stedelijke vervuiling, beschermt de huidmicrobiomen en regenereert de huid voor een leeftijdsbeperkend effect op 360°. Het werkt om alle soorten zonneschade te voorkomen, waaronder droogte, rimpels, pigmentatie, donkere vlekken en volumeverlies.

madara spf30

Deze natuurlijke gezichtszonnebrandcrème op basis van mineralen zorgt voor UVA/UVB-bescherming met een onzichtbare afwerking. Er zit een mooie teint in, wat een natuurlijke look geeft en mijn gezicht goed beschermd met factor 30. Zelf gebruik ik eerst een dagcrème en daarover deze crème.

De verpakking is een lange tube, makkelijk aan te brengen en handig voor in mijn tas. De verpakkingen van Mádara zijn milieuvriendelijke en recyclebaar.

De kleur van de crème is vrij licht en subtiel. Zodra ik het op mijn gezicht aanbreng is het onzichtbaar, het voelt licht aan op de huid en niet vies of plakkerig. Voor mij de ideale kleur. Het oogt ook heel natuurlijk, smeert goed uit en heeft een lichte aroma geur. Deze geur blijf je nog een tijdje lichtjes ruiken.

madara zonbescherming

Deze crème is echt perfect, ik houd ervan dat het een soort BB crème is met een mooie teint en het mijn huid beschermd tegen zonschade. Ik heb geen foundation meer nodig ! En sowieso weinig make-up, beetje kleur op mijn lippen en wat mascara en ik ben klaar. Ideaal!

Ik vind het best lastig een mooi zonnebrand product te vinden voor mijn gezicht waarbij ik niet ga slimmen, het product mijn huid niet uitdroogt of waarvan ik puistjes krijg. Ook zoek ik een product die lang blijft zitten, de ideale geur heeft, vrij van parabenen is, er natuurlijk uitziet zonder witte waas en matterend en betaalbaar is. Heel lijstje wel ;).

Alles wat ik zocht zit in dit product van Mádara en ik kan dit het hele jaar door gebruiken. Zelf gebruik ik het nu ook dagelijks. Het is daarnaast erg betaalbaar, een mooi product voor een nette prijs. Dit wordt een grote favoriet van mij!

Leuk weetje: dit product heeft de Dutch Beauty Awards 2019 gewonnen.

Leuk weetje 2: Mádara let van A-Z op duurzaamheid. Niet alleen qua ingrediënten, maar ook de verpakkingen, het verwerkingsproces en zelfs het transport en vervoer.

 

Colorescience Sunforgettable Brush-On-Shield SPF50 

Deze minerale zonbescherming van Colorescience is ooit ontworpen voor de kwetsbare huid. Laat ik dat hebben, want ik krijg snel puistjes van zonbescherming, dus ik ben hier erg benieuwd naar.

Deze brush bevat geen talk, alcohol, minerale olie, parabenen, sulfaten, parfum en geen kunstmatige kleurstoffen. Dat maakt de kans op huiduitslag of een allergische reactie al een stuk kleiner.

colorescience brush on

Bescherming tegen schadelijke externe factoren

Colorescience Sunforgettable Brush-On-Shield SPF50 biedt bescherming tegen schadelijke externe factoren, zoals UV-stralen, verontreiniging, blauw licht (HEV) van bijvoorbeeld je telefoon, en infraroodstraling (IR). Daarnaast bevat het ook hyaluronzuur, een krachtige huidbevochtiger die van nature voorkomt in planten, maar ook in je huid. Hyaluronzuur hydrateert de huid en zorgt voor vermindering van droogtelijntjes.

Deze krachtige ingrediënten hydrateren je huid, maken de huid soepel, kalmeren en verzachten. Het product wordt teven aanbevolen door dermatologen.

Werkstoffen

Wat Colorescience zo bijzonder maakt zijn de werkstoffen. Zinkoxide en titanium-dioxide zijn effectieve minerale zonnefilters die UV-straling en blauw licht weerkaatsen zodat het niet in de huid terecht komt. Vitachelox is een krachtig trio van antioxidanten dat uit groene thee en extracten van druivenpit en eikenhout komt.

Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en luchtverontreiniging. En naast dit trio is er ook nog Infraguard. Dit is een combinatie van tannine en zonnebloemkiemen die de huid beschermt tegen infraroodstraling.

Hoe gebruik je het?

Eerst maak ik cirkel bewegingen op mijn hand zodat het product begint te stromen. Dan breng ik met draaiende bewegingen het product op mijn gezicht aan. Ik blijf bewegen zodat het poeder royaal vrijkomt. Als ik kleine cirkelvormige strepen maak komt er meer poeder uit voor meer dekking. Ik gebruik de kwast ongeveer elke 2 tot 3 uur. Het is heel eenvoudig aan te brengen.

De formule is lichtgewicht en is bestand tegen water en transpiratie. Ook laat het geen witte waas achter. Ik voel dat mijn huid vrij kan ademen en hij dus niet verstikt raakt, wat je bij veel zonbescherming wel hebt. De antibacteriële haartjes beschermen de kwast en zorgen voor frisheid.

Je kan deze reinigen met alcohol. Mijn huid blijft mat en beschermd tegen de zon en ziet er heel natuurlijk uit. Ideaal en makkelijk in gebruik!

colorescience

Standaard in de handtas

Het is perfect om standaard in je handtas te hebben. Het is een brush, wat weinig ruimte in beslag neemt en je makkelijk gedurende de dag bij kan poederen. Je kan het los gebruiken en zelfs over je make-up heen. Mijn man moest lachen als ik dit een paar keer per dag deed, hij zei: ‘Je blijft bezig met je make-up’. Maar nee schat, dit is juist bescherming tegen de zon!

Zelf heb ik de kleur medium met factor 50. Er bestaan 4 verschillende kleuren, voor alle huidsoorten en tinten: Fair / Medium / Tan / Deep.

 

Het eindresultaat

De hele dag door er stralend uitzien, zonder beschadiging van mijn huid! Na een weekje Marbella heb ik weer vitamine D aangemaakt en heb ik mijn huid goed beschermd tegen de zon. Wat knapt een mens hiervan op!

Over alle drie de zonbescherming ben ik zeer tevreden, vooral Mádara omdat deze net even een tintje geeft en matterend is wat ik erg mooi vind. Zo heb ik weinig make-up nodig, beetje mascara, kleurtje op de lippen en ik kan door naar de beachclub.

Als ik erg ga glimmen breng ik de Colorescience Sunforgettable Brush-On-Shield SPF50 erover aan, zo ben ik dubbel beschermd en heb ik geen glimmende huid. Deze stick is sowieso handig om standaard in je tas te hebben, ik kan deze namelijk makkelijk over mijn make-up aanbrengen dus dan gebruik ik het ook sneller.

De IK Skin Perfection crème gebruik ik als afwisseling erbij, voor bijvoorbeeld een stranddagje. Het fijne dat de IK zonnecrème is dat hij me absoluut beschermt tegen verbranding, en verzorgend is. Mijn huid gaat hier iets meer van glimmen, dat los ik op met de ColorescienceSunforgettable Brush-On-Shield SPF50.

Groene huidverzorging

Wat ik fijn vind is dat er steeds meer groene huidverzorging te koop is. Ik leef zelf al sinds mijn 12e als vegetariër, in die tijd had je echt heel weinig producten voor je lichaam en gezicht wat niet op dieren getest was of waar geen schadelijke ingrediënten inzaten. Iedereen is zich steeds meer bewust wat je in en op je lichaam stopt. Eindelijk wordt hier meer aandacht aan besteed! Nu kunnen we veilig op een verantwoordelijke manier de zon in.

Kom maar op zonnetje, laat het een mooie zomer worden!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook