Wella's haarexpert Lieke geeft antwoord

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

We hebben een nieuwe lezersvraag ontvangen die in het teken staat van permanent gekleurd haar en de verzorging daarvan. Met behulp van onze haarexpert Lieke beantwoorden we onderstaande lezersvraag:

Ik wil graag permanente haarverf zetten, maar ik hoor van iedereen dat dit je haar kan beschadigen vanwege de peroxide. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit niet gebeurt? Of moet ik een spoeling zoals henna gebruiken?

haar verven

Het antwoord van expert Lieke

Voor je een keuze maakt is het goed om jezelf de vraag te stellen wat de reden is dat je het haar wilt kleuren. Wil je het kleuren omdat je de haarkleur lichter wilt? Of omdat je haar grijs aan het worden is? Of gewoon omdat je toe bent aan iets nieuws. De reden waarom is namelijk heel belangrijk voor het kiezen van het product. Allereerst zou ik altijd naar een kapper gaan om je haar door een professional te laten kleuren. Zij kunnen je goed advies geven en gebruiken ook professionele producten die ze speciaal voor jou mengen waardoor eventuele beschadiging aan je haar zoveel mogelijk wordt beperkt.

Bestandsdelen

Het heeft niet alleen met de peroxide te maken maar met een samenhang van verschillende bestandsdelen die je haar iets poreuzer zullen maken tijdens het kleuren. Daarom is het belangrijk dat de kleuring op de juiste manier gemengd en aangebracht wordt. Zo blijft je haar gezond aanvoelen, kan het lang groeien en blijft het mooi glanzen.

haarverf

Advieswella koleston

Een permanente kleur zou ik adviseren op het moment dat je het haar lichter wilt kleuren of omdat het haar al flink wat grijs is en je zou de grijze haren graag dekkend willen kleuren. Koleston Perfect ME+ is de juiste kleurlijn hiervoor. Er is ook nog een mooie tussenweg namelijk een demi-permanente kleuring.

Shop hier online

 

Bij Wella Professionals hebben wij de kleurlijn Color Touch. Color Touch is een heel mild product dat gemengd wordt met een lage waterstofperoxide. Betekent wel dat je het haar er niet lichter mee kunt kleuren en dat deze tot 50% grijsdekking zal geven, maar voor de beginnende grijze haren is dat dus perfect!

Shop hier online

 

Kleuring met henna

Je kunt ook kiezen voor een henna kleuring. Bij Wella Professionals kan dit met onze EOS kleurlijn. Deze kleuring wordt niet met waterstofperoxide gemengd, maar met warm water en de pigmenten zijn voor 89% plantaardig. Wel heb je met een henna kleuring vaak wat minder keus en mogelijkheden. Het zijn vaak wat warmere kleuren; denk aan koper, rood en goud tinten. Ook kun je hier het haar niet lichter mee kleuren en zal EOS voor 50% grijsdekking bieden, ook perfect voor beginnende grijze haren.

wella eos

Shop hier online

 

WellaPlex behandeling

Wil je er zeker van zijn dat je haar zo min mogelijk beschadiging oploopt tijdens een kleuring? Vraag dan je kapper om een WellaPlex behandeling. Dit bestaat uit drie stappen: Nr.1 voor het kleuren, Nr.2 na het kleuren en Nr.3 is de thuisbehandeling. Het is een bondingsbehandeling en zorgt voor optimaal volume en opname van kleurmoleculen. Ook helpt het de binnenste haarbruggen te herstellen voor sterker haar.

wellaplex

Verzorging na een kleurbeurtcolor brilliance

Sowieso is het goed om de juiste producten te gebruiken om je haar mee te wassen en te verzorgen na een kleurbeurt. Dit zal er voor zorgen dat je kleur langer houdt en het haar optimaal gevoed wordt. Hier zou ik ook altijd advies vragen bij je haarstylist die het haar gaat kleuren. Een productlijn die mooi aansluit op een eerste kleuring is Color Brilliance van INVIGO. Deze kleurverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de kleur tot 7 weken lang mooi blijft en het behoud van die mooie glans die je net na het kleuren ervaart!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook